Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 21:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
gtk-youtube-viewer (for lots of pups)
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 9 of 13 [190 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Author Message
keniv

Joined: 06 Oct 2009
Posts: 195
Location: Scotland

PostPosted: Fri 03 Jan 2014, 11:43    Post subject:  

Hi Barkingmad

3.0.2 works to some extent for me in Lupu 528 in that older video plays but newer stuff does not work. I believe that changes have been made by youtube and think this could be the cause. I did try 3.0.9 on slacko. I can see data is being downloaded but it does not play. I think this might be to do with the fact that I can't download the video drive for my hardware from the slacko repository.

Regards,

Ken.
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 395

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 02:12    Post subject: gtk-youtube-viewer for puppy 4?  

The 3.0.2 wary version works nicely but I cannot get my DELL D600 to run at full 1.6GHz with wary 5.5, only with Puppies 4.1-4.3. (cpufreq not working right). What must be added to Puppy 4 besides perl 5.10 to use the Youtube Viewer? (And where can I find a perl 5.10 package?).

Youtube is almost watchable at 600MHz but the sound goes way out of sync. I love the mplayer keyboard controls.
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 395

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 02:28    Post subject: Updating puppy 4.3.2 to work with wary gtk-youtube-viewer  

Using pets from Carolina linux at archive.org I updated
Perl from 5.8.8 to 5.10.1
glib to 2.32 (I got a message saying 2.28 was needed and a segfault)
The glib pet required glibc 2.9 so I updated glibc from 2.6 to 2.11.3 using
a deb package.

It still segfaults - what else needs updating in puppy 4?
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8232

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 05:00    Post subject:  

Quote:
It still segfaults - what else needs updating in puppy 4?

A messy business... would be easier to get something like a greasemonkey based downloader for the browser instead.

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 395

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 09:51    Post subject: How to stream Youtube in Puppy 4  

I don't mind doing a bunch of updates - they might also let puppy 4 use
other wary packages.

I want to stream not download Youtube. Downloading a 30 min video
would take about 30 min (at 2.4MBps average, 360p).

I can view streaming youtube small-screen with puppy 4 inside a browser
at 1.6GHz. Or maybe someone will fix cpufreq in wary. Wary also won't
boot with loadlin, or even with lilo unless I put the files in sda1 (or
the first 8GB?). Puppy 4 has a lot more boot options.
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 395

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 10:57    Post subject: youtube-viewer usable at 600Mhz streaming 240p  

I can stream with sound not going out of sync at 240p. The video appears onscreen at the same size as on PocketPCP (2006 model with WM6, 360x240 resolution, 312MHz cpu, maybe 64MB RAM). It looks much worse full-screen.

Maximum cpu usage is 27% for mplayer and 9% for X. Memory usage totals about 75MB if I kill ROX-filer (which gives a solid background - I also changed to dark grey wallpaper), blinky, freememapplet and cupsd. I might try this on a 233MHz laptop with 96MB memory and a swap file just for fun. These older laptops make good internet radios with mplayer - they often even have volume dials.

The image is often highly pixelated (an assemblage of visible colored squares), which I don't think it was at 360p.

youtube-viewer -2 -hardframedrop (or -framedrop), which has been helpful when playing DVDs with mplayer on a 500MHz cpu, does not remove the
pixelated effect.

Thanks for the viewer. What else needs updating in puppy 4?
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8232

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 13:27    Post subject:  

So have you not tried playing the downloading video ...that tends to solve the problem of waiting.? I do it all the time.... either with a downloader or pausing the video and playing from tmp...either is good and gives smooth full screen on old machine...after all what do you thing gtk-youtube-viewer is doing...oh exactly the same...so don't dismiss good advice without trying it first

but perhaps you prefer to struggle... many do it seems

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 395

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 15:49    Post subject: playing youtube video as it downloads  

How do I play a downloading video from /tmp or elsewhere with puppy 4?

I just spent a few hours failing to get lilo working on a 233MHz TP560x.
The non-pnp ISA cs4236 sound works now. 160MB RAM (EDO).
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8232

PostPosted: Wed 15 Jan 2014, 15:53    Post subject:  

Click on the file.... I usually have vlc or mplayer to do it but xine might be fine too.

/tmp needs older flashplayer. (10.0?)... using http://userscripts.org/scripts/show/25105 just click on the downloading file.... sometimes right click and media player needed if the magic mime fails to detect it.

I tried getting gtk-youtube-viewer working on puppy 4.12 so just wanted to save you a few headaches.

happy viewing
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 395

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 09:57    Post subject: Streaming MP4 while downloading from Youtube  

The suggested script says it is used in conjunction with a browser.
My goal is to stream Youtube without a browser on computers not fast enough to stream with a browser. There are free sites that convert Youtube to downloadable MP4 but I think they all need javascript (graphical) browsers to work. I don't want to download and then exit the browser to play because it takes as long to download as to play.

I could not get Wary to boot on my Thinkpad 560X 233MHz with 160MB RAM. Lilo won't work and it won't boot from the spinning CD in the base station. BIOS setup (hold F1 during boot) does not mention boot order. Too old to boot from USB CD-ROM drive.

The mplayer in Pulp03 (4.1.2-based) looks like it is playing but no sound (though aplay does work). xine played an mp3 file once but never again. Another binary of mplayer (compiled for P55C - i586) works on this 560x in an older linux (basiclinux) but not in Pulp (the required libc6-based libs are not recognized by ldd).

