Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 30 Oct 2014, 14:16
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Chromium 38 with pepper-flash
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 6 of 8 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
BUu


Joined: 17 Jul 2014
Posts: 11

PostPosted: Thu 14 Aug 2014, 02:28    Post_subject: chromium  

Hello peebee using chrome slacko 5.7 and 5.9.3.6 and everything seems to be going well, what bothers me the icon of chromium does not appear in menu how to resolve this? maybe a fix for .pet
thank you

greetings
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BUu


Joined: 17 Jul 2014
Posts: 11

PostPosted: Thu 14 Aug 2014, 02:35    Post_subject: Re: chromium  

BUu wrote:
Hello peebee using chrome slacko 5.7 and 5.9.3.6 and everything seems to be going well, what bothers me the icon of chromium does not appear in menu how to resolve this? maybe a fix for .pet
thank you

greetings



New Topic apologize for it
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1472
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Fri 15 Aug 2014, 11:27    Post_subject: chromium-36.0.1985.143 with pepper_14.0.0.177  

chromium-36.0.1985.143 with pepper_14.0.0.177
_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1472
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Fri 15 Aug 2014, 11:34    Post_subject: Re: chromium menu icon  

BUu wrote:
Hello peebee using chrome slacko 5.7 and 5.9.3.6 and everything seems to be going well, what bothers me the icon of chromium does not appear in menu how to resolve this? maybe a fix for .pet
thank you

greetings


@BUu - not sure why you are seeing this as everything works fine for me on LxPup.....

You could try editing the .desktop file in /user/share/applications to make the icon line point to a working icon.

cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BUu


Joined: 17 Jul 2014
Posts: 11

PostPosted: Fri 15 Aug 2014, 15:08    Post_subject: Re: chromium menu icon  

peebee wrote:
BUu wrote:
Hello peebee using chrome slacko 5.7 and 5.9.3.6 and everything seems to be going well, what bothers me the icon of chromium does not appear in menu how to resolve this? maybe a fix for .pet
thank you

greetings


@BUu - not sure why you are seeing this as everything works fine for me on LxPup.....

You could try editing the .desktop file in /user/share/applications to make the icon line point to a working icon.

cheers
peebee


how to fix this peebee
Thank you!
Screenshot(1).png
 Description   
 Filesize   243.18 KB
 Viewed   671 Time(s)

Screenshot(1).png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
BUu


Joined: 17 Jul 2014
Posts: 11

PostPosted: Fri 15 Aug 2014, 21:48    Post_subject: chromium  

indicate all the way: /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/chromium.png
worked!
Thank you!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
drgonz047

Joined: 10 Oct 2013
Posts: 6

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 11:18    Post_subject:  

hi
after i install chromium 36 with pepperflash (on precise 5.7.1 (x precise) )
i get this message in terminall when i try to run chromium

/usr/lib/chromium/chromium: error while loading shared libraries: libevent-2.0.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1472
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 13:56    Post_subject:  

drgonz047 wrote:
hi
after i install chromium 36 with pepperflash (on precise 5.7.1 (x precise) )
i get this message in terminall when i try to run chromium

/usr/lib/chromium/chromium: error while loading shared libraries: libevent-2.0.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory


Hi

Just checked xprecise2.4 (is that what you are running?) and you are correct - it does not include libevent-2 Crying or Very sad

You will need to satisfy this dependency by installing from the x-precise repositories - hopefully ppm will find the download for you to install.

Slacko5.7 and therefore LxPup14.03 does include this library.

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
drgonz047

Joined: 10 Oct 2013
Posts: 6

PostPosted: Sun 31 Aug 2014, 11:03    Post_subject:  

tnx on fast reply
can i put libevent-2.0.so.5 from some other puppy or something? does it come as .pet ? if it does, can you link me to it Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1472
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 31 Aug 2014, 15:49    Post_subject:  

drgonz047 wrote:
tnx on fast reply
can i put libevent-2.0.so.5 from some other puppy or something? does it come as .pet ? if it does, can you link me to it Smile


For X-Precise2.4....

Download and install (click the file):

http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libe/libevent/libevent-2.0-5_2.0.16-stable-1_i386.deb

plus amend line 3 of /usr/bin/chromium to:
Code:
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/chromium:/usr/lib/firefox:$LD_LIBRARY_PATH

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
drgonz047

Joined: 10 Oct 2013
Posts: 6

PostPosted: Sun 31 Aug 2014, 17:49    Post_subject:  

thank you very much
Back to top
View user's profile Send_private_message 
wimpy


Joined: 22 Aug 2012
Posts: 302
Location: Essex, UK

PostPosted: Mon 01 Sep 2014, 10:18    Post_subject:  

Tried the chromium36 with pepflash sfs. At first it bombed out because libevent-2 was not there. Downloaded and now it exits with "Illegal Instruction". This is a i686 system - AMD XP 3000+ Barton with 2GB RAM.
Tried it with Precise 5.7.1 and Lxpup. Lucid 6.2.8 gave up even earlier. Sad

_________________
Lucid ,Precise, Carolina, Shiba_inu, Lx_pup - all frugal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1472
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Mon 01 Sep 2014, 12:35    Post_subject:  

wimpy wrote:
Tried the chromium36 with pepflash sfs. At first it bombed out because libevent-2 was not there. Downloaded and now it exits with "Illegal Instruction". This is a i686 system - AMD XP 3000+ Barton with 2GB RAM.
Tried it with Precise 5.7.1 and Lxpup. Lucid 6.2.8 gave up even earlier. Sad


LxPup14.03 / Slacko5.7 comes equipped with libevent-2 and Chromium works for me no probs.

Please run in a terminal and post the error message.....

If you have installed anything else on top of LxPup, please try with pfix=ram - i.e. no savefile.

Thanks

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
wimpy


Joined: 22 Aug 2012
Posts: 302
Location: Essex, UK

PostPosted: Mon 01 Sep 2014, 13:50    Post_subject:  

Thanks for the reply. This is the output in Lxterminal
Quote:

# chromium
Illegal instruction
#

_________________
Lucid ,Precise, Carolina, Shiba_inu, Lx_pup - all frugal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1472
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Mon 01 Sep 2014, 18:48    Post_subject:  

wimpy wrote:
Thanks for the reply. This is the output in Lxterminal
Quote:

# chromium
Illegal instruction
#


Hmmmmmm - have you verified the md5 of the download?

chromium-36.0.1985.143+pepper_14.0.0.177_lx.sfs
0847593fc87cdf5cfd1535101e42d165

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 6 of 8 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1028s ][ Queries: 12 (0.0313s) ][ GZIP on ]