Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Sep 2014, 01:53
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
no wifi wlan hardblocked
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
inthedark

Joined: 29 May 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed 29 May 2013, 09:21    Post subject:  no wifi wlan hardblocked
Subject description: how can I unblock the wifi
 

Hi,
I'm new to puppy linux and have just installed on to a ViewSonic netbook VNB100
Unfortunately the WiFi is not working.
Opening a terminal window and typing rfkill list displays:
0: phy0: wlan
Soft blocked: no
Hard blocked: Yes

There is a FN+F2 key combination to turn the wifi off/on but the FN keys no longer work I assume due to installing Puppy Linux?

Is there a way I can unblock the wifi?

many thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3413
Location: Sydney Australia

PostPosted: Wed 29 May 2013, 19:37    Post subject:  

Specs:

http://www.viewsoniceurope.com/uk/vnb100/spec.htm

:::::

Welcome to Puppy mate.

But which Puppy????

We only have over a 1000 varieties.

"""""

Try >> squeeze-5.X.3.4.12-SCSI.iso

http://www.smokey01.com/pemasu/DpupSqueeze5X/DpupExprimo5X3412/

""""""

Maybe first try hitting >>> Cntrl Alt Backspace

at the same time

You will come to a black screen

type >>>> xwin

and the desktop will reappear.

See if the wifi light works.

Even just touch the Wifi icon without the Fn key.

"""""""

Otherwise as I posted here....

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=86425

"Sometimes the switch isn't enough and you have rest the machine either in BIOS or

>>unplugging the power supply and removing the battery. "

And also >> hold the power on button down for 30 seconds.

Had this happen to my wife >> on Windows 7...ha! ha!

on my dreaded Dell Studio XPS.

Even Slacko couldn't see the wireless on a reboot before I did the above.
So I knew it was hardware....
and tough love was needed.

Sounds stupid....but draining the lappy of residual power often works.

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0398s ][ Queries: 11 (0.0036s) ][ GZIP on ]