Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 20 Oct 2014, 17:55
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.4 and 5.4.2
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 18 of 29 [422 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 27, 28, 29 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 01:38    Post subject:  

Quick manual frugal install of Precise 5.4.0.90 on my main Athlon XP box.No problems yet.... sound,internet and display all working and correct on initial boot.

# report-video
VIDEO REPORT: Precise Puppy, version 5.4.0.90

Chip description:
oem: NVidia
product: NV18 () Board Chip Rev A2

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
1387 frames in 5.0 seconds = 277.369 FPS
2039 frames in 5.0 seconds = 407.695 FPS
2110 frames in 5.0 seconds = 421.759 FPS
2020 frames in 5.0 seconds = 403.790 FPS
2069 frames in 5.0 seconds = 413.792 FPS
2019 frames in 5.0 seconds = 403.748 FPS
2120 frames in 5.0 seconds = 423.930 FPS
2092 frames in 5.0 seconds = 418.333 FPS
2039 frames in 5.0 seconds = 407.691 FPS
2098 frames in 5.0 seconds = 419.596 FPS


Actually using nouveau.

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1034MB (200MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Tue 06 Nov 2012 12:36:27 AM CST
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235

-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
Vendor : The X.Org Foundation
Version : 1.11.3
-Monitors-
Monitor 0 : 1440x900 pixels

-OpenGL-
Vendor : Nouveau
Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
Version : 1.2 Mesa 8.0.4
Direct Rendering : Yes
precise 5.4.0.90.png
 Description   
 Filesize   397.42 KB
 Viewed   1575 Time(s)

precise 5.4.0.90.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Wognath

Joined: 19 Apr 2009
Posts: 183

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 01:59    Post subject: Scanner  

rcrsn51,
Thanks for the quick reply. Both scanner and printer work in Saluki using the printer-scanner-drivers.sfs. I think that contains hplip 3.11.10. I tried Precise on my daughter's computer (atom processor). Again, printer works, scanner does not.
I tried 5.4.0.90 also--same result.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9198
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 08:21    Post subject: Re: Scanner  

Wognath wrote:
Both scanner and printer work in Saluki using the printer-scanner-drivers.sfs. I think that contains hplip 3.11.10. I tried Precise on my daughter's computer (atom processor). Again, printer works, scanner does not.

I wonder if HP has accidentally broken support for this model in 3.12.10a.

I am sending you a PM about this.

Last edited by rcrsn51 on Tue 06 Nov 2012, 09:08; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9198
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 08:50    Post subject:  

In 5.4.0.90, the problem with ePDFview not rendering colours correctly is still present.

While I appreciate the inclusion of YASSM and Network, I expect that many users will miss Pnethood if it has been working for them.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1459
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 11:33    Post subject: mpscan update needed  

The new Network rox app needs the updated mpscan from:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=81808

to work satifactorily in some configurations

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 14:00    Post subject: ePDFview not rendering colours correctly is still present.  

rcrsn51 wrote:
In 5.4.0.90, the problem with ePDFview not rendering colours correctly is still present.

While I appreciate the inclusion of YASSM and Network, I expect that many users will miss Pnethood if it has been working for them.


Yes, it looks funny. (I think I'm going to buy the green one.)

@rcrsn51

Hi,
If you would print this pdf file with a colour printer (-I don't have any-) how will the colours look like? (I mean using Precise Puppy for the print job.)

I have installed your pet: 'epdfview_precise_revert-0.1.8.pet' ; it coverts the jpg file to a pdf file, but the colours still don't match.

Regards Feodor
GreenToyota-pdf.jpg
 Description   
 Filesize   31.16 KB
 Viewed   1220 Time(s)

GreenToyota-pdf.jpg

GreenToyota-paint.jpg
 Description   
 Filesize   37.89 KB
 Viewed   1236 Time(s)

GreenToyota-paint.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
akash_rawal

Joined: 25 Aug 2010
Posts: 232
Location: ISM Dhanbad, Jharkhand, India

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 14:36    Post subject:  

Finished downloading precise 5.4. Testing it reveals several problems.

On first boot it refused to save the session. After asking for save file name it rebooted without saving session. Next time I ran wmreboot in terminal but this time it worked properly. Confused Will try again to reproduce the problem.

Display, opengl and internet is working properly. Posting from there now.

In devx gdb doesn't work.
Code:

# gdb
gdb: error while loading shared libraries: libpython2.7.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
#

Installing libpython2.7_2.7.3-0ubuntu3_i386.deb fixes gdb.

Also gio has problems using modules. It's a glib bug and affects some other distros as well. See here.

Edit: Didn't see precise 5.4.0.90.
Back to top
View user's profile Send private message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 15:44    Post subject:  BarryK killed the reboot bug!
Subject description: Black screen after reboot (post on page 14) -sfs- files
 

Great Job!

