Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 24 Nov 2014, 02:57
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Puppy Power
Fatdog is quite brilliant
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 3 [32 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Author Message
zaivala

Joined: 21 Mar 2011
Posts: 117

PostPosted: Tue 24 Dec 2013, 00:28    Post subject:  

Downloading it now. I'll let you know how it works. I'm sure you love hearing it when things get fixed.
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2470
Location: Heart of Texas

PostPosted: Tue 24 Dec 2013, 01:39    Post subject:  

let me know how it goes. I do not have Free Internet available until tomorrow when I visit family and friends for Holiday Plans... So I'm debating using my phones mobile data or just arrive half a day early for the get together to download it for free.. Surprised
Back to top
View user's profile Send private message 
zaivala

Joined: 21 Mar 2011
Posts: 117

PostPosted: Tue 24 Dec 2013, 22:07    Post subject:  

Exactly the same as before. Everything appears to be loading well, and when it goes to the desktop screen, it is blank except for the Fatdog logo.
Back to top
View user's profile Send private message 
jamesbond

Joined: 26 Feb 2007
Posts: 2230
Location: The Blue Marble

PostPosted: Wed 25 Dec 2013, 12:57    Post subject:  

zaivala wrote:
Exactly the same as before. Everything appears to be loading well, and when it goes to the desktop screen, it is blank except for the Fatdog logo.

Please boot chosing the "without graphical desktop" then press "e" and add text "loglevel=7 showerr" after /vmlinux keyword. See whether you've got any output at all. Alternatively try the menu "for machines with severe video problems" and boot with that.

_________________
Fatdog64, Slacko and Puppeee user. Puppy user since 2.13.
Contributed Fatdog64 packages thread
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2470
Location: Heart of Texas

PostPosted: Wed 25 Dec 2013, 13:38    Post subject:  

rebbi2 wrote:
fatdog wrote:
rebbi1, thanks for your kind words. I'm going to update the pet with the newest one.



fatdog,

You are most welcome. Fatdog absolutely screams on this Dell Vostro 1000 (AMD Athlon X2 @ 1.6 gHz. Very Happy


did you try expand to base option? That really screams.. on the boot line add expand2ram=yes that uncompresses all files in one pass before finishing boot and the machine will BLOW your socks off.. needs 2G memory to play good.. Wink

Finally get to download today... Razz
Back to top
View user's profile Send private message 
zaivala

Joined: 21 Mar 2011
Posts: 117

PostPosted: Wed 25 Dec 2013, 17:45    Post subject:  

jamesbond wrote:
zaivala wrote:
Exactly the same as before. Everything appears to be loading well, and when it goes to the desktop screen, it is blank except for the Fatdog logo.

Please boot chosing the "without graphical desktop" then press "e" and add text "loglevel=7 showerr" after /vmlinux keyword. See whether you've got any output at all. Alternatively try the menu "for machines with severe video problems" and boot with that.


Didn't get that far. I selected boot "without graphical desktop" and waited...

Quote:
error: failure reading sector 0x3c50 from 'cd0'
kernel panic - not syncing: VFS: unabe to mount root fs on unknown block (0,0)


A bunch of other stuff followed, reflecting hardware and software condition, and then it locked or at least stopped doing anything...

Am I to assume that means my disk burn was unsuccessful, or is something else going on?
Back to top
View user's profile Send private message 
jamesbond

Joined: 26 Feb 2007
Posts: 2230
Location: The Blue Marble

PostPosted: Thu 26 Dec 2013, 12:01    Post subject:  

zaivala wrote:
Quote:
error: failure reading sector 0x3c50 from 'cd0'
kernel panic - not syncing: VFS: unabe to mount root fs on unknown block (0,0)

A bunch of other stuff followed, reflecting hardware and software condition, and then it locked or at least stopped doing anything...

Am I to assume that means my disk burn was unsuccessful, or is something else going on?

Yes, it seems so. If you have a spare USB flash drive you can try it on USB flash drive, though.

