Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 11 Dec 2017, 21:06
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
unicornpup
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 7 [94 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 1031
Location: UK

PostPosted: Fri 30 Jan 2015, 05:51    Post subject: UCF2FS Pup  

Hi Sylvander,

The fact that NF works is welcome news. Thanks for testing. Smile

Quote:
Is it possible, when working within this Puppy, to:
a. Only have it save when I choose to MANUALLY save?
i.e. NO AUTOSAVE?


OOTB that is exactly how it is set up with Pupsaveconfig set to "always ask" at
shutdown or reboot.
Unless you opt to save, the session will not be saved. If during a session you
wish something to be saved just click on the desktop "save" icon.

_________________
Regards ETP



Kennels
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4298
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Fri 30 Jan 2015, 05:58    Post subject: Re: UCF2FS Pup  

ETP wrote:
...If during a session you
wish something to be saved just click on the desktop "save" icon.

Hmmm, I failed to see any "Save..." icon on the desktop...
Will look more closely, and report back.
OK...found it. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 4298
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 31 Jan 2015, 08:26    Post subject: Re: UCF2FS Pup  

1.
ETP wrote:
Netflix is now confirmed as working. (Thanks to Sylvander)

Well...
a. It WAS working at first...
But now it isn't.
Here's what's happening:
Everything looks good...
The "Google Cast" icon is there...
I begin playing a movie in Netflix...
Click on the "Google Cast" icon and choose to cast to "Livingroom" [the only Chromecast dongle set up for use]...
It says it's casting to "Livingroom"...
Down on the livingroom TV, there is a "Netflix" title displaying, and 3 dots below with a highlight cycling around them...
But nothing beyond that.
The movie never begins playing.
p.s. So far as I know, the Puppy firewall has never been activated, and I see no sign of it running.

b. I reboot to Tahrpup...
And do the business at the Netflix site...
And it works just fine. Very Happy

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 1031
Location: UK

PostPosted: Sat 31 Jan 2015, 08:52    Post subject: UCF2FS Pup  

Hi Sylvander,

1. Can you check the Google Cast extension versions match in both Pups.
An update to 15.114.0.1 was issued in the last couple of days.

2. Please respond in the new UCF2FS thread.

_________________
Regards ETP



Kennels
Back to top
View user's profile Send private message 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 1434
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Tue 10 Feb 2015, 23:36    Post subject:  

An update to my post a few pages back:

"Unfortunately, Unicornpup is not identifying my eth0.
First distro in quite a while that didn't pick up on it. I'll let you know my card if you can help but on another computer at the moment. "

It appears that when I updated Barry's QU from 6.2 to 6.21, my eth0 connection gets broken (SNS is no longer identifying my card). I gather UnicornPup is using the same 6.21 code. I'm not sure what kind of fix can be done but I'm going to take a peek at that 6.21 upgrade pet and see what it changes.

*** Let me correct the above statement(s). It seems when I install Handbrake from the PPM HandBrake0.9.9 (the non-cli version), it breaks my internet connection upon reboot and also seems to ruin the sound from VLC Player. Does anyone know which dependency might be responsible for this?

Regarding my Unicorn Pup paragraph, above, I will now be revisiting based on my correction.

Best,

Slavvo67
Back to top
View user's profile Send private message 
oui

Joined: 20 May 2005
Posts: 3044
Location: near Woof (Germany) :-) Acer Laptop emachines 2 GB RAM AMD64. franco-/germanophone, +/- anglophone

PostPosted: Mon 16 Feb 2015, 18:42    Post subject: xombrero  

Is there perhaps some xombrero.sfs usable with Unicornpup?
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3146
Location: wales

PostPosted: Sat 21 Feb 2015, 13:20    Post subject: Re: xombrero  

oui wrote:
Is there perhaps some xombrero.sfs usable with Unicornpup?

hi oui

this is the latest xombrero for unicornpups although some icons are missing https://copy.com/1dL9QmFU4S2Bog3w

or you can use the older xombrero binary with icons ...after downloading it right click on it and choose 'permissions' and make executable.. then copy to /usr/bin after installing the .sfs above https://copy.com/C4JnFoOBS7nHOOm9

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, ibuilt with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331

Last edited by 666philb on Sat 21 Feb 2015, 20:26; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
oui

Joined: 20 May 2005
Posts: 3044
Location: near Woof (Germany) :-) Acer Laptop emachines 2 GB RAM AMD64. franco-/germanophone, +/- anglophone

PostPosted: Sat 21 Feb 2015, 16:18    Post subject:  

Hi Phil
Thank you very much. But NetSurf inform

concerning the 1. file: Page Doesnt Exist
concerning the 2. file: it have 288 Kb and no extension so it is probably not the *.sfs itself?

Kind regards
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3146
Location: wales

PostPosted: Sat 21 Feb 2015, 16:34    Post subject:  

hi oui,

i've fixed the link and it should work now

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, ibuilt with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
musher0


Joined: 04 Jan 2009
Posts: 11256
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Tue 24 Feb 2015, 19:11    Post subject:  

Hi, Puppyists.

