Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 14:24
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Textless Menu "buttons" - Precise561 & Slacko55 - SOLVED
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
wimpy


Joined: 22 Aug 2012
Posts: 302
Location: Essex, UK

PostPosted: Thu 13 Jun 2013, 13:34    Post_subject:  Textless Menu "buttons" - Precise561 & Slacko55 - SOLVED  

I'be been re-comissioning an old Abit KV7 mobo (which I thought was dead but was only lying doggo- Sorry). Anyway. both Slacko 5.5 and Precise 5.6.1 start up fine from their isos and the desktop icons and text are OK; but, when I click on the Menu "button", all I get is the grey button lists without text. It's as if the menu text font colour is being set to the same as the background. Luckily, I know where the poweroff button should be and it works if I click that anonymous button. To be fair, Slacko did provide text on a few of the group buttons (on one occasion) but the rest of the group buttons were greyed out, as were all the subgroup buttons.
Any help or suggestions would be appreciated.
PS An old wary works OK.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 901
Location: London, England

PostPosted: Thu 13 Jun 2013, 18:05    Post_subject:  

Is this an nVidia graphics card by any chance?
If so, try booting with puppy pfix=ram nouveau.noaccel=1
or possibly puppy pfix=ram nouveau.modeset=0

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
wimpy


Joined: 22 Aug 2012
Posts: 302
Location: Essex, UK

PostPosted: Fri 14 Jun 2013, 02:47    Post_subject:  

Thanks for the reply. The incantation puppy pfix=ram nouveau.noaccel=1 worked fine for both Precise and Slacko. I guess it must be a Nvidia card - possibly an old 5700LE (I can remember retiring one, back in the past).
What exactly does the incantation do?

_________________
Lucid ,Precise, Carolina, Shiba_inu, Lx_pup - all frugal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 901
Location: London, England

PostPosted: Fri 14 Jun 2013, 07:52    Post_subject:  

There is a bug with the nouveau driver and certain nVidia cards. It is fixed in some of the very recent kernels. Wary doesn't have nouveau at all and loads nv or vesa instead. I believe the option instructs nouveau to load in a slightly different mode. Acceleration is backed off but at least all the graphics display properly.

If creating a save-file or installing you can edit the file /etc/modprobe.d/nouveau.conf to read options nouveau noaccel=1 so nouveau will load like this in all future boots (Note that this is now a space - not a dot - between nouveau and noaccel). Really though the best solution is to install the proprietary nVidia driver.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
wimpy


Joined: 22 Aug 2012
Posts: 302
Location: Essex, UK

PostPosted: Fri 14 Jun 2013, 12:29    Post_subject:  

I tried to install a couple of pets of nvidia official drivers. They didn't work -presumably because they were compiled for a different kernel. I seem to remember that there was an xorgwizard of a different flavour in Precise, which gave more driver options. I couldn't find them so I'm stuck with nv which works, for now.
_________________
Lucid ,Precise, Carolina, Shiba_inu, Lx_pup - all frugal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0531s ][ Queries: 11 (0.0076s) ][ GZIP on ]