Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 09:42
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Flowblade-0.16.0 for Carolina
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 2 Posts_count   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Thu 10 Jul 2014, 20:45    Post_subject:  Flowblade-0.16.0 for Carolina
Sub_title: Fast, precise and robust video editing
 

Flowblade

Flowblade Movie Editor is a multitrack non-linear video editor for Linux released under GPL 3 license.

Flowblade is designed to provide a fast, precise and robust editing experience.

In Flowblade clips are usually automatically placed tightly after or between clips when they are inserted on the timeline. Edits are fine tuned by trimming in and out points of clips, or by cutting and deleting parts of clips.

Flowblade provides powerful tools to mix and filter video and audio.

- https://code.google.com/p/flowblade/




Flowblade is a script based video editor, so no compiling what so ever! That said, it seemed too easy so I recompiled MLT with more features as well as Frei0r so I actually felt like I was doing something.

I̶t̶ ̶s̶h̶o̶u̶l̶d̶ ̶w̶o̶r̶k̶ ̶o̶n̶ ̶m̶o̶s̶t̶ ̶P̶u̶p̶s̶ ̶b̶e̶s̶i̶d̶e̶s̶ ̶C̶a̶r̶o̶l̶i̶n̶a̶ ̶a̶s̶ ̶i̶t̶'̶s̶ ̶d̶e̶p̶e̶n̶d̶e̶n̶c̶i̶e̶s̶ ̶a̶r̶e̶ ̶s̶i̶m̶p̶l̶e̶ ̶a̶n̶d̶ ̶t̶h̶e̶ ̶p̶r̶o̶g̶r̶a̶m̶ ̶i̶t̶s̶e̶l̶f̶ ̶i̶s̶ ̶a̶ ̶p̶y̶t̶h̶o̶n̶ ̶s̶c̶r̶i̶p̶t̶.̶ It's also quite small for a video editor even with dependencies included. Would be nice to see it become the Audacity of video editors, quick and easy to use, simple, to the point.

Download flowblade-0.16.0.sfs
Size: 21.6 MB
MD5: 3c96406f96c346d29d3805377f72c271

Didn't strip DOC and NLS from it this time. Seems unnecessary trouble for 1 MB.

Where possible I used the dependencies found in the Carolina repository and if not, the same version.

Dependencies included in SFS
fftw-3.3.2
frei0r-plugins-1.4 (Recompiled with more effects, ie gavl)
jack-audio-connection-kit-0.124.1
libsamplerate-0.1.8
mlt_git-03-07-14 (Recompiled with jackrack, ladspa, and dv support)
numpy-1.6.1
Python-2.7.2-i486
sox-14.3.2-i486
swh-plugins-0.4.15

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
RSH


Joined: 05 Sep 2011
Posts: 2420
Location: Germany

PostPosted: Fri 11 Jul 2014, 22:23    Post_subject:  

Hi.

This Flowblade seems to work in Precise.

I have successfully rendered a project containing one video track (with audio muted) and one extra audio track (mp3) - rendered to .mpg video.

Plays fine in gnome-player and vlc.

Please, could you include the locales files on future compiling work and/or provide a link to the locales (also for lmms etc.pp)?

Thanks,

RSH

_________________
LazY Puppy
RSH's DNA
SARA B.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 655
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Fri 11 Jul 2014, 23:01    Post_subject: MLT missing in TahrPup-583 Frugal  

G'day Battleshooter,

First try with the Flowblade sfs in a just-installed TahrPup-5.8.3 came up with a mlt-not-found message when I tried running it in a console after nothing happened via the (icon-less) menu entry:

MLT not found, exiting...
ERROR: No module named mlt found

The .desktop file in /usr/share/applications does have the icon.

Will try the flowblade sfs in some other Pups.

(MD5 checked out OK so not likely a bad download).

David S.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Sat 12 Jul 2014, 05:01    Post_subject:  

RSH,

I just checked LMMS and the locales are still there, (/usr/share/lmms/locale)

I only started stripping them out after Kdenlive I think.

Kdenlive itself only seems to include a French locale, according to this they need to be taken from the SVN server. I'll look into that.

I've uploaded Flowblade's NLS and DOC for good measure, the Cinelerra one will be up as well soon.

G'day davids45 Smile

mlt.py is included (just checked) so I'm thinking either there is a previous python installation... I'm not sure why the icon is not appearing in the menu. Ah yes, just checked, the preinstalled Python will definitely be a problem. You may be better off using the Flowblade package from the website and finding the dependencies on your own. However if that's not your cup of tea, you might be able to go to

Code:
/usr/lib/python2.7/site-packages/mlt.py


and copy,

Code:
mlt.py,
mlt_wrap.o
_mlt.so


over to the site-packages folder of Tahr's python. If it's Python 3 I'm not sure if this will work.

What Window manager does Tahr use?

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 655
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Sat 12 Jul 2014, 22:38    Post_subject: Python problems  

G'day battleshooter,

Thanks for checking and finding the Python issue.

