Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 23 Aug 2019, 02:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
X-Tahr-2.0 with Xfce
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 16 [231 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ..., 14, 15, 16 Next
Author Message
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 12627
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 13 Aug 2015, 06:56    Post subject: Re: bluetooth  

clasico3124 wrote:
I want to use headphones

Then read here and here.
Back to top
View user's profile Send private message 
clasico3124


Joined: 21 Mar 2015
Posts: 15

PostPosted: Thu 13 Aug 2015, 13:26    Post subject: chrome  

hello
thanks you for the bluetooth stuff, i will try it...
by the way, i download chrome from official site and install it but when i want to use not work because dont work in root mode....
i want to say that in lxpup chrome works fine when i download it from the official site and used after install it...
well, thanks again

i edit to say that the bluetooth works! but i have configurate app by app, exist some general way to get headphone (with mic) used like default for example when i want use skype call ? i mean headphone like default in alsa audio ....
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 12627
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 13 Aug 2015, 14:27    Post subject: Re: chrome  

clasico3124 wrote:
i edit to say that the bluetooth works!

Excellent! Are you using the internal BT adapter or a USB dongle? Are you having any problems with your WiFi?

Quote:
but i have configurate app by app, exist some general way to get headphone (with mic) used like default for example when i want use skype call ? i mean headphone like default in alsa audio ....

See the procedure here for setting the default audio output. But I don't know how this works with your microphone.
Back to top
View user's profile Send private message 
clasico3124


Joined: 21 Mar 2015
Posts: 15

PostPosted: Thu 13 Aug 2015, 14:50    Post subject: chome  

usb dongle

no problem with wifi

only chrome not work after install from official site
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 5056
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Aug 2015, 12:55    Post subject:  

So, if I try and boot X-Precise 2.4 NonPAE on a particular odd system I have, it will boot to desktop after a manual run of xorgwizard to select the openchrome driver.

X-Tahr 1b2 on the same system cannot raise a desktop; its driver selection does not support the particular graphics chipset that this system has.

Can the openchrome driver from X-Precise 2.4 be recompiled to function in X-Tahr 1b2?

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
clasico3124


Joined: 21 Mar 2015
Posts: 15

PostPosted: Sat 29 Aug 2015, 17:42    Post subject: chrome  

actually the chrome open in x-tahr but need a script (chrome.sh) like this :

#!/bin/sh
Exec=usr/bin/google-chrome-stable --user-data-dir=/root/.config/chrome --disk-cache-size=10000000 --media-cache-size=10000000

well there are a solution.
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 1160
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Sun 30 Aug 2015, 02:16    Post subject:  

starhawk wrote:
So, if I try and boot X-Precise 2.4 NonPAE on a particular odd system I have, it will boot to desktop after a manual run of xorgwizard to select the openchrome driver.

X-Tahr 1b2 on the same system cannot raise a desktop; its driver selection does not support the particular graphics chipset that this system has.

Can the openchrome driver from X-Precise 2.4 be recompiled to function in X-Tahr 1b2?


What VIA chipset is it exactly? xf86-video-openchrome-0.3.3 man page says:

"openchrome driver supports the following chipsets: CLE266, KM400/KN400/KM400A/P4M800,
CN400/PM800/PN800/PM880, K8M800, CN700/VM800/P4M800Pro, CX700, P4M890, K8M890,
P4M900/VN896/CN896, VX800, VX855 and VX900."

_________________
X-slacko-5b1 - X-tahr-2.0 - X-precise-2.4
X-series repo
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 5056
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 30 Aug 2015, 02:36    Post subject:  

VX855. My real-world experience unfortunately is contradicting that manpage at the moment, although I will note that the USB stick I've been using for testing is having problems... I'll do more testing later.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 5056
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Thu 03 Sep 2015, 01:33    Post subject:  

Sorry, thought I'd followed up here. The latest X-Pup that will boot to GUI on this hardware, IIRC, is X-Precise 2.4... a little old for what I want...