Logically, this is addressed to 666philb, but if you know, please help! Smile

Long story short: I never got a full screen window in unicornpup, so I tried
changing X drivers with xorgwizard. Now the nouveau driver keeps me out
of unicornpup... I only get 600x800 resolution with no mouse and no
keyboard interaction... The wizard offers nv and nouveau drivers, and that's
it. I see modesetting and vesa drivers in /usr/lib/xorg/modules/drivers, but
they are not displayed by xorgwizard.

How do I regain access to my unicornpup? Thanks in advance.

musher0

_________________
musher0
~~~~~~~~~~
"Logical entities must not be multiplied beyond necessity." | |
« Il ne faut pas multiplier les entités logiques sans nécessité. » (Ockham)
Back to top
View user's profile Send private message 
musher0


Joined: 04 Jan 2009
Posts: 11256
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Wed 25 Feb 2015, 02:02    Post subject:  

above post cont'd...

I removed the nvidia card and plugged the monitor in the default Via screen
plug. Also removed all xorg.conf files from my pupsave's /etc/X11 folder,
externally, from another Pup.

This time it booted in 1280x1024, but still mouse and keyboard are frozen.

Chucks, I had assembled a brand new OpenOffice-4.1.1. for this unicornpup
this afternoon, and that's how it thanks me. Ah, puppies...

BFN.

musher0

_________________
musher0
~~~~~~~~~~
"Logical entities must not be multiplied beyond necessity." | |
« Il ne faut pas multiplier les entités logiques sans nécessité. » (Ockham)
Back to top
View user's profile Send private message 
musher0


Joined: 04 Jan 2009
Posts: 11256
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Wed 25 Feb 2015, 02:13    Post subject:  

Hello, again.

Almost forgot: xorg-in-unicornpup had the same behavior in another
pupsave. That one was ok before... and I didn't mess with the xorgwizard
in that one.

So the suspicion level went up one level! I realize that unicornpup is bare-
bones and experimental, but that's pushing it, -- and me...

If you can't use xorgwizard properly in a Puppy, where is the world
heading to ?! Laughing Anyone else with this xorg problem? Thanks in advance.

In any case, it's no big deal, there are lots of other puppies around. BFN.

musher0

_________________
musher0
~~~~~~~~~~
"Logical entities must not be multiplied beyond necessity." | |
« Il ne faut pas multiplier les entités logiques sans nécessité. » (Ockham)
Back to top
View user's profile Send private message 
yr1945

Joined: 17 Apr 2010
Posts: 202

PostPosted: Wed 25 Feb 2015, 10:27    Post subject: hyperlinks will not open  

Hyperlinks will not open... anything I can do to make them open when I click on them?

Great puppy! Thank you for all your hard work with this one, as well as tahrpup.
Back to top
View user's profile Send private message 
sheldonisaac

Joined: 21 Jun 2009
Posts: 702
Location: Philadelphia, PA

PostPosted: Wed 25 Feb 2015, 11:09    Post subject: Re: hyperlinks will not open, and other problems  

Sorry I have no help on those problems,

I don't recall whether my unicornpup was changed at all from the original.

It works fine, and has from the start.

Please let me know what tests to do in effort to diagnose the problems that have recently been reported.

xorgwizard works, eth0 works, keyboard and mouse work.
Hyperlinks open (Opera 12.16)

Dell Latitude E6410.

Quote:
-Computer-
Processor : 4x Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 560 @ 2.67GHz
Memory : 3553MB (186MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : unicornpup - 6.0
User Name : root (root)
Date/Time : Wed 25 Feb 2015 10:10:24 AM EST
-Display-
Resolution : 1280x800 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) Ironlake Mobile x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA Intel MID
Audio Adapter : PC-Speaker - pcsp
-Input Devices-
Lid Switch
Power Button
Sleep Button
Power Button
AT Translated Set 2 keyboard
USB Optical Mouse
Dell WMI hotkeys
PC Speaker
DualPoint Stick
AlpsPS/2 ALPS DualPoint TouchPad
Video Bus
-Printers (CUPS)-
CUPS-PDF : <i>Default</i>
-SCSI Disks-
ATA ST320LT009-9WC14
TSSTcorp DVD+-RW TS-U633J


_________________
Dell E6410: Xenial, etc
Dell Mini 9, Acer Aspire One, EeePC 1018P, PowerBook G4
Intel D865GBF, Intel DQ35JOE
Back to top
View user's profile Send private message 
yr1945

Joined: 17 Apr 2010
Posts: 202

PostPosted: Wed 25 Feb 2015, 17:16    Post subject:  

Clarification: Hyperlinks in documents will not open, e.g. , abiword & libreoffice... however, Thank You for your response.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 7 [94 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0551s ][ Queries: 14 (0.0065s) ][ GZIP on ]