With Frugals, I have an old Python in my Games.sfs (pysol) and sometimes for a LibreOffice sfs, I load up another Python as an sfs - which usually stops pysol from running.

So I'm not surprised if another Python conflict is my problem.

I'll try later with just the Flowblade sfs and no other Python-likely sfs running.

Having the same MLT-not-loaded problem with a slacko (I already had my python-present Games.sfs loaded when I tried Flowblade), I think we can give tahrpup the benefit of the doubt as not being part of my particular problem.

Thanks,
David S.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 841
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 09:32    Post_subject: Thanks for Flowblade-0.14, note re Openshot  

Hi battleshooter,

Thanks for your continuing interest in Flowblade. Encouraged by RSH's post, I loaded it into vicmz's obprecise, http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=790664#790664, It opens and seems to be functional. I haven't done anything with it yet. Thanks vicmz for the new version of precise with my favorite window manager.
Although I think flowblade currently provides the most comprehensive video editing package, I still think that openshot is still useful when something simpler will suffice. So I tried simultaneously loading openshot-1.4.3-precise.sfs, Loaded but didn't run. Terminal messages suggested a conflict in how python modules were structured. Noting that you had built Flowblade for Carolina, I unloaded "openshot-precise" and loaded openshot-1.4.2-carolina.sfs [restructured from the pet, http://smokey01.com/carolina/pet_packages-carolina/ ]. Thanks, Geoffrey. Opens and seems functional.

Thanks again everyone.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Mon 04 Aug 2014, 01:39    Post_subject:  

Thanks for the feedback mikeslr, glad it's working well for you. So.. it seems the SFSs compiled in Carolina work quite well in Precise, minor issues being due to in built dependencies.

QT and Python, those seem to be the ones to mess up the most.
Quote:

Although I think flowblade currently provides the most comprehensive video editing package, I still think that openshot is still useful when something simpler will suffice


I think Flowblade is quite stable as well, more so than Kdenlive and Openshot. I'm just waiting for Openshot 2.0 to come out, curious to see how that will turn out.

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linus.cl

Joined: 02 Apr 2014
Posts: 101
Location: Germany

PostPosted: Wed 27 Aug 2014, 09:29    Post_subject:  

Hello!
I'm using Puppy Linux Slacko 5.7 and I'm have the same problem as davids45.

I've tried also your solution prozess, but in my system flowblade haven't worked yet.

What's the problem??



Code:

sh-4.1# flowblade
FLOWBLADE MOVIE EDITOR 0.14rc
---------------------------
Launch script dir: /usr/bin
Running from installation...
MLT not found, exiting...
ERROR: No module named mlt


I've installed the package 'python-mlt5' from the ubuntu repos.

I hope you can help me... Shocked Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3452
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 00:29    Post_subject: Flowblade dowloading To Polar Puppyland QT-005  

I was returning to Windows Live Media Creator, tired with Linux video editors especially running in only one version of puppy. Openshot, cinelerra ne sont que de la poudre aux yeux. I hope Flowblade will do it.
This morning, i am with the fantastic PolarQT-005. I think Flowblade will do it 'les doigts dans les nez' i.e (id est) easily.
Zut (damned !). Polarpup is too old, as me... Sad
Ok with SFS load on the fly V. 2.1 but Python is needed . Sad

sh-4.1# flowblade
FLOWBLADE MOVIE EDITOR 0.14rc
---------------------------
Launch script dir: /usr/bin
Running from installation...
MLT found, version: 0.9.2
Failed to import module app.py to launch Flowblade!
ERROR: /usr/lib/python2.7/site-packages/gtk-2.0/gtk/_gtk.so: undefined symbol: gtk_combo_box_set_entry_text_column
Installation was assumed to be at: /usr/share/pyshared/Flowblade
sh-4.1#
gtk.ComboBox — a widget used to choose from a list of items (new in PyGTK 2.4)

_________________
Puppy, buitin power in Paris Eiffel tower

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3452
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 00:58    Post_subject: undefined symbol: gtk_combo_box_set_entry_text_column  

undefined symbol: gtk_combo_box_set_entry_text_column : how many Linux apps are stopped by only a sybol, which size does not fit ?
What symbol could it be : gtk combo box .....

_________________
Puppy, buitin power in Paris Eiffel tower
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Tue 02 Sep 2014, 22:48    Post_subject:  

Ow, my head, so many errors. Sad

I hate how vague these error messages are:

linus.cl wrote:
Code:
ERROR: No module named mlt


Or maybe it's how vague my solutions are that I hate? Hmm.

I've had that error numerous times. All dependencies are included in the SFS. So it looks like a local Python installation is confusing Flowblade/MLT. Same problem as David.

The thing about SFSs is that they will not overwrite existing files. So the included mlt module is probably looking for the version of Python I compiled it with... BUT because the SFS is unable to overwrite the existing Python that particular version is not available.

Gah, does that just sound like a load of mumble jumble?

The fix I would run with, would be:

Option A:
Clean installation/New Pupsave

but if that's not an option because you're running a full installation/too much trouble

Option B: Delete all instances of Python and reload the SFS

So, running Slacko 5.7... I might try making an SFS for that, so many people are posting problems running everything but Carolina!

