Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 28 Nov 2014, 16:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
ath9k_htc driver loaded but not interface detected
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
puppyto

Joined: 10 Apr 2010
Posts: 78

PostPosted: Tue 15 Oct 2013, 13:22    Post subject:  ath9k_htc driver loaded but not interface detected  

Hello, guys this problem is on the slacko 5.6, I load the driver for atheros usb "ath9_htc" but it does not detect the interface, how can I solve the problem, thanks in advance. I have frugal install on usb, with unetbootin.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Wed 16 Oct 2013, 05:35    Post subject:  

More info:

How are you loading the module? Modprobe?
Any error message?
Why doesn't it load at boot? The output from dmesg might be helpful.
If no errors, try running
Code:
ifconfig wlan0 up

That will spit out errors if your device is hard or soft blocked, not likely if it's usb.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
puppyto

Joined: 10 Apr 2010
Posts: 78

PostPosted: Wed 16 Oct 2013, 09:16    Post subject:  

Hello, I first load driver from network wizard, click on in the driver, ath9k_htc, usb, and load, and then it appears message "module ath9_htc has loaded succesfully, but no new interfaces were detected", then I have been trying with "modprobe ath9k_htc", succesfully also, but my interface usb atheros ar9271 keep without be detected, I disable one of my carf wifi, because Puppylinux do not like more than 1 wifi device, may be, but no way, only detect the "PRO/wireless AGB intel", except when I blacklisted thinking that may be Puppylinux dont like more than 1 wifi device, but nothing. Go to see what gives "dmesg" command, although my device Atheros is usb, connected with wire to usb port. Thanks!

As we can see on the screenshot is the "usb 2-2" device, according to the output of "dmesg | grep -i usb". It seems recognize hardware and loads driver, but I cant see the interface, should be "wlan1" because "wlan0" is "PRO/wireless intel ABG" so I can not up the interface because "iwconfig" gives me only "wlan0" that's "intel ABG" is pci, not usb, my second wifi card is usb.
Screenshot1.jpg
 Description   
 Filesize   213.17 KB
 Viewed   636 Time(s)

Screenshot1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
puppyto

Joined: 10 Apr 2010
Posts: 78

PostPosted: Sat 19 Oct 2013, 09:03    Post subject:  

Well, finally I have tried with "Puppy Precise 5.7.1" and recognized the wifi usb, and can connect without problems, so although I am not a fan of Ubuntu, in this case, chapeau, finally I have frugal install on my usb of Puppylinux, thanks anyway, I have installed it with unetbootin.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0496s ][ Queries: 12 (0.0086s) ][ GZIP on ]