Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 14:59
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
X-slacko-2.1
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 14 [204 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 12, 13, 14 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5723
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 26 Sep 2013, 09:35    Post subject:  

Just tried the X-precise 2.0 cd on my Athlon XP box......same result....black screen with the error message.
No problems on newer AMD hardware.
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 338
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Thu 26 Sep 2013, 09:43    Post subject:  

My Athlon is a real mutt. It is a repackaged mobile sold as a desktop chip so I've no real notion of new/old. Very very few out there like it. Run startxfce4 from your 'black screen' command line. Looks like it is a D-Bus error. Is it worth chasing?
_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.1, Lxpup 14.07, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.15 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Thu 26 Sep 2013, 09:55    Post subject:  

JamesC and Marv,

Have you tried Saluki and gray's Xfce based Pups on those computers? It would help to know if other versions of Xfce can work on them.
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 338
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Thu 26 Sep 2013, 10:06    Post subject:  

I've run all the Salukis and lina up through lina lite 005 sucessfully on this box. I believe it ran Grays xfce NOP ok also but I currently don't have a copy to doublecheck. Right now it's up in a remastered lina-lite 005 with no problems at all.
_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.1, Lxpup 14.07, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.15 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5723
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 26 Sep 2013, 10:10    Post subject:  

Tman wrote:
JamesC and Marv,

Have you tried Saluki and gray's Xfce based Pups on those computers? It would help to know if other versions of Xfce can work on them.


Looking back through my notes....... Saluki 023 and Precise NOP 5.4.1 (XFCE 4.10) both worked fine on my Athlon XP box.Just tried Precise NOP live ..... no problems...straight to a working XFCE desktop.
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 01:05    Post subject:  

I can confirm that lina lite works on my Athlon XP 1600 box.

Marv wrote:
Looks like it is a D-Bus error. Is it worth chasing?


No, I've spent enough time trying to fix this. It is definitely over my head.

Apart from not working on older AMD/P3's, it seems to be running ok. I'm using it as my every day OS with no problems. (Pentium dual core E5700 @ 3Ghz/Asrock Wolfdale1333-D667, 2GB RAM, CPU-3-5%, RAM 70MB @ idle)

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 02:35    Post subject:  

rg66 wrote:
I was getting too many compile errors in X-slacko so I might try the slacko Xfce sfs (or at least parts of it) again and see if it fixes the problem.


Ideally, you should do the compile on your old Athlon using the official Slacko-5.6, with a clean install.

I am guessing the reason that the slacko sfs is giving you problems because it was compiled on an older Slacko, one which was not based on Slackware14.
Back to top
View user's profile Send private message 
Deacon


Joined: 19 Mar 2013
Posts: 65

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 03:52    Post subject: Nice!  

Testing X-Slacko-- it actually works more nicely than early X-Precise I downloaded, as far as I can see! The biggest change is the fact on the Precise (this may have been fixed) certain installation attempts will crash Xfce and freeze the system. Even if a program doesn't work on install here, the system works smoothly.

Great work! This is really a system that looks easy for Win-users to transition with.
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 05:41    Post subject:  

Tman wrote:
Ideally, you should do the compile on your old Athlon using the official Slacko-5.6, with a clean install.

I am guessing the reason that the slacko sfs is giving you problems because it was compiled on an older Slacko, one which was not based on Slackware14.


Compiling and myself have never really gotten along. I did notice Xfce-4.10 in the repo so I might try that and see if it works on the Athlon box. For now it will have to stay as is due to time restraints.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 05:45    Post subject: Re: Nice!  

Deacon wrote:
The biggest change is the fact on the Precise (this may have been fixed) certain installation attempts will crash Xfce and freeze the system.


This was happening to me also, I thought it was just my machine because no else mentioned this issue.

It's an issue with installpkg.sh, I'm trying to figure out what the problem is but it does it randomly.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 601
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 08:39    Post subject: X-Slacko  

X-Slacko

MPlayer will not play downloaded MP4's, FLV's etc., when activated with a mouse-click on the file.

MPlayer starts but before playing the file, it appears to load the file but then stops and drops back to a tiny dialog box.

Not sure if it's just my system or a problem? X-Precise, not a problem, all plays nice there.

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 09:10    Post subject: Re: X-Slacko  

sszindian wrote:
X-Slacko

MPlayer will not play downloaded MP4's, FLV's etc.


Plays everything I throw at it here, I even dl'ed a sample .flv and it played no probs.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 09:10    Post subject: Re: X-Slacko  

Double post Embarassed
_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 601
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 10:26    Post subject: MPlayer  

rg66 wrote:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plays everything I throw at it here, I even dl'ed a sample .flv and it played no probs.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Don't know what else to tell you, let's see if anyone else reports a problem with MPlayer then I'll know if it's my setup or not!

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
dawg

Joined: 09 Aug 2009
Posts: 113
Location: still here

PostPosted: Fri 27 Sep 2013, 12:44    Post subject:  

Hi guys

Unfortunately, I can report the same problem(s), plus some more:
- the (Gnome) Mplayer doesn't play anything for me, either; not mp4, flv, avi, nor mp3.
The machine is a P4 lappy.

- on a P3 lappy the X/Xfce won't even start, reporting the same as mentioned by some of you guys.

- (only) on XSlacko and XPrecise I'm getting an annoying constant high-pitched buzzing noise (much "TV-like"), which doesn't seem to be coming out of the built-in speakers (can't say for sure about this without opening the lappy up, as I've malfunctioning headphone & mic jacks), and it seems to be connected to CPU throttling somehow (P4 lappy), as only in powersave mode it finally stops (or maybe it just gets out of the hearing frequency range). Maybe some infinitely-looped script running somewhere, that shouldn't be? Just an uninformed guess.
(Forgot about this) I guess I should also try the PAE/non-PAE difference, whichever version I don't have.

- Thunar file list font is too big (for me), and it's also at a fixed size, which it shouldn't be! I was also hoping for a newer version (1.6.x, as in XPrecise).

- Frisbee isn't acquiring the eth0 IP or anything, although I had it set up (can't recall which way, though; I might re-test this later), and I have to click the Enable wireless network (which I'm not even using and have it disabled!) for it to bother with the eth0 (which isn't wireless)! Very strange.

- Unloading of SFSes (on-the-fly) doesn't seem to be refreshing the menus until after reboot or so.

- FireFTP: doesn't seem to exist (apart from the menu entry).

- (I'm not sure about this, haven't checked it properly yet, so feel free to ignore this point for now, but..) I think this works on other Puppy systems:
are Thunar and/or Xfce/X ignoring my .bashrc? I've some paths and stuff set in there.


Other than that, I love the ability (and I would need) to have double monitors set up! (unlike with Lina, which simply starts some strange infinite disk activity and becomes unresponsive so I have to turn the machine off and back on).
So I really wish those other things can get sorted out somehow, as I would love to see and have a fully-functioning XFce Puppy Slacko... or if not XSlacko, maybe XPrecise. Then again, I've yet to give PCLinuxOS a try, but that's not a pup.

_________________
I used to only like Puppy as a friend, but now I think our relationship is starting to develop into something more... Very Happy

Last edited by dawg on Fri 27 Sep 2013, 14:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 14 [204 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0969s ][ Queries: 12 (0.0143s) ][ GZIP on ]