Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 11:56
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Upup Raring 3.9.9.2 with non-PAE 3.9.9 kernel. 13 July 2013
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 17 of 32 [472 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 30, 31, 32 Next
Author Message
linux28

Joined: 05 Apr 2009
Posts: 179

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 02:46    Post subject:  

Before using a good, but since increased to 4GB of memory after boot for a while, if the file is read big points automatically restart, how do?
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1671
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 04:48    Post subject: Turbo Mode Lost  

No longer see icon in taskbar to select turbo or perfomance mode.

Installed laptop tools ... doesn't seem to solve problem. Would appreciate it being included in next distro.

thanks
Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 760
Location: UK

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 06:26    Post subject:  

Hi pemasu

Just noticed that suspend no longer works when closing the laptop lid.

This is a 1st for one of your puppies, they all previously worked.

Otherwise a superb puppy - many thanks - regards Ray

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 08:29    Post subject:  

I believe that missing ppower and failing suspend are both side-effects of defective gcc_lib installation. They work for me...and are included.

I would wait the rewoofed and reuploaded version.
Just got home....now comes maslow's hierarchy of needs: food, children, cooking and the Upup Raring....
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1671
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 08:46    Post subject:  

pemasu wrote:
now comes maslow's hierarchy of needs: food, children, cooking and the Upup Raring....


OMG, you're human??? Laughing

Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4341
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 09:53    Post subject:  

tlchost wrote:
pemasu wrote:
now comes maslow's hierarchy of needs: food, children, cooking and the Upup Raring....


OMG, you're human??? Laughing

Thom


Excellent!

He completes his ADL's (activities of daily living) yet still finds time - and exceptional mental energy - to make Puppy jump through hoops and sing an aria.

He's uber-human!

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 13:40    Post subject:  

Upup Raring 3.9.9.2 has been reuploaded.

In DISTRO_SPECS gcc_lib has been fixed. The applications should behave now normally. Peasy DVD Player and PupControl has been updated to the latest. Otherwise the distro is the same as first upload. The main changes post you can find about 15 posts earlier.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=719241#719241

I have test compiled goffice, gnumeric and with kernel sources NVIDIA 319 version without problem. No errors for me. Let see if the upgrade to the gcc-4.7.3 is now ok.

Download link: http://www.smokey01.com/pemasu/UpupRaring/UpupRaring3992/
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8938
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 13:59    Post subject:  

Looks good.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2061
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 19:20    Post subject: Upup Raring 3.9.9.2 with non-PAE 3.9.9 kernel.  

Manual frugal install to a 4gb flash drive.
I compiled the amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run on my
laptop which has ati hd5470 graphics, then moved my flash drive to my
hp desktop which has an unsupported card but the driver is working.
# report-video
VIDEO REPORT: Upup Raring, version 3.9.9.2
Chip description:
VGA compatible controller:
Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Oland [Radeon HD 8500 Series]
Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1920x1080
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe
Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): fglrx
Loaded modules: amdxmm ati dbe ddc extmod fb fbdevhw fglrxdrm glesx
glx kbd mouse ramdac vbe vgahw
Actual rendering on monitor:
Resolution: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
Depth: 24 planes
# glxgears
58985 frames in 5.0 seconds = 11796.927 FPS
58894 frames in 5.0 seconds = 11778.661 FPS
56967 frames in 5.0 seconds = 11393.217 FPS
#
On the laptop:
I had a problem with frisbee when setting up the wireless, it gave an
invalid password error, I got the same error twice so I pretty sure it
wasn't caused by a typo.
The network wizard worked fine.
The hp is on the wired connection.

If I had tried to compile the ati driver on the hp I'm sure that I
would have gotten an unsupported card error but doing it this way
works although there is a small square in the lower right of the
screen with an unsupported hardware message that doesn't show up in a
screenshot.

That's it so far.

EDIT:Still playing,I bought a 32gb Micro SDHC card (itty bitty thing)
and plugged it into the SDHC adapter that came with it, that is
plugged into a usb card reader.
I did a manual frugal install and copied my backup savefile to it, ran
grub4dos and then booted it up on my hp desktop.
I resized the savefile increasing it by 2gb and it's working well.