BarryK killed the black screen bug. (Bug described on page 14.)

Thank you very much!

Regards Feodor


Rem. Problem fixed with Precise Puppy 5.4.0.90
Back to top
View user's profile Send private message 
ASRI éducation


Joined: 09 May 2009
Posts: 2529
Location: France

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 16:59    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
In 5.4.0.90 ... While I appreciate the inclusion of YASSM and Network, I expect that many users will miss Pnethood if it has been working for them.

I agree. Pnetwood could be retained in the iso while YASSM might be proposed package.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ASRI éducation


Joined: 09 May 2009
Posts: 2529
Location: France

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 17:05    Post subject:  

BarryK wrote:
Precise Puppy 5.4.1-beta1 is uploaded.

This is the first beta of the upcoming 5.4.1 bug-fix release for 5.4.

164Mb. Is not too much for a puppy ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1529
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 18:51    Post subject: Corrected Frisbee 3.0 uploaded  

Integrated-Frisbee testers,
I fixed the greyed-out wireless-tab problem! The corrected (20121106) package is here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=662521#662521

For now, though, the "configure wireless..." part of the Frisbee window will be greyed out until Frisbee is set as the default network manager, followed by a reboot. I hope to improve that as we go on. So, the test steps are:
    - Install the frisbee package and all 5 of the puppy-mod pet packages (posted 2 messages above frisbee).
    - Use the Connect Wizard to start Frisbee.
    - Exit Frisbee either by the X or by tabbing to the wired network part and clicking Exit.
    - Click on the "Set Frisbee as default" button (or whatever it is called).
    - Reboot and the wireless tab should be usable.
If you already have the original test setup, you can simply uninstall the old Frisbee package and install the new one, assuming the other 5 packages are already installed and you have not made other changes.
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9198
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 19:10    Post subject: Re: ePDFview not rendering colours correctly is still present.  

FeodorF wrote:
I have installed your pet: 'epdfview_precise_revert-0.1.8.pet' ; it coverts the jpg file to a pdf file, but the colours still don't match.

?????

ePDFview is a PDF viewer, not a JPEG-to-PDF converter. All we are doing here is installing an older version of the program that renders colours correctly.
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 147

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 20:38    Post subject:  

Tried Precise 5.4.0.90 and it still produces mostly black screens at
startup once in awhile. The wireless connection issues are still there
as well, though they aren't severe. For example now and again Precise
will startup with no connection (frugal installs). Sometimes it takes
three or four tries of SNS to get a connection. No such problems with
Lucid 528.

On a PC I just purchased, Precise pulls a new trick of stalling out
(freezing) during startup at the line:
recognizing media devices ... optical input
Out of curiosity I replaced the CD rom drive with a different one. Same
thing. Can't get Precise to work at all on this PC (an old Dell Dimension
with P4 2.0 ghz and 768 meg RAM). The machine works perfectly using
Windows XP or Lucid 528.

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3429
Location: Sydney Australia

PostPosted: Wed 07 Nov 2012, 03:55    Post subject:  

As reported to Barry's blog.

:::::

But I forgot to add....still no Frisbee.
Although I read recently it is in his repository.

I still think it should be a Pet in network,
like Lucid was.

Still...a good result.
Thanks to all.

:::

Dell from Hell B43= good

Dell Studio XPS

Wireless works...yippee!!!!
Broadcom B43

Notice comes up to add the module,
OK! happens in some Pups with this hardware.
"wl mod added "

Posting from Dell now>

Copy and pasting...good...easy to see.

Chris




"""""
Dell from Hell B43= good

Dell Studio XPS

Wireless works...yippee!!!!
Broadcom B43

Notice comes up to add the module,
OK! happens in some Pups with this hardware.
"wl mod added "

Posting from Dell now>

Copy and pasting...good...easy to see.

Chris
Back to top
View user's profile Send private message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Wed 07 Nov 2012, 04:10    Post subject:  Re:PDFviewer018
Subject description: -works-
 

rcrsn51 wrote:
FeodorF wrote:
I have installed your pet: 'epdfview_precise_revert-0.1.8.pet' ; it coverts the jpg file to a pdf file, but the colours still don't match.

?????

ePDFview is a PDF viewer, not a JPEG-to-PDF converter. All we are doing here is installing an older version of the program that renders colours correctly.


Ooooops!
Sorry, O-H-S!

PDFviewer018.pet works fine with Precise Puppy 5.4.0.90

Regards Feodor
PDFviewer0.18works.jpg
 Description   
 Filesize   31.41 KB
 Viewed   929 Time(s)

PDFviewer0.18works.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 18 of 29 [422 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 27, 28, 29 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0967s ][ Queries: 12 (0.0080s) ][ GZIP on ]