Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 30 Sep 2014, 20:13
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko 5.3.3, final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 27 of 42 [626 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27, 28, 29, ..., 40, 41, 42 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7805
Location: qld

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 05:56    Post subject: Re: ANNOUNCE: Updated: pupsaveconfig-2.2.2  

shinobar wrote:

The pupsaveconfig-2.2.2 allows deeper layer subdirectory thanks to zekebaby, and contains improved code to avoid re-login at shutdown. See the detail at the Saluki topic.

I'll add it to slickpet.

---------

Sage and Oscartalks

I will also add flash-player to Slickpet's front page. I have been looking for a replacement for the browser-default proggy which isn't needed as we have sc0ttman's default chooser already there. Slickpet correctly resolves if there are 2 versions and offers a popup choice, it will resolve 10 versions! So.. if we find a decent 9 version point me to thataway >>

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4790
Location: GB

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 06:16    Post subject:  

Excellent!
Can't remember who was advocating a v.9 but it was several weeks ago roundabout when Terry/DaveS were making their observations about Adobe. Perhaps the correspondent in question will stand up and identify themselves and reiterate their contentions as to why it was adequate, etc.
In the meantime, an upgrade to FULL from 5.3.2.8 to 5.3.3 to etc., etc. seems to be successful.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7805
Location: qld

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 07:03    Post subject:  

Slickpet updated 1.9.4

This has flash-player on the front page.. Ignore the 10.2 entry if you see it. it was deleted some time ago. You should see a 10.3x and 11.2x, both from TerryPh. I tested 11.2 x, download works, player works.
slickpet-1.9.4.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  slickpet-1.9.4.pet 
Filesize  117.21 KB 
Downloaded  268 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zekebaby


Joined: 17 Nov 2010
Posts: 49

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 22:30    Post subject: C610 disappearing sound - workaround  

01micko wrote:
The fact that sound works on firstboot and no errors afterward means that sound is still available to the system but there needs to be a manual setting set right in alsamixer or retrovol, it will be something like "front" or "rear" with the volume down or unchecked. Right click the retrovol icon and try some of the various settings and visit the retrovol thread for clues. I'm sure you'll get it to work, it's difficult to get 100% working sound with general settings.

Thanks, you've now uncovered a mystery! I did some digging and sound always works on clean boot, and always fails on second boot once a savefile is created. Both Retrovol and alsamixer show the exact same settings in both working and not working states, so at first glance, you were wrong.

That said, I open up alsamixer in the non-working configuration and tab over to PCM. Still no sound. I hit mute (the 00 turns into MM) - still no sound. I hit mute again (the MM turns to 00) and now sound magically works, so I guess you were also right. Muting and un-muting seems to toggle some invisible setting or register.

It's interesting that alsamixer shows levels as 56 (on Master, Master Mono, PCM and CD), which is 75% of 75%. Could you be applying the volume scaling twice?
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 23:13    Post subject: 10alsa  

01micko wrote:
The fact that sound works on firstboot and no errors afterward means that sound is still available to the system but there needs to be a manual setting set right in alsamixer or retrovol,

I think the /etc/init.d/10alsa in slacko 5.3.2.9 is outdated and missing important fix:
EDIT: 10alsa in slacko 5.3.2.9 is not bad and i suppose update is optional.
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02711
10alsa in recent woof wrote:
#111229 add test file /etc/asound.state exists.
#120103 karl godt: fix unloading modules. refer: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=71767&start=390
#120222 revert 111229. 120223 shinobar: better fix.
#120226 01micko: added 'Master Front' entries. 120318 bumped it up, 75% to 100%.

But attached i propose better 10alsa.
10alsa-shinobar-20120417.gz
Description  Extract, rename and add excutable. Replace /etc/init.d/10alsa
gz

 Download 
Filename  10alsa-shinobar-20120417.gz 
Filesize  2.41 KB 
Downloaded  156 Time(s) 

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2114
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 01 May 2012, 00:38    Post subject: slacko 5.3.3, RC  

Manual frugal install to flash drive.

