Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 09:09
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Audio not detected on Thinkpad 520 Laptop
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
techbie

Joined: 27 Jul 2012
Posts: 2

PostPosted: Fri 27 Jul 2012, 22:35    Post_subject:  Audio not detected on Thinkpad 520 Laptop  

I am using Thinkpad laptop T520 with SmartAudio Soundcard. Puppy details are :

Version : 528 (Lucid)
Audio Driver : Conexant 20672

I have tried the various options recommended on other forums (like ALSA configuration ) but could not succeed. It shows no drier installed. I am newbie. Please help
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3442
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sat 28 Jul 2012, 02:27    Post_subject:  

Specs:

http://laptops-specs.blogspot.com.au/2011/06/lenovo-thinkpad-t520-specs.html

""""""

Going by this try a Mr pemasu fix,
this one first

Dpup Exprimo 5.X.3.4.2.8 with 3.4.2 kernel.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76247

or this newer version afterwards

Dpup Exprimo 5.X.14

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70399

From Debian>> Installing Debian On Thinkpad T520 wheezy

Audio >> Works out of the box

http://wiki.debian.org/InstallingDebianOn/Thinkpad/T520/wheezy


"""""""""

ThinkPad T520 (4239-25X) for Linux certification

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=PD022123

Audio >>> High Definition (HD) Audio, Conexant 20590 codec

""""""

http://www.gossamer-threads.com/lists/linux/kernel/1443570?do=post_view_threaded

ALSA: HDA: conexant support for Lenovo T520/W520

"""""'

http://old.nabble.com/ThinkPad-T520-first-experiences-td31669797.html

ThinkPad T520 first experiences

""""""""""""""""""

Chris.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
techbie

Joined: 27 Jul 2012
Posts: 2

PostPosted: Sat 28 Jul 2012, 03:15    Post_subject:  

@cthisbear, Thanks for reply. Are you saying i should install derivative of Puppy Linux and use it instead of original one? Is there any patch available such that i can use my original installation of linux?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Sat 28 Jul 2012, 13:29    Post_subject:  

Have no idea :

Code:
modprobe -l |grep con

gives me
Quote:
kernel/sound/pci/hda/snd-hda-codec-conexant.ko


Code:
lsmod | grep -E 'snd|sound'

should show if loaded.

Since http://www.chip.de/artikel/Lenovo-ThinkPad-T520-NW95JGE-Notebook-Test_54014830.html
it is an i7 expensive 'top

i would try to install alsa drivers-1.0.24 compiled by playdays.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0472s ][ Queries: 11 (0.0033s) ][ GZIP on ]