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Tue 02 Sep 2014, 22:55    Post_subject:  

Polarpup... Pelo, Python is included... why app.py didn't load, I don't know. There's just too many variables in different Pups.

I do hope you'll be able to find a Video Editor that works for you, I noticed you posted on some other video editors I've put up. I'm on to read your other posts.

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Wed 10 Dec 2014, 22:33    Post_subject:  

Quote:
I̶t̶ ̶s̶h̶o̶u̶l̶d̶ ̶w̶o̶r̶k̶ ̶o̶n̶ ̶m̶o̶s̶t̶ ̶P̶u̶p̶s̶ ̶b̶e̶s̶i̶d̶e̶s̶ ̶C̶a̶r̶o̶l̶i̶n̶a̶ ̶a̶s̶ ̶i̶t̶'̶s̶ ̶d̶e̶p̶e̶n̶d̶e̶n̶c̶i̶e̶s̶ ̶a̶r̶e̶ ̶s̶i̶m̶p̶l̶e̶ ̶a̶n̶d̶ ̶t̶h̶e̶ ̶p̶r̶o̶g̶r̶a̶m̶ ̶i̶t̶s̶e̶l̶f̶ ̶i̶s̶ ̶a̶ ̶p̶y̶t̶h̶o̶n̶ ̶s̶c̶r̶i̶p̶t̶.̶


Boy was that ever an assumption. I tried getting Flowblade 0.16.0 going on Tahr and ran into on problem after another! One of the main issues was it came with its own Python which installed plugins in a different directory from Carolina, dist-packages vs. site-packages. Symlinking didn't work. I cheated off the Tahr Ubuntu repo, but the needed dependencies had more dependencies than the ones in Carolina, gave up after deb package number 9. I also had to recompile MLT to compensate for the different FFMPEG. As I told someone, it's not impossible to get FLowblade going on Tahr, I just think it would take an afternoon of compiling the needed dependencies by hand, instead of trying to leech.

So, whoops, definitely not going to work on most Pups besides Carolina mostly because of different Python and FFMPEG configurations.

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1170
Location: Australia

PostPosted: Wed 10 Dec 2014, 22:35    Post_subject:  

Updated Flowblade to 0.16.0.

What's new:

NLS and DOC not stripped.
Quote:

Main Features in this release

Audio Master Meter has been added to top level GUI to help working with audio.
New Chroma Key filter works better on blue and green screen keying than the existing Color Select filter
Luma Key enables keying based on image luma values
Batch Rendering was changed to use dbus instead of PID files and should now actually work

Other features and enhancements


Add German translation
Add Italian translation
Fix Quick Enter and Quick Exit trim white blank display bug
Final round of refactoring before 1.0
Fix start-up problem from missing threads_enter() - Louis C. Villa
Require pygtk 2.0 to fix start-up on some systems - Louis C. Villa
Update timeline tools overlay GUI
Make Clip Monitor remember displayed frame
Fix flashing black around monitor bug
Add keyboard shortcuts ALT + I and ALT + O to move to in and out points
View selector for media panel to display all or anly certain types of files
Add info on duplicate media items on load
Refactor and fix audio monitoring display update and exit

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
LazY Puppy


Joined: 21 Nov 2014
Posts: 141
Location: Germany

PostPosted: Wed 10 Dec 2014, 23:36    Post_subject:  

RSH wrote:
Hi.

This Flowblade seems to work in Precise.

I have successfully rendered a project containing one video track (with audio muted) and one extra audio track (mp3) - rendered to .mpg video.

Plays fine in gnome-player and vlc.

...

RSH

Still seems to work in Precise (tested with L.A.S.S.I.E. 003, SFS's loaded: LP2_Aqualung_0.9-beta11-precise.sfs LP2_GimpPainter-2.8.7.sfs LP2_Gimp-PlugIns-2.8.sfs LP2_jre-1.7u13-i586.sfs LP2_JWildFire-2.00.sfs LP2_LightZone_4.0.0-0_i386.sfs LP2_SunVox-1.8.sfs LP2_tintii-2.9.0-i486-static.sfs LP2_urbanlightscape-1.3.3-i486-static.sfs LP2_WineCorelSuite.sfs LassiePrecise_Extension.sfs LP2_VLC-1.1.7-4.8-precise.sfs LP2_PupSnap-2.1_Scrot-0.8_32Bit.sfs).

Again I have successfully rendered a project containing one video track (mp4, with audio muted) and one extra audio track (mp3) - rendered to .mp4 video. Plays fine in gnome-player and vlc.

Best of all: it comes in DE now - completely!

Exquisite! Very Happy
image-1.jpg
 Description   
 Filesize   65.1 KB
 Viewed   66 Time(s)

image-1.jpg


_________________
RSH

LazY Puppy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 2 Posts_count   Goto page: 1, 2 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1059s ][ Queries: 12 (0.0037s) ][ GZIP on ]