Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 10:36
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Using puppy as a wifi router - SOLVED
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Author Message
gampr01

Joined: 03 Nov 2013
Posts: 9

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 13:10    Post subject:  Using puppy as a wifi router - SOLVED
Subject description: sharing eth0 through wifi0
 

Hi everyone,

Need some help with connection sharing, ultimately a step by step guide since i am quite new puppy user.

I need to share the internet connection i have on etho through wlan0, to operate my puppy machine as wifi access point. Tried shareinternet app from the forum without much luck, probably i could not configure it properly. So would be great if someone can advice me how to do this kind of connection sharing.

Thanks in advance!

Last edited by gampr01 on Tue 06 May 2014, 11:19; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
dancytron

Joined: 18 Jul 2012
Posts: 298

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 13:23    Post subject:  

look here http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1597187942&t=84269
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 673

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 13:39    Post subject:  

I did it using slacko 5.6 to connect a wifi not-3G tablet sharing the connection of a netbook with a 3G dongle. I followed the simplified how-to by SFR:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=87584
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 9022

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 13:41    Post subject:  

has the firewall wizard removed this option?

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 673

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 13:54    Post subject:  

mikeb wrote:
has the firewall wizard removed this option?


I rememeber I used a frugal install copying an already made install: it had firewall enabled but I did not touch anything about firewall. I can post my hostapd.conf if you need. I have to power on my netbook.
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 9022

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 14:05    Post subject:  

Hmmm was told the firewall setup had a share internet option...I just use the usual 2 lines if I need to added to rc.local... just wondered if there was a simple user friendly way included

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 673

PostPosted: Sun 27 Apr 2014, 15:14    Post subject:  

My /etc/hostapd.conf:

Code:
interface=wlan0
driver=nl80211
ssid=NetLink
hw_mode=g
channel=6
macaddr_acl=0
auth_algs=1
ignore_broadcast_ssid=0
wpa=2
wpa_passphrase=xxxxxxxxxx
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=TKIP
rsn_pairwise=CCMP


Install shareinternet and hostapd in a frugal install. Connect to internet. Then:

Code:
ifconfig wlan0 up 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0
hostapd /etc/hostapd.conf


Do not close the urxvt session. Launch shareinternet. Scan wifi ap on other device searching NetLink ssid. Connect using your passphrase and wpa2, Done.
Back to top
View user's profile Send private message 
gampr01

Joined: 03 Nov 2013
Posts: 9

PostPosted: Mon 28 Apr 2014, 10:09    Post subject:  

Thank you guys! Will try later today - hope it will work!
Back to top
View user's profile Send private message 
gampr01

Joined: 03 Nov 2013
Posts: 9

PostPosted: Fri 02 May 2014, 16:05    Post subject: Worked with Slacko 5.7 non-PAE!  

Good news! this worked with Slacko 5.7. Have tried on Racy without result - for some reason bridge mode was shown as non existant.

The guide from here http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1597187942&t=84269 worked on Slacko as is.

Tried also the solution using Hostapd and Shareinternet. The network showed up, but for some reason was not accepting any connections. Tried the solutions by SFR in the thread http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=87584, same result.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3468
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sat 03 May 2014, 22:22    Post subject:  

gampr01:

Great result. Thanks for posting back.

Can you edit this as solved.

Good forum ettiquette...and also helps the next person in the queue
who does a search.

Using puppy as a wifi router - Solved

Cheers....Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0552s ][ Queries: 11 (0.0034s) ][ GZIP on ]