Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 23 Aug 2014, 05:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
mtpaint 3.44.85- August 2014
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 12 [169 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Next
Author Message
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1005
Location: South of Belgium

PostPosted: Tue 03 Jun 2014, 10:26    Post subject:  

Hi don570,
I find this very interesting ... and much appreciated ! Smile
thnks also for the new mtpaint version ...dwnld'd Cool
(i have had some wacom stylus misworking with 3.44.59; i'll test this new one)
Cheers, Charlie

last edited: i gave 3.44.60 a try ... Crying or Very sad and encountered the same misworking as on 3.44.59.

test using wheezy-3.5.2.5 + wacom MTE450 tablet

I then uninstalled 3.44.60 and install an earlier 3.44.04 on the same puppy session (without power off or elsewhat).

3.44.04 works OK for tablet use: pressure sensitivity and possibility of variable line drawing accordingly; as also opacity.
None are working on 3.44.60.

Here is a screenshot showing the differences between both versions.
note: In both tests, i had deleted /root/.mtpaint file prior to the install.

HTH
I stay ready for any further help or test.

Cheers, Charlie

edited: got the same results after compiled 3.44.62 on dpup wheezy-3.5.2.12 (kernel 3.14.2) which comes with version 3.40; as also tested on another PC (Dell620 + wacom Volito2 tablet).
mtpaint3.44.04.jpg
 Description   comparison 3.44.60 vs. earlier 3.44.04
 Filesize   67.99 KB
 Viewed   244 Time(s)

mtpaint3.44.04.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
wjaguar

Joined: 21 Jun 2006
Posts: 255

PostPosted: Tue 03 Jun 2014, 13:36    Post subject:  

charlie6 wrote:
edited: got the same results after compiled 3.44.62 on dpup wheezy-3.5.2.12 (kernel 3.14.2) which comes with version 3.40; as also tested on another PC (Dell620 + wacom Volito2 tablet).

Thanks. This is a GUI breakage - will fix it in the next version.
In future, don't hesitate to report any bugs directly to me, as soon as you encounter them.
With my reimplementing the entire mtPaint's GUI in V-code, anything at all may break in any weird way. And the sooner I learn of that, the sooner I fix it, and the less impact it will have.

There is no such animal as a "known bug" in mtPaint; if you find a bug, it automatically means that I don't yet know of it. Absolutely no point to suffer in silence. Wink

-= With best regards, Dmitry Groshev, maintainer of mtPaint =-

P.S.: Patch is attached. Should be applicable to any version since 3.44.51, when the breakage happened.
pref34462.patch.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  pref34462.patch.gz 
Filesize  595 Bytes 
Downloaded  33 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4335

PostPosted: Tue 03 Jun 2014, 15:21    Post subject:  

while we are on the subject, what is the trick to get a pasted image to "stick" before going on to the next tool without vanishing and having to re-paste. Does anyone else have this or is it yet another issue with my touchpad.
_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2478
Location: New Zealand

PostPosted: Tue 03 Jun 2014, 15:29    Post subject:  

If I understand correctly - tapping the enter key sticks the paste.
Back to top
View user's profile Send private message 
wjaguar

Joined: 21 Jun 2006
Posts: 255

PostPosted: Tue 03 Jun 2014, 15:56    Post subject:  

technosaurus wrote:
while we are on the subject, what is the trick to get a pasted image to "stick" before going on to the next tool without vanishing and having to re-paste.

Preferences->Interface->Changing tool commits paste
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1005
Location: South of Belgium

PostPosted: Wed 04 Jun 2014, 07:22    Post subject:  

Hi Dmitry,
Tons of thanks for quick replying ! Smile
wjaguar wrote:
...Thanks. This is a GUI breakage - will fix it in the next version.
In future, don't hesitate to report any bugs directly to me, as soon as you encounter them.
...P.S.: Patch is attached. Should be applicable to any version since 3.44.51, when the breakage happened.


Have applied the patch and recompiled »»---> tablet settings work now like a charm Very Happy !
Also somewhat added missing french locale strings to fr.po (the attached archive has both mtpaint.po and mtpaint.mo in it).

