Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 20 Apr 2014, 12:44
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Slacko 5.4 - FINAL 2 Dec 2012
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 45 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Thu 29 Nov 2012, 17:05    Post subject:  

Jades wrote:
01micko wrote:
As far as you dmesg goes, I see a lot of activity regarding wlan0, but no critical errors as such. Rather peculiar.


Rather! The really odd thing is that the network icon on the taskbar still shows that it's connected even though nothing's happening. Is there any chance of you including v. 1.9.6 of carl9170 in RC2? It might not fix the problem but it could be worth a shot.


It's a bit late for RC2, but I should be able to build a pet for you to test. If any good I'll include it in final.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 403
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Thu 29 Nov 2012, 20:30    Post subject:  

01micko wrote:
As far as you dmesg goes, I see a lot of activity regarding wlan0, but no critical errors as such. Rather peculiar.


The reason for there being a lot of wlan0 activity in the log is me having to repeatedly kick it back into life by reloading the profile and putting the IP addresses back in. No useful errors at all, annoyingly. It just silently falls over, the only sign anything's wrong is when whatever one is actually trying to do eventually times out.

01micko wrote:
Jades wrote:
[Is there any chance of you including v. 1.9.6 of carl9170 in RC2? It might not fix the problem but it could be worth a shot.


It's a bit late for RC2, but I should be able to build a pet for you to test. If any good I'll include it in final.


OK, thanks. I thought about trying to download the firmware myself but was a little thrown by the one in Slacko ending .ko rather than the .fw of the one from that carl9170 page.

You'll be pleased to learn that my first attempt at creating a new save on the NTFS drive in 5.3.9.5 worked perfectly. This version of Slacko just flies on the Pentium D, I hope my wireless problem gets fixed,

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Pentium D 3.4GHz, 2GB RAM, Radeon X1650 Pro AGP. LiveCD of 5.25. HardInfo Report
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 779
Location: lincoln

PostPosted: Thu 29 Nov 2012, 21:03    Post subject:  

hey 01micko

just downloaded and frugal installed RC2 PAE to a lenovo t61, found everything straight away

early doors yet but have noticed that the frugal did not install to a folder like 5.3.3 (small 3gb partition running ext2)

not a fan of opera so have loaded a chromium (22) sfs which was asking for an updated plugin - updated to 11..

have loaded my default apps of x11server, tightvnc and wolgui from the old slacko which appear to be running correctly but menu'd to utilities (sorry don't have the skills to help create pets n stuff). also skype2.1beta sfs seems ok

5.3.3 pae did not work for me but this one looks good

sincerest thanks for the hard work (et. al)

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 403
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Thu 29 Nov 2012, 21:05    Post subject:  

Noticed a number of oddities with the Menu.

It seems a little pointless to have a submenu in Network when there's only one category in there. Internet is a single-level menu, Network could be too.

X-Chat is in Network->Remote - should be in Internet.

Geany is in Utility->Utilities - wouldn't somewhere under Document be more appropriate?

GIMP 2.8.2 SFS creates menu entries in both Graphic->Graphics and Graphic->Edit.

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Pentium D 3.4GHz, 2GB RAM, Radeon X1650 Pro AGP. LiveCD of 5.25. HardInfo Report
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Thu 29 Nov 2012, 22:49    Post subject:  

ally

Yeah, not everybody likes Opera but it is the smallest of the big browsers. I like chrome browsers too, but at getting close to 50 M [ Shocked ] they are a bit big for a standard pup. Chromium-25 and Chrome-23 are in the PPM for anyone interested

Jades

Noted about your menu concerns. Probably the worst one is Xchat. I should have fixed that .oh.. about a year ago! Will fix.

Geany, well technically it's an IDE, I like it where it is, but I can see your point. I won't change it now, but will consider that in the future.

Generally, some folks don't like submenus at all. You can be rid of them by editing /root/.jwm/JWMRC and you'll see SUBMENUS="0" (or is it 1?), doesn't matter, change it to SUBMENUS="" and run fixmenus

With gimp, that bug will have to stay for the time being as I am having difficulty uploading anything bigger than a couple of meg to ibiblio. This trouble has been ongoing. Sorry about that.

------------------------------

By the way..

All versions of RC2 are now uploaded.

See Main Post

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Thu 29 Nov 2012, 23:23    Post subject:  

Jades wrote:
The homepage for carl9170 seems to be http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/carl9170. I'm not sure which version is currently in Slacko 5.3.7.7 or how to check.


Hmmm.... process looks a bit involved to compile the driver.

Attached is the latest carl9170-1.fw. Just install and reboot. It over writes the current one.

----------------------------------------------------------------------------------------------

LATER: ok well I obtained the source code for the particular kernel.. but
Code:
#define CARL9170FW_VERSION_GIT "1.9.4"
..looks we're stuck with that version for k3.2.xx.

Looks like there are all sorts of problems with that wifi device. One thing that grabed my attention from the carl9170 page:
Quote:
Users should be aware that these devices might go mad from time to time. Because these BUGs seem to occur too randomly to be identified, but happen often enough to be really annoying, the firmware and driver come with some convenient features to keep the overall downtime at a minimum and without requiring any user intervention. But as mention before there is a caveat: The user has to setup everything properly!

In general: The userspace has to be able to restore connectivity on its own as soon as the device reappears on the USB-Hub.