If there is some way to stream MP4 without using a graphical browser to download I will try to get some mplayer working in some version of puppy 4. Mplayer can also use vesa or fb instead of x11 on compatible hardware. (The 560X does not do framebuffer). They use less RAM than X.
Back to top
View user's profile Send private message 
Barkingmad

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 121

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 11:32    Post subject:  

Ken (back up the thread a bit)

I've just tried this again (viewer 3.0.02 on Lupu 5.2.8) and it plays stuff posted in the last day or 2 OK for me so maybe it is related to your video card drivers. Have you tried different video output options in Mplayer (edit > preferences)? I believe those first in the list should be more compatible but need greater CPU speed as they get less help from the vid card.

Just some thought

Will
Back to top
View user's profile Send private message 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1319
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 11:51    Post subject: Re: Version 3.0.9 for Slacko5.6  

peebee wrote:
Here's version 3.0.9 to try on Slacko5.6

gtk_youtube_viewer-3.0.9_slacko5.6.pet

Seems to work OK on Slacko5.6 but on LxPup13.11 it has a stange interaction with the panel which it blanks - however the panel does "recover" later...

Cheers
peebee


Fresh install on Full Install (not frugal) of and on

Code:
sh-4.1# inxi -Fxz
System:    Host: puppypc16545 Kernel: 3.4.52 i686 (32 bit, gcc: 4.7.1)
           Desktop: JWM git-835 Distro: Slacko Puppy Linux Linux 3.4.52 [ arch]
Machine:   System: manda (portable) product: Intel powered classmate PC version: Gen 1.5L
           Mobo: N/A model: N/A Bios: American Megatrends version: CM94515A.86A.0024.2008.0715.1716 date: 07/15/2008
CPU:       Single core Intel Core CPU N270 (-HT-) cache: 512 KB flags: (nx pae sse sse2 sse3 ssse3) bmips: 3193.16
           Clock Speeds: 1: 1600.00 MHz 2: 1600.00 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.org: 1.12.4 driver: intel tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card: Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.25
Network:   Card: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
           driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: ec00 bus-ID: 01:00.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 30.0GB (35.3% used) 1: id: /dev/sda model: SAMSUNG_HS030GB size: 30.0GB
Partition: ID: / size: 26G used: 9.9G (41%) fs: ext3 ID: swap-1 size: 2.22GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 78 Uptime: 4:03 Memory: 232.7/1000.2MB Runlevel: 5 Gcc sys: N/A Client: Shell (sh) inxi: 1.9.18


Seems to work OK (I can watch but I did not like the way it wants to log me in.It watches and downloads videos OK, I wish I could manually log in though instead of using a code like in the older versions.

Warnings Log from GTK-Viewer says:

Quote:
[Thu Jan 16 10:55:39 2014]: [400 Bad Request] Error occurred on URL: https://accounts.google.com/o/oauth2/token


Saying it was OK and I accepted terms for permission to use their app to login. Got my authorization . code and pasted it in. Of course I am not logged in. I can log in in my browser but GTK-Viewer does not acknowledge that login. Just feedback.

Maybe a bad spot in the universe settled on my google connection today. Smile

Edit: screwing around with it. I found a better error message maybe

Quote:
Can't locate MIME/Base64.pm in @INC (@INC contains: /usr/local/lib/perl5 /usr/local/share/perl5 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 .) at /usr/share/perl5/vendor_perl/WWW/YoutubeViewer.pm line 229.

The module MIME::Base64 is required!

To install the module, just type in terminal:
sudo cpan MIME::Base64


I won't
Code:
cpan MIME::Base64[


because I am not sure what the message means yet. Will wait for feedback.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8232

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 12:10    Post subject:  

sindi...last time I post on this.

Yes its a browser addon.... it works even if flashblock is used so effectively flash can disabled.

You do not have to download the whole video to play it...you can play a download as it comes... just like flash does really but with a player with low overhead. The browser is left idling in the background unless of course you wish to browse and watch at the same time.

I suggest this BECAUSE its what we used on old machines (pentium 3 and even a 2) that we have that do not handle using flash video well and no one has to wait for anything.

gtk-youtube-viewer is nice but is no picnic to add to 4.12 (has anyone?) ..my suggestion is easy and works.

Note that gtk-youtube-viewer is still browsing you tube in its own way and uses similar resources to an idling browser.

Ok end of final post so folks can get on with their stuff

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
keniv

Joined: 06 Oct 2009
Posts: 195
Location: Scotland

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 13:34    Post subject:  

Barkingmad (Will)

I think the issue might be to do with hardware although it did work well in the past. The old Toshiba I use is 800MHz with 320MB ram. I had the chance to use Puppy 528 with a Dell with 2GHz 1GB ram booting from a flash drive and all the youtube stuff I tried worked. The old machine still plays some of it. With it I usually chose a lowish resolution.

Regards,

Ken.
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2512
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 14:21    Post subject: Re: Streaming MP4 while downloading from Youtube  

sindi wrote:
My goal is to stream Youtube without a browser on computers not fast enough to stream with a browser. .
Hi sindi, did you evaluate the cde option? Does this offer any hope for 4.12?
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76835&start=61
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 9 of 13 [190 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0959s ][ Queries: 12 (0.0057s) ][ GZIP on ]