EDIT:The above setup worked okay for booting and starting raring but had a problem saving so I used another usb card reader that has a MicroSD slot and booted and did a test save with that,it worked.
screenshot3.jpg
 Description   
 Filesize   42.93 KB
 Viewed   450 Time(s)

screenshot3.jpg

screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   54.56 KB
 Viewed   514 Time(s)

screenshot2.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   28.57 KB
 Viewed   673 Time(s)

screenshot.jpg


Last edited by Billtoo on Fri 16 Aug 2013, 19:09; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5685
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 00:37    Post subject:  

Fresh manual frugal install...... all good so far.

# report-video
VIDEO REPORT: Upup Raring, version 3.9.9.2

Chip description:
VGA compatible controller: NVIDIA Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1440x900
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): nouveau
Loaded modules: dbe dri exa extmod fb fbdevhw glx kbd mouse shadowfb

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
106 frames in 5.0 seconds = 21.099 FPS
105 frames in 5.0 seconds = 20.863 FPS
107 frames in 5.0 seconds = 21.321 FPS
102 frames in 5.0 seconds = 20.273 FPS
108 frames in 5.0 seconds = 21.515 FPS

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1033MB (300MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Upup Raring - 3.9.9.2
User Name : root (root)
Date/Time : Thu 15 Aug 2013 11:45:50 PM CDT
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on softpipe
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235
Raring-3.9.9.2.jpg
 Description   
 Filesize   43.26 KB
 Viewed   636 Time(s)

Raring-3.9.9.2.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5685
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 00:52    Post subject:  

Another box,another fresh install.

# report-video
VIDEO REPORT: Upup Raring, version 3.9.9.2

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe dri2 extmod fb fbdevhw glx kbd mouse

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
376 frames in 5.0 seconds = 75.160 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.145 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.144 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.142 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.141 FPS

-Computer-
Processor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Memory : 2592MB (165MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Upup Raring - 3.9.9.2
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 16 Aug 2013 12:02:04 AM CDT
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) 865G x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : ICH4 - Intel ICH5
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1371
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 06:39    Post subject:  

An oddity....

Attempting to load the devx with sfs-load before a savefile has been created crashes Upup Raring. This has been OK in the past.

The md5sum has been confirmed correct.
Code:
# md5sum devx_raring_3.9.9.2.sfs
7e0a70f21f840ac2ccde9295b2fa9e2c  devx_raring_3.9.9.2.sfs

Loads OK after a savefile has been created.

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 17 Aug 2013, 02:34    Post subject:  

Billtoo and Peebee. I dont have those kind problems. But I suspect that libX11 replacement from original precise pangolin could be behind some weird behavior.

Barry K has established sort of communication with libx11 commit creator, whom added the non-US keyboard layout braking commit. There is more in Barry`s blog.

Barry`s layout.patch is no more valid in libX11 source in ubuntu raring. The source code has changed regarding keymap.

Ööö. I tried to remove the offending commit. The compiled ubuntu raring libX11 worked for me.

If someone would like to give it a try, I would be grateful. I would like to replace the precise pangolin libX11 with working ubuntu raring version...if my removal of the commit has been succesful. Non-US keyboard when restarted X, load_sfs, Frisbee password, etc....

Download link to the libX11 pet and DEV pet:
http://www.smokey01.com/pemasu/Temp/

Restart X after installing the pet.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2061
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 17 Aug 2013, 05:22    Post subject:  

pemasu wrote:
I dont have those kind problems. But I suspect that libX11 replacement from original precise pangolin could be behind some weird behavior.


I did a new manual frugal install to a 4gb flash drive and tried setting up the wireless network with frisbee, it worked no problem this time.
I don't know why I had the problem before but I got the invalid password error twice, it's working fine this install though.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 17 Aug 2013, 08:03    Post subject:  

Haa. Now there is more official patch to fix non-US keyboard layout bug.

http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00347
Scroll to the bottom.

I patched the latest libX11 version with the patch succesfully and I compiled it. non-US keyboard bug didnt pop up for me.

I have updated the link to this latest patched libX11 version.

Download link to the libX11 pet and DEV pet:
http://www.smokey01.com/pemasu/Temp/

If non-US keyboard bug does not happen with other people, I will update to use this one.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 17 of 32 [472 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 30, 31, 32 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0976s ][ Queries: 12 (0.0078s) ][ GZIP on ]