_________________
Fatdog64, Slacko and Puppeee user. Puppy user since 2.13.
Contributed Fatdog64 packages thread
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2470
Location: Heart of Texas

PostPosted: Thu 26 Dec 2013, 12:15    Post subject:  

Be sure to check md5sum on downloads. but does seem like a bad burn.. I will be testings dvd multisession today. Will report as soon as first try if same issue happens to me.. While we are on this subject I have an Idea to move all fatdog64 files into EFI image and sling boot isolinux loader to transfer over to grub, hope it works would make the EFI editable to minor changes like grub config and a light remaster when used on USB or my new favorite way SDcard.
Back to top
View user's profile Send private message 
zaivala

Joined: 21 Mar 2011
Posts: 117

PostPosted: Thu 26 Dec 2013, 12:30    Post subject:  

I have yet to get this machine to boot from my USB ports. I'm sending it in for "repair " today (to get Windoze reinstalled) and won't have it for at least a week._
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2470
Location: Heart of Texas

PostPosted: Thu 26 Dec 2013, 12:50    Post subject:  

Can you reset the RAM In your machine... Sounds like you maybe having a general hardware warmup issue ( One older laptop acted up about a minute into boot ) turned out my RAM was not seated firmly and caused all sorts of errors.
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2470
Location: Heart of Texas

PostPosted: Thu 26 Dec 2013, 13:56    Post subject:  

dvd boots for me..
looks like I have the disappearing icon text on this hardware.. Shocked if I drag a window over them they appear and shred or reappear based on direction
Back to top
View user's profile Send private message 
zaivala

Joined: 21 Mar 2011
Posts: 117

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 00:30    Post subject:  

OK, computer is back from Milpitas, CA (ASUS). Windoze 8.1 has been restored, Precise Puppy 5.7.1 is on with some upkeep still to go... so I downloaded and reburned Fatdog64 (RC2).

This time, it worked. I made it all the way to the desktop, this time grey and containing icons. The installing stuff for getting online was wayyyy different from PP571 and very hard to understand, but I got it on my second try.

I got the sfs packages for Iron (my fave) and the manual. Clicked to install them. All I wound up with was a file window (each time) with new directories in them. Nothing new on my menus. When I click on Manual Pages on the Utility menu, it still says no man pages found.

I'm willing to believe Fatdog64 is the OS of my future. For the present, it is a lot harder to use and understand than PP571. Tell me what I'm doing wrong and I'll fix it.

It would be especially nice if something resembling the Install Tool in PP571 were here, so you could feel like you were doing things right. Also, as I said, the tool for connecting to my wireless modem was very confusing, where PP571's SNS was simple (as the name implies).

[Edited to add:] I see the Home page says to go to "System SFS Loader". There is no SFS Loader selection on my System menu. I stumbled on it earlier but it's apparently named something else and I haven't found it yet.

Moss
Back to top
View user's profile Send private message 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1497
Location: UK

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 06:50    Post subject:  

Hello zaivala

zaivala wrote:
...
[Edited to add:] I see the Home page says to go to "System SFS Loader". There is no SFS Loader selection on my System menu. I stumbled on it earlier but it's apparently named something else and I haven't found it yet.


It's in the Control Panel on the System tab. Wink

CatDude
.
Fatdog-Control-Panel.png
 Description   
 Filesize   37.43 KB
 Viewed   218 Time(s)

Fatdog-Control-Panel.png


_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
zaivala

Joined: 21 Mar 2011
Posts: 117

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 12:03    Post subject:  

...in which case, I need to find the Control Panel...

As I say, Fatdog is working fine, just have quite a learning curve yet before I'm up to where I am with Puppy (which is NOT "Expert level").
Back to top
View user's profile Send private message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2578
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 13:29    Post subject:  

zaivala wrote:
...in which case, I need to find the Control Panel...
OPen in browser:
file:///usr/share/doc/faqs/tray.html

That will help Very Happy

EDIT:

Sorry no! Embarassed
But it is one of the tray icons Cool
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 3 [32 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Puppy Power
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0809s ][ Queries: 12 (0.0042s) ][ GZIP on ]