Note the bold bit. That's where the "dropwait" for Frisbee comes into play. At this point in time only Frisbee can use that feature. rerwin has been working on integrating the "dropwait" option into the other Puppy network tools. So my advice is to use Frisbee and set the "dropwait" to maximum (15).

Failing that, use Network Wizard, unload carl9170 and try ndiswrapper.

Best I can do.

EDIT: well 1 better, added rcrsn51's "stay-connected" pet to the repo, under "Network"
carl-9170-2.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  carl-9170-2.pet 
Filesize  9.84 KB 
Downloaded  255 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Sat 01 Dec 2012, 06:45; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 06:05    Post subject:  

Might be doing something wrong? Used the Flashboot utility. It completed making the device bootable, offered to install Puppy but message says 'can't find .iso' on CD followed by message' wait while installing' - which it wasn't. Reverted to the standard PUI.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 4616
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 10:58    Post subject:  

Sage wrote:
Might be doing something wrong? Used the Flashboot utility. It completed making the device bootable, offered to install Puppy but message says 'can't find .iso' on CD followed by message' wait while installing' - which it wasn't. Reverted to the standard PUI.

Were you booting and running from the live Slacko CD?

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked

Last edited by bigpup on Fri 30 Nov 2012, 11:02; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz

Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1013

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 11:00    Post subject: Language pack for Slacko
Subject description: Adds extra menu entries
 

Forum member josejp2424 has reported that the Spanish language pack adds extra menu entries in Slacko. He doesn't specify what version of Slacko is using, but it is known that in Slacko 5.3.3 this does happen.

Language packs have a collection of .desktop files for menu entries of many Puppy versions, including derivatives, they are stored in a special separate folder called applications.in at /usr/share, so that when the system language is changed, the translations at /usr/share/applications.in are copied only to existing entries at /usr/share/applications. Josejp2424 reported that Precise Puppy doesn't have the bug, this is because it had many bug fixes recently including handling of menu entries. However, as you can see in the picture below, in Precise extra files are added to /usr/share/applications too, but the menu doesn't display those extra entries.

I can't download Slacko RC2 to test, so please could someone test the language pack and tell if the bug is still present?:

https://dl.dropbox.com/s/jcu3bdwsmml8ode/langpack_es-20121108.pet?dl=1
[/url]
image-3.png
 Description   
 Filesize   104.05 KB
 Viewed   726 Time(s)

image-3.png


_________________
OpenboxPlus|OB-Puppy|Puppy en español
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 12:37    Post subject:  

Quote:
Were you booting and running from the live Slacko CD?

Yes - is this dumb?!
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8557
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 12:42    Post subject:  

Sage wrote:
Might be doing something wrong? Used the Flashboot utility. It completed making the device bootable, offered to install Puppy but message says 'can't find .iso' on CD followed by message' wait while installing' - which it wasn't. Reverted to the standard PUI.

The ISO file itself is not on the CD. The contents of the ISO are.

IIRC, the Bootflash installer is designed for users who have downloaded the ISO but don't want to burn a CD.
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 779
Location: lincoln

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 14:03    Post subject:  

fresh (frugal) install to a dell dx520 p4 2.8gHz machine that has been on a shelf

now forming my music server attached to the hifi stack (run out of room on my desktop for iso's........)

livecd boot found everything as usual, had a little trouble on first save (it didn't) but it did put into a frugal directory this time, so will check the install on my t61

running quickly. have intsalled wolgui, simplesamba, x11server and tightvnc from old 5.3.3 pets and working fine

has no trouble running as thin client without keyboard/mouse

just copy mp3's across network to give a full test but looking really good

Smile

edit - now have a couple of desktops hooked up to my network for storage/music so have plenty of processors free to do compiling BUT I don't know how, if anybody close (ish) to lincoln (uk) who could help please get in touch - ta!

Last edited by ally on Fri 30 Nov 2012, 16:23; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2476
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 14:34    Post subject: Re: Language pack for Slacko
Subject description: Adds extra menu entries
 

vicmz wrote:
...
I can't download Slacko RC2 to test, so please could someone test the language pack and tell if the bug is still present?:.

Esta bien?

------
found another bug

console wrote:
# fixmenus
/usr/bin/jwm_menu_create: /usr/share/locale/es/LC_MESSAGES/jwm: line 14: jwm_UtilityUtilities: not found
#

..and thus fixmenus does NOT fix menus

line 14 wrote:
jwm_UtilityUtilities #=""


maybe should be:
#jwm_UtilityUtilities =""
capture817.png
 Description   leafpad spanish in menu
?anything else you want to know?
 Filesize   48.05 KB
 Viewed   641 Time(s)

capture817.png

Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 486
Location: UK

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 15:52    Post subject: Testing slacko-5.3.9.5-opera-4g.iso (md5-o/k USB boot)  

01micko

Having completed the first-run screens I opted to reboot in order to create a savefile before proceeding further. No sizes were offered then the screen below appeared. Not sure I passed the sanity test or not. Laughing

IIRC there was some sort of recent woof fix for saving to whole partitions. Not that I was going to try that but the "fix" may account for this.
capture29994.png
 Description   
 Filesize   18.96 KB
 Viewed   636 Time(s)

capture29994.png


_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Fri 30 Nov 2012, 16:10    Post subject:  

Quote:
users who ... don't want to burn a CD

Gee, thanks again rc. Guessed I had it wrong - don't usually go down this route; usually test as liveCD then install as FULL. Learn something new every day.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 45 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1091s ][ Queries: 12 (0.0129s) ][ GZIP on ]