Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 15 Sep 2014, 00:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Legacy OS 4 Mini Released
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 10 [142 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Author Message
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 205
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Mon 16 Apr 2012, 06:45    Post subject:  

celeronM wrote:
Hi im new to the forum, and im been using puppy in my machine a laptop who has the CPU CeleronM, I did a manual hard drive partition and installed Legacy 4 in this machine, but I have some questions regarding RAM, as you can see i have firefox running and my ram spikes to high and never come down to a low level again, if i open more programs more RAM is beign used slowing the machine to the point of crash, CPU temp goes to high 52-55 C, how can i make the ram goes back to a level low without crashing o reboothing or shutting down the machine.

Hi CeleronM
You did not mentioned Ur PC Specifications in detail, anyhow fire Fox is usually resource hunger on old PCs. U may try some of lighter web browsers like QT Web.
link is : http://www.smokey01.com/ttuuxxx/2.14X/Software/QtWeb-elf-i386.pet
Hope this will helps:
UMAIR
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Indy452


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 37

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 21:16    Post subject:
Subject description: Karamba and toolbar questions...
 

Can someone tell me how to keep my toolbar on top all the times and also how to keep the karamba thing too the far right...its like not in the middle of the screen but to the right but not far enough...I want it on the right edge at all times.....how do you do it? I can't figure it out.

One more thing....how can I replace Opera with FF in Karamba? Opera is out of date and I'm not sure how to update it.

Thanks...
Back to top
View user's profile Send private message 
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1408
Location: Australia

PostPosted: Tue 01 May 2012, 20:29    Post subject:  

Hello Indy452,
To change the position of the Karamba sidebar, right mouse click over the sidebar and select "Edit Configuration" the editor will open.
Now here's the fun bit Legacy OS 4 is setup with the default screen resolution of 1024x768 now lets say yours was 1388x768 you would need to subtracted 180 from the 1388 figure which would equal 1208.
I have attached a screenshot to highlight the line to change to 1208 in this example. Remember to click save! Now right mouse click over the Karamba sidebar and select "Reload Configuration" and the sidebar should now be in the right position.

Now to change Firefox while you have the editor open scroll down to the lines shown in the Firefox screenshot and chance Opera to Firefox as shown in the example and Save
Again right mouse click over the Karamba sidebar and select "Reload Configuration". You should now have a Firefox icon and Firefox should start.

I hope this helps
Firefox.jpg
 Description   
 Filesize   59.31 KB
 Viewed   1201 Time(s)

Firefox.jpg

Karamba Position.jpg
 Description   
 Filesize   23.66 KB
 Viewed   1206 Time(s)

Karamba Position.jpg


_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Indy452


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 37

PostPosted: Tue 01 May 2012, 22:21    Post subject:  

Sweet! Thanks John B....It worked fine...good directions, I really appreciate that.

Now, the toolbar? How to secure it on top at all times? Its freeley moveable but I'd rather just have it on top at all times.....I can't seem to configure it....any ideas?

Thanks..*
Back to top
View user's profile Send private message 
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1408
Location: Australia

PostPosted: Thu 03 May 2012, 09:46    Post subject:  

Hello Indy452
add ontop=true to the top line like this.

karamba x=844 y=0 w=180 h=768 locked=true interval=1000 ontop=true


save and reload.

While all functions for SuperKaramba won't work with Karamba, here's a guide to get you started.
SuperKaramba-pdf.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  SuperKaramba-pdf.tar.gz 
Filesize  125.34 KB 
Downloaded  381 Time(s) 

_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Colonel Panic


Joined: 16 Sep 2006
Posts: 1513

PostPosted: Tue 05 Jun 2012, 16:10    Post subject: Re: DIY full install  

Keef wrote:
DIY Full install:

Mount the ISO (just clicking on it will do)
Click on pup_421.sfs ... but ...
If you are using a 4 series based pup (4.00 to 4.21 or retro 4.3, 4.31) you will be able to mount the sfs as they can read the same squashfile version (3.1).
If you are using a newer pup, you may get a dialogue box suggesting converting it to a compatible version. Do this, as you are extracting the contents anyway and won't need the sfs once you've had your evil way with it.
Once you see the contents of the sfs, copy everything to a partition with enough space - roughly 3 gig I think.

Also copy vmlinuz from the ISO to the same partition - you don't need initrd.gz.
I use Grub4Dos to boot, and the menu.lst entry I have is:

Code:

title Legacy 04
 root (hd0,0)
 kernel /vmlinuz root=/dev/sda1


Hope this helps.


Thanks, I might try this later. I'm posting from Legacy now and it's running well even on my 11 year old system. A full install would presumably work even better.

Cheers,

CP .

