Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 19:25
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Sound works in one savefile, not in another
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Freddow

Joined: 16 Aug 2013
Posts: 11

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 06:42    Post_subject:  Sound works in one savefile, not in another
Sub_title: Frugal Precise 5.6.1 with a Save file in 2fs and 3fs partitions
 

Hello, I'm being frustrated by a lack of sound.
I'm using Precise Puppy 5.6.1 with a frugal installation. Sound works perfectly using one savefile, but there is no sound with another. I assume that there is a difference between the configurations of each "installation".
I have worked through the four point plan in the Sound Wizard to no avail. A new installation works fine "out of the box", so I have done something to one of my installations.
Is someone able to give a summary of where sound configurations are stored? Once I have an idea of how it all works, I should be able to compare the configuration of one installation with the other. (I'm hoping that there are a number of config files, and that when I compare them there will be a difference)

After searching around in this forum for a while, I have learned that this file is important: /etc/modprobe.d/alsa.conf.
I think that these are identical between my installations, and they look like this:

alias char-major-14-* soundcore
alias char-major-116-* snd
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
options sb io=0x220 irq=7 dma=1 dma16=5 mpu_io=0x330

I say "I think" they are identical because I am new to savefiles, and I am still getting to grips with how they work. So when I load up savefile A, I look in /etc/modprobe.d/ and find the alsa.conf file. When I load up savefile B, I look in the same place and find a file with the same name and the same contents. They are different files though, aren't they? They certainly have a different date stamp.

<edit: changed "sfs" to "savefile" - because these are different things!>

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9373
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 08:46    Post_subject:  

Quote:
Sound works perfectly using one sfs file, but there is no sound with another

Please provide more details. What sfs files are you talking about? Each Puppy version has its own sfs file.

Or are you talking about your savefile?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Freddow

Joined: 16 Aug 2013
Posts: 11

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 18:53    Post_subject:  

Yes - Savefile - that's the word!
The one where the sound works is called precisesave-DELL.2fs.
The one where the sound doesn't work is called precisesave-CRW.3fs.

So when I boot up I can choose one or the other. They both appear to work fine in every other regard.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Freddow

Joined: 16 Aug 2013
Posts: 11

PostPosted: Tue 20 Aug 2013, 16:07    Post_subject: Sound works in one sfs, not in another
Sub_title: Sound works in one sfs, not in another
 

bump.

Can anyone help me with my problem (as described in the first post) please?
I can obviously start from scratch, but that means re-downloading, installing and configuring quite a few applications.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0452s ][ Queries: 11 (0.0034s) ][ GZIP on ]