Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 13:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Canon Printer Drivers - Updated 2014
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 10 of 14 [196 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 Next
Author Message
pupusr

Joined: 30 Apr 2014
Posts: 4

PostPosted: Sat 03 May 2014, 10:29    Post subject:  

@rcrsn51:

First off, I want to thank you for such a prompt reply. I will definitely keep you posted on results, however I'm working this weekend so won't have as much time as I had previously to work on this issue. Here are my observations so far:

1) The driver .pet pkg you provided appears to be the same as I had tried previously (as a .deb pkg) cnijfilter-mg6300series-3.80-1, at least as far as it shows up in CUPS 1.4.8. Perhaps you had modified it some, and I was able to easily install, however still no luck.

2) With all of the various combinations I have tried (see my original post); I have had the printer show up previously in CUPS discovery, with both usb and network, however now I have not been able to get either. I had previously uninstalled all my other Canon-related pkgs, figuring starting from scratch might be best.

3) Is there a possibility with all my various efforts that I have some sort of CUPS cache issue that I need to "clean up"? The only commands I know for CUPS are /etc/init.d/cups stop, and /etc/init.d/cups restart. Are there others that I may utilize to get a "fresher start"?

4) Should I reinstall a specific backend pkg to compliment your driver pkg?

That's all I have so far. It's frustrating, but I welcome further advice and appreciate your help.
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 03 May 2014, 15:35    Post subject:  

Haven't tested it yet. I'll try to do that later today.
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 03 May 2014, 18:45    Post subject:  

That version of TurboPrint did not work (mostly because I can't figure it out).

I uh "found" a copy of TurboPrint 2.15 (full version) and I am going to attempt to use that as soon as the battery in this laptop finishes recharging.

In the meantime I'm going to go and install a cartridge in my *other* printer, an aged HP OfficeJet 7410 that works fine when properly fed... Wink

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
pupusr

Joined: 30 Apr 2014
Posts: 4

PostPosted: Sat 03 May 2014, 22:03    Post subject:  

@rcrsn51:

YES! I have finally printed successfully via usb. I reset all settings on the MG6320 printer, uninstalled/reinstalled the MG6300series pet you provided...and voila Very Happy

Now on to try wireless and scanning. For wireless, I plan to add the cups-bjnp-1.0.pet first, and if that doesn't work I'll try the canon_net_backend-3.90.pet.

Any scanning pet available???

The road ahead appears long, but now there's hope.

Thanks so much Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 04 May 2014, 00:57    Post subject:  

For my part, I'll try the new TurboPrint setup thingy tomorrow. it's late...
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 04 May 2014, 20:49    Post subject:  

Haven't gotten to this yet. The 'Net problem I'm having is a bigger concern for now; I'll work on the printer thing again once it's resolved...
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
pupusr

Joined: 30 Apr 2014
Posts: 4

PostPosted: Wed 07 May 2014, 19:45    Post subject:  

For anyone with a Canon MG6300 series model following this thread, the combination of the canon_mg6300-380.pet + the canon_net_backend-390.pet proved successful to achieve both usb and wireless printing from my MG6320 model (following my previously noted reset of settings, under device settings, on the Canon control panel.

Still working on the scanning feature however... Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 11 May 2014, 01:34    Post subject:  

Net thing looks like it's resolved. Sunday or Tuesday (Monday will be busy) I'll muck with the printer bit again.
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
stemsee


Joined: 27 Jun 2013
Posts: 442
Location: London

PostPosted: Sun 11 May 2014, 19:03    Post subject: Thanks!
Subject description: mg3250
 

Great Work

I just bought canon mg3250 but i couldn't get it to work on puppy linux neither plugged in nor wifi. Now I found your pets it's time to try again!

What a great community! Full of surprises Wink
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 12 May 2014, 20:54    Post subject:  

I have the time to work on the printers issue, and the 'Net issue is resolved 100%.

Going upstairs in a few minutes to see if I can make this happen.

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 12 May 2014, 21:53    Post subject:  

Current score: starhawk:0 -- Canon i9900:2.

When printing from CUPS didn't work, I removed the printer. It must've done more than erase a couple settings in CUPS! Now neither TurboPrint nor CUPS will see the printer at all.

It shows up just fine in lsusb, name and model and everything, all correct. I changed the cable to be sure it wasn't something stupid there, and that didn't do a dang thing either.

AARGH.

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 12 May 2014, 23:48    Post subject:  

If I boot pfix=ram it works just fine.

In a way, great. In a way, OH CRAP.

That means I have to get a new savefile, right? I've done SO FREAKING MUCH it'll take me probably most of a day to rebuild everything Crying or Very sad

EDIT: bit the bullet, wasn't as bad as I thought.

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Tue 13 May 2014, 12:54    Post subject:  

Back to this.

Doing better -- it recognizes the printer, but the spooler cancels every document I try to print! What the heck...

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9203
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 18 May 2014, 10:43    Post subject:  

This thread used to contain many ready-made PETs for Canon printer drivers. But because of recent forum restrictions, most of them have been deleted. To let users install Canon printers on their own, I am introducing the Canon Debian Installer, or candi. See the main post.

This procedure should also work with Canon scanner drivers.

Please provide feedback.
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2940
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 18 May 2014, 15:34    Post subject:  

rcrsn51 (or anyone else), do you have any suggestions as to what I might try to figure out why I'm getting --depending on the job sent-- messages to the effect that either the print spooler canceled the job or that it was printed with a page number of zero (i.e. document printed, with length 0 pages)...? I'd really like to use my printer...!
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 10 of 14 [196 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0709s ][ Queries: 12 (0.0056s) ][ GZIP on ]