EDIT: confirmed, with the caveat that it only seems to work if you manually run xorgwizard -- the auto-run version gives me a nasty note from my monitor, that it can't display the resolution selected. (That may very well be my monitor!)

I'll do some testing with X-Precise and see how well (or not) it behaves for what I want to do. I may be able to make it work...

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 1160
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 04 Sep 2015, 01:44    Post subject:  

starhawk wrote:
-- the auto-run version gives me a nasty note from my monitor, that it can't display the resolution selected. (That may very well be my monitor!)


Yes, that definitely sounds like your monitor is the problem.

_________________
X-slacko-5b1 - X-tahr-2.0 - X-precise-2.4
X-series repo
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 5056
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Fri 04 Sep 2015, 16:37    Post subject:  

In that one case, probably -- but for the rest of it, not so much... I've tried X-Tahr on three different screens, and it won't give me a GUI on any of 'em. No signal is put out from the computer at all...
_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 1160
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Mon 07 Sep 2015, 00:51    Post subject:  

starhawk wrote:
In that one case, probably -- but for the rest of it, not so much... I've tried X-Tahr on three different screens, and it won't give me a GUI on any of 'em. No signal is put out from the computer at all...


Have you tried Tahr puppy on this machine to see if the same thing happens?

_________________
X-slacko-5b1 - X-tahr-2.0 - X-precise-2.4
X-series repo
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 5056
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 07 Sep 2015, 01:14    Post subject:  

Yep. Also TahrNOP, Azami ChromeLite (a modified VividPup), X-Slacko 3.0, and several of peebee's LxPups (specifically Slacko, Tahr, Unicorn, and Vivid). All have the same result -- no signal. openchrome is the only driver that "works" even that well -- selecting vesa or modesetting results in not only the same effect at the GUI attempt, but also that it doesn't /quite/ get back to CLI mode on CTRL+ALT+BKSP. It freezes with a blinking cursor at the top of the screen, no text. Hard power-off is the only option.

...LxPrecise and X-Precise have identical GUI behavior, BTW -- 'illegal' resolution (probably hard-coded to 1600x1200 or something) but manual xorgwizard sets it right -- but LXDE is foreign enough to me that I can't work it. Not much faster than XFCE, either, despite the 'lightweight' claims...

...check yer PM's, BTW Wink

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 5056
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 07 Sep 2015, 01:14    Post subject:  

Yep. Also TahrNOP, Azami ChromeLite (a modified VividPup), X-Slacko 3.0, and several of peebee's LxPups (specifically Slacko, Tahr, Unicorn, and Vivid). All have the same result -- no signal. openchrome is the only driver that "works" even that well -- selecting vesa or modesetting results in not only the same effect at the GUI attempt, but also that it doesn't /quite/ get back to CLI mode on CTRL+ALT+BKSP. It freezes with a blinking cursor at the top of the screen, no text. Hard power-off is the only option.

...LxPrecise and X-Precise have identical GUI behavior, BTW -- 'illegal' resolution (probably hard-coded to 1600x1200 or something) but manual xorgwizard sets it right -- but LXDE is foreign enough to me that I can't work it. Not much faster than XFCE, either, despite the 'lightweight' claims...

EDIT: ah, I see you found my PM. Edited post to remove reply request...

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 450
Location: Yugoslavija

PostPosted: Thu 10 Sep 2015, 03:12    Post subject: X TAHR ON 64 BIT HP-PAVILION  

RG66, THANK YOU!
------------------------------

X TAHR ON 64 BIT HP-PAVILION 8GB RAM , 700 GB HDD, WIN 8.1

X-TAHR WORKS PERFECTLY-ALL KINDS OF ACTION
-----------------------------
ONLY AUDIO MIXER REMADE

IT CAN NOT "SEE" ALL 8 GB OF RAM BUT ONLY 1,2 GB

THANKS AGAIN.
CAN WE HAVE PAE VERSION?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 16 [231 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ..., 14, 15, 16 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0788s ][ Queries: 12 (0.0267s) ][ GZIP on ]