Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 20 Aug 2019, 00:05
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Problem Using Windows Bootloader
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
Terrorbyte

Joined: 03 Jun 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue 12 Jun 2012, 15:23    Post subject:  Problem Using Windows Bootloader
Subject description: Black screen with flashing cursor.
 

I have been trying to dual boot Windows XP and Puppy using the Windows bootloader. I used the tutorial here, and my boot.ini file now looks like this:
Code:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
c:\boot.lnx="Puppy Linux"

When I choose the "Puppy Linux" option from the Windows Bootloader, I get a black screen with a white flashing underscore cursor in the top left-hand corner. What am I doing wrong?
Back to top
View user's profile Send private message 
RetroTechGuy


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2937
Location: USA

PostPosted: Tue 12 Jun 2012, 15:28    Post subject: Re: Problem Using Windows Bootloader
Subject description: Black screen with flashing cursor.
 

Terrorbyte wrote:
I have been trying to dual boot Windows XP and Puppy using the Windows bootloader. I used the tutorial here, and my boot.ini file now looks like this:
Code:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
c:\boot.lnx="Puppy Linux"

When I choose the "Puppy Linux" option from the Windows Bootloader, I get a black screen with a white flashing underscore cursor in the top left-hand corner. What am I doing wrong?


Does it have a linux loader? And/or a missing "menu.lst" (BTW, that thread looks quite dated)

Since you're linking into the existing Win boot loader, I've been using Lin'N'Win:

http://www.icpug.org.uk/national/linnwin/step00-linnwin.htm

If you do the install from Puppy, you don't need to unhide/hide system files (I do make backup copies, in case I break something).

_________________
Add swapfile
WellMinded Search
PuppyLinux.US Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0528s ][ Queries: 11 (0.0288s) ][ GZIP on ]