HTH
Best regards, Charlie
mtpaint34462_fr_locale.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  mtpaint34462_fr_locale.tar.gz 
Filesize  49.45 KB 
Downloaded  23 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4220
Location: Earth

PostPosted: Wed 04 Jun 2014, 16:12    Post subject:  

Hello @Technosaurus
technosaurus wrote:
while we are on the subject, what is the trick to get a pasted image to "stick" before going on to the next tool without vanishing and having to re-paste.
Hope this is what you're looking for:
  1. drag and position the pasted-image to where you want it
  2. move the mouse outside of the dragged image
  3. rightclick
  4. go on to next action
Here to help

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4220
Location: Earth

PostPosted: Wed 04 Jun 2014, 16:13    Post subject:  

gcmartin wrote:
Hello @Technosaurus
technosaurus wrote:
while we are on the subject, what is the trick to get a pasted image to "stick" before going on to the next tool without vanishing and having to re-paste.
Hope this is what you're looking for:
  1. drag and position the pasted-image to where you want it
  2. move the mouse outside of the dragged image
  3. rightclick once
  4. go on to next action
Here to help

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4335

PostPosted: Wed 04 Jun 2014, 17:38    Post subject:  

gcmartin wrote:
Hello @Technosaurus
technosaurus wrote:
while we are on the subject, what is the trick to get a pasted image to "stick" before going on to the next tool without vanishing and having to re-paste.
Hope this is what you're looking for:
  1. drag and position the pasted-image to where you want it
  2. move the mouse outside of the dragged image
  3. rightclick
  4. go on to next action
Here to help
yeah that's the part that always causes me problems ... I end up doing a ritualized combo of mouse clicks trying to get that part to work on my touchpad in puppy with gtk2 ... it may be a gtk issue because I never have problems in fltk apps. for me the tool selected commit is workable. my only intuitive alternative would be to patch it to allow any clicks outside the image to apply the current process.
_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3254
Location: Ontario

PostPosted: Tue 10 Jun 2014, 13:33    Post subject:  

Warning !! Avoid version 3.44.67 .
I won't post it because I found a nasty bug when using the gradient.
Earlier versions are fine.
___________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1005
Location: South of Belgium

PostPosted: Tue 10 Jun 2014, 15:07    Post subject:  

Hi don570,
Code:
I found a nasty bug when using the gradient.

i've 3.44.67; would you mind describe a bit more about this?
How do you use gradient...?
Have you already posted to wjaguar ?
Cheers, Charlie.
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3254
Location: Ontario

PostPosted: Tue 10 Jun 2014, 15:27    Post subject:  

The app disappears when the gradient icon
on the settings window(that toggles the gradient on and off)
is clicked .

I warned Dimitry a couple of hours ago.


I also warned him that the Blender application doesn't properly
display a PNG image with transparency if mtpaint created it.
That appears to be Blender's fault since lazpaint and gimp will open up
the same image fine.
___________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1005
Location: South of Belgium

PostPosted: Tue 10 Jun 2014, 16:02    Post subject:
Subject description: mtpaint 3.44.67
 

Hi don570,
thanks ! Very Happy
i also got a
Code:
sh-3.00# mtpaint
Segmentation fault
sh-3.00#

when clicking on the "gradient bar" within the "settings toolbar" (press F7) once the gradient has been validated in the gradient dialog box;
BTW, I found this nice Mark Tyler's «how to» about gradient use, and other mtpaints matters: ..thanks to him ! Wink
http://mtpaint.blogspot.be/search/label/Gradient
cheers, Charlie

Last edited by charlie6 on Wed 11 Jun 2014, 00:24; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
wjaguar

Joined: 21 Jun 2006
Posts: 255

PostPosted: Tue 10 Jun 2014, 18:54    Post subject:  

don570 wrote:
The app disappears when the gradient icon
on the settings window(that toggles the gradient on and off)
is clicked .
I warned Dimitry a couple of hours ago.

Fixed in 3.44.68.
Quote:
I also warned him that the Blender application doesn't properly
display a PNG image with transparency if mtpaint created it.
That appears to be Blender's fault since lazpaint and gimp will open up
the same image fine.

Doesn't understand color-key transparency. Usual case with 3D software - just use alpha channel, when preparing files for them.
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3254
Location: Ontario

PostPosted: Thu 12 Jun 2014, 12:41    Post subject: New version 3.44.68 works great  

New version 3.44.68 works great. I highly recommend this one!!

______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 12 [169 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1122s ][ Queries: 12 (0.0234s) ][ GZIP on ]