Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 31 Jul 2014, 16:12
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Can I make a wifi access point with Broadcom?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Author Message
Agnishom

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 24
Location: /dev/null

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 08:28    Post subject:  Can I make a wifi access point with Broadcom?  

I am completely new to Puppy Linux and to every kind of Linux even. Luckily, I have figured most of it.

I have a HP Pavilion g6 laptop and Lucid Puppy 5.2.8

I saw the other posts but does lupu-528 support the Broadcom Internal Device? If not, then is there a way to install the drivers?
My main purpose is to setup an access point.

Any help is appreciated
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3588
Location: World_Hub

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 09:03    Post subject:  

This from a terminal and let's see what you've got:
Code:
lspci -nn | grep -i network
Back to top
View user's profile Send private message 
Agnishom

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 24
Location: /dev/null

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 12:30    Post subject:  

Code:
sh-4.1# lspci -nn | grep -i network

02:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:4727] (rev 01)


[/code]
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 13:27    Post subject:  

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=544044#544044
Back to top
View user's profile Send private message 
Agnishom

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 24
Location: /dev/null

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 21:49    Post subject:  

Thanks. That detects the Broadcom device as eth1.

Am I ready to use hostapd?
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5218
Location: Australia

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 22:05    Post subject:  

Yes.

Get hostapd from here - "Puppy as a wifi access point"
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=84269
and carefully follow all setup instructions in the first post - substituting all instances of "wlan0" with "eth1" - since that's the interface created by your Broadcom device.

You may also need to tweak Puppy's firewall settings - see later in that thread.
Back to top
View user's profile Send private message 
Agnishom

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 24
Location: /dev/null

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 22:25    Post subject:  

My internet connection is ppp0.
Will the up and down commands work for me?
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5218
Location: Australia

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 22:54    Post subject:  

Probably not.
Someone tried this before, and every time they tried to add a bridge-interface for ppp0 they got an error message.
There's an explanation here -
https://lists.linux-foundation.org/pipermail/bridge/2008-March/005726.html

What's the exact nature of your ppp0 interface? What physical hardware is involved, and what type of service does it connect to?
Back to top
View user's profile Send private message 
Agnishom

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 24
Location: /dev/null

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 23:42    Post subject:  

It is a ZTE Reliance Netconnect+ Modem. In other words, its just a USB modem detected as ttyUSB0
Back to top
View user's profile Send private message 
Agnishom

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 24
Location: /dev/null

PostPosted: Tue 20 Aug 2013, 23:56    Post subject:  

Please see this link below:
http://someshblog.blogspot.in/2011/07/sharing-internet-connection3g-or.html

I can't follow the instructions from Adding NAT ip rule in iptables:

Please help!! Sad
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0522s ][ Queries: 11 (0.0027s) ][ GZIP on ]