Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 12:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Ethernet
Broadcom 43xx Driver
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
mister_s

Joined: 17 Nov 2013
Posts: 1

PostPosted: Sun 17 Nov 2013, 13:39    Post subject:  Broadcom 43xx Driver
Subject description: b43-fwcutter
 

Before I begin let me just say that this isn't exactly Puppy Linux, it's Slitaz Linux that I'm using.

Now I've recently installed the operating system, and there is no internet what so ever, Ethernet, or Wireless. So for now I'd like to just get the Ethernet working.

I've set the "network.conf" to eth0. And of course it's disconnected, so I assumed it was drivers. I headed on over to http://pkgs.slitaz.org/search.sh?file=b43 and got the b43-fwcutter.tarpkg, and installed it (rather quickly).

After a reboot nothing has changed. What should I do?

Thanks for your help in advance
Back to top
View user's profile Send private message 
Ibidem

Joined: 25 May 2010
Posts: 430
Location: State of Jefferson

PostPosted: Sun 17 Nov 2013, 21:08    Post subject: Re: Broadcom 43xx Driver
Subject description: b43-fwcutter
 

mister_s wrote:
Before I begin let me just say that this isn't exactly Puppy Linux, it's Slitaz Linux that I'm using.

Now I've recently installed the operating system, and there is no internet what so ever, Ethernet, or Wireless. So for now I'd like to just get the Ethernet working.

I've set the "network.conf" to eth0. And of course it's disconnected, so I assumed it was drivers. I headed on over to http://pkgs.slitaz.org/search.sh?file=b43 and got the b43-fwcutter.tarpkg, and installed it (rather quickly).

After a reboot nothing has changed. What should I do?

Thanks for your help in advance


Hmmm.
Maybe visit the Slitaz forums?

b43 is wireless only. And with new kernels, b43-fwcutter shouldn't be needed: it extracts firmware from the Windows driver, and that firmware is needed for the old, reverse-engineered driver. The newer kernels have a different driver that comes with firmware.
With the old kernels and b43, you will need to download the Windows driver and extract firmware manually, using b43-fwcutter.

What ethernet/wireless do you have?
Does "lspci -nnk" show anything relevant?
What drivers do you have available?
Try running this and record the ouput:
Code:
ls /sys/class/net/
for d in brcmsmac brcmfmac b43 wl; do modinfo $d; done
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1792
Location: South Australia

PostPosted: Mon 18 Nov 2013, 07:43    Post subject:  

Maybe ask the question here:
http://forum.slitaz.org/topic/cant-connect-to-eth0#post-26879

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Ethernet
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0411s ][ Queries: 11 (0.0032s) ][ GZIP on ]