_________________
Stone Pentium IV (2.4 GHz), 2 GB of RAM, 160 GB hard drive running Puppy Slacko 5.9.3, Puppy EmSee v2.2, Puppy 4.31 Workhorse, Puppy Boxpup 4.31, Puppy Carolina 1.2, Puppy Legacy OS2 LTS, Puppy Diamond 528_512 (full) and Puppy Upup Raring 3.9.9.2.
Back to top
View user's profile Send private message 
owari

Joined: 14 Jun 2012
Posts: 7

PostPosted: Tue 19 Jun 2012, 03:27    Post subject: Re: Legacy OS 4 Mini Released  

john biles wrote:

Got a need to create some Graphics / Drawing apps like Qcad, Kivio, Kolourpaint, Inkscape, Dia, JFdraw, Kiconedit have you covered.


Hi John,
I am using Saluki, is there a chance to use your pets therein? Specifically Kolourpaint! How did you overcome all the troubling dependencies of using KDE apps? Great Job! I need to do so about Okular as well, a pdf and djvu annotating tool.
Thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message 
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1408
Location: Australia

PostPosted: Wed 20 Jun 2012, 11:03    Post subject:  

Hello owari,
The great thing about KDE is once you install the main core (20-40Mb's) adding kde apps doesn't add much more. If I remember kolourpaint was only around 2mb's. The killer is all it's reliance on that KDE core. I don't make pets sorry! I just bring together a great number of apps and package it together and release the finished ISO.

Because Legacy OS is based on the old KDE3 it still uses KPDF which is an old version of Okular which is used in KDE4.

_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
owari

Joined: 14 Jun 2012
Posts: 7

PostPosted: Wed 20 Jun 2012, 12:11    Post subject:  

john biles wrote:

The great thing about KDE is once you install the main core (20-40Mb's) adding kde apps doesn't add much more.


Thanks, 20-40 MB core, it's awsome! I just downloaded the two KDE sfs's kde4_528.sfs from http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1706120256&t=71359 and kde163.xzm from http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1706120256&t=75983 in the hope that I can easily add the KDE apps then after, but they are almost 225 and 100 MB repectively and so why 20-40 MB is awsome!

Best Regards
Back to top
View user's profile Send private message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 205
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Mon 02 Jul 2012, 02:39    Post subject:  

Hello Everybody:
I am not able to include Open.sfs in Legacy OS4?
Anybody have an Idea whats wrong ??????
Thnx in Advance.
UMAIR
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 205
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Mon 02 Jul 2012, 22:44    Post subject:  

umair wrote:
Hello Everybody:
I am not able to include Open.sfs in Legacy OS4?
Anybody have an Idea whats wrong ??????
Thnx in Advance.
UMAIR

I noticed that the s.fs file of the open office loaded at startup, but I dont see any menu entries for that. here is the screenshot.
1.png
Description 
png

 Download 
Filename  1.png 
Filesize  267.58 KB 
Downloaded  337 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 205
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Mon 02 Jul 2012, 22:44    Post subject:  

umair wrote:
Hello Everybody:
I am not able to include Open.sfs in Legacy OS4?
Anybody have an Idea whats wrong ??????
Thnx in Advance.
UMAIR

I noticed that the s.fs file of the open office loaded at startup, but I dont see any menu entries for that. here is the screenshot.
1.png
Description 
png

 Download 
Filename  1.png 
Filesize  267.58 KB 
Downloaded  319 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 205
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Mon 02 Jul 2012, 22:46    Post subject:  

sorry for double post.........
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Eyes-Only


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 1046
Location: La Confederation Abenaquaise

PostPosted: Wed 04 Jul 2012, 08:21    Post subject:  

Hi umair,

Did you type in a terminal ( without the quotes ): "fixmenus"? If so, and then restarted "Xorg" ( your desktop ) try looking under the "Applications" button to the lower left and then perhaps "Documents" to see if it loaded there.

If OpenOffice didn't load up? Then open your file manager ( ROX-Filer ) and press the "up arrow" as this will take you to the top root directory ( "/" ). There open the "tmp" folder and look for "xerrs.log". I believe just clicking upon that will open it in a simple text viewer where you can see why the OpenOffice.sfs isn't loading.

I hope this has helped in some small way? At least until someone with more knowledge comes along and can help you?

Good luck my friend!

Cheers/Amicalement,

Eyes-Only
"L'Peau-Rouge"

_________________
*~*~*~*~*~*
Proud user of LXpup and 3-Headed Dog. Cool
*~*~*~*~*~*
Back to top
View user's profile Send private message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6687
Location: lisbon

PostPosted: Wed 04 Jul 2012, 08:45    Post subject:  

Not sure where you've dloaded the openoffice sfs from, but I suspect it's probably an sfs4 file, rather than sfs3, (which I think would be what Legacy would use).

You could try converting it to sfs3, but I don't know if Legacy comes with the converter?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 10 [142 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1024s ][ Queries: 12 (0.0190s) ][ GZIP on ]