Tue 1 May 2012 Operating System:Slacko Puppy-5.3.2.9p Linux 3.1.10-slacko_paeA
0.0 VGA compatible controller:nVidia Corporation G84 [GeForce 8600 GT](rev a1)
oem: NVIDIA product: G84 Board - p402h00 Chip Rev

X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1280x1024 pixels (382x302 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce 8600 GT/PCIe/SSE2
OpenGL version string: 3.3.0 NVIDIA 295.40

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600
Core 0: 1603 1: 1603 2: 1603 3: 1603 MHz

Memory 8234MB (188MB used)

# glxgears
50546 frames in 5.0 seconds = 10109.173 FPS
50651 frames in 5.0 seconds = 10130.185 FPS
50680 frames in 5.0 seconds = 10135.928 FPS

Ethernet controller:IntelCorporation 82566DC-2 GigabitNetworkConnection(rev 02)

I added kdegames,smplayer-0.8.0,smtube-1.1,xfe-1.32.5,and vlc-2.0.1

It's working well so far.
screenshot1.jpg
 Description   
 Filesize   40.94 KB
 Viewed   2152 Time(s)

screenshot1.jpg


Last edited by Billtoo on Wed 02 May 2012, 23:20; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
zekebaby


Joined: 17 Nov 2010
Posts: 49

PostPosted: Tue 01 May 2012, 23:40    Post subject: Re: 10alsa  

shinobar wrote:
But attached i propose better 10alsa.

The alsa version shinobar posted fixes the disappearing sound on the Dell C610 - no more need to toggle alsamixer to get sound back.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Wed 02 May 2012, 00:25    Post subject: ANNOUNCE: updated sfs_load-1.9.3  

Small improvement from 1.9.2:
#1 Mar 2012 v1.9.3: fix was clean up whiteout do not see pup_z, incleased RESERVHDD/RAM, version info, jwm -reload without flicker (01micko)
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64354

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Wed 02 May 2012, 14:01    Post subject:  

Any chance of getting Aqualung compiled with LADSPA and Sample Rate Conversion enabled? I can't ever seem to do it myself. Embarassed
aqua.jpg
 Description   
 Filesize   47.7 KB
 Viewed   753 Time(s)

aqua.jpg


_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9149
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Wed 02 May 2012, 16:47    Post subject:  

Quote:
Any chance of getting Aqualung compiled with LADSPA and Sample Rate Conversion enabled?

Here is aqualung-0.9. The PET contains liblrdf (for LADSPA), libsamplerate and the tap-plugins package.

http://www.datafilehost.com/download-43547b10.html
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 783
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Wed 02 May 2012, 17:52    Post subject: Anyone having problems with Partition Tables?  

As I am not certain to which Puppy, or even to any Puppy, the problems I've experienced pertain, I discussed them in detail in the User's thread.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=624726#624726
This is just to call attention to that discussion.

Thanks,

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Wed 02 May 2012, 18:36    Post subject: Re: 10alsa  

zekebaby wrote:
shinobar wrote:
But attached i propose better 10alsa.

The alsa version shinobar posted fixes the disappearing sound on the Dell C610 - no more need to toggle alsamixer to get sound back.

I am happy to hear it solves your problem.
I guess your problem was a timing issue. The difference of my 10alsa from that of woof is waiting at the top stage (the first my code, plus the second rerwin's):
my 10alsa wrote:
case "$1" in
start|restart) #110506
if [ "$1" = "start" ];then #111107
# shinobar: wait sound drivers loaded
(snip)
#111126 Wait for audio sound modules to load...
(snip)

Edit: rerwin's code 111107 works with the pup_event_backend_modprobe_protect fix for lupu, it doesn't affect on the slacko.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Wed 02 May 2012, 20:34    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
Quote:
Any chance of getting Aqualung compiled with LADSPA and Sample Rate Conversion enabled?

Here is aqualung-0.9. The PET contains liblrdf (for LADSPA), libsamplerate and the tap-plugins package.

http://www.datafilehost.com/download-43547b10.html

Thank you so much!! Very Happy

_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7805
Location: qld

PostPosted: Sat 05 May 2012, 06:42    Post subject:  

Thanks everybody for your help with testing and development of Slacko 5.3.3

Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1633

PostPosted: Sat 05 May 2012, 13:20    Post subject:  

Thank you Mick
Good luck.

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 27 of 42 [626 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27, 28, 29, ..., 40, 41, 42 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0964s ][ Queries: 12 (0.0098s) ][ GZIP on ]