Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 23:03
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 18:23    Post subject:  

Fresh install and screen driver issue is gone Smile
Yes, its all JWM.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5858
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 18:58    Post subject:  

01micko wrote:

James,
Good nouveau worked for you for a change Laughing


Worked well on the newish quad, working well on my main Athlon XP box with the old Nvidia card.Live pfix=ram at the moment,frugal install to follow in a minute.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
oem: NVidia
product: NV18 () Board Chip Rev A2

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1440x900" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

Actually using nouveau.....but "nv" generally works on the older cards as well.

Code:
[   107.679] (II) LoadModule: "nouveau"
[   107.680] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so


-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1034MB (159MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Mon 16 Jan 2012 04:55:29 PM CST
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235
Ethernet controller : Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+
VGA compatible controller : nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x]

All good so far.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 19:08    Post subject:  

Try this hacked report-video pet. If it works I'll bung it in.

It's a known bug that report-video fails when boot to desktop is enabled. Should still work if you use xorgwizard, gets the results from /var/log/Xorg.0.log
Code:
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610002u Chip Rev

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1280x1024"  Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video


Note that report-video-glx has the same bug.

Also note that if you have nouveau you can install mesa and get accelerated graphics.
report-video-003.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  report-video-003.pet 
Filesize  964 Bytes 
Downloaded  187 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5858
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 19:17    Post subject:  

Works.

Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
oem: NVidia
product: NV18 () Board Chip Rev A2

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1440x900"  Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video



I ran the quad through xorgwizard before posting earlier just in case.... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5858
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 19:25    Post subject:  

Testing on a fresh manual frugal now.Good so far.
Slacko Testing.png
 Description   
 Filesize   21.4 KB
 Viewed   1016 Time(s)

Slacko Testing.png

Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 19:42    Post subject:  

ALL b43 users, I need kernel logs from a pfix=ram before you load up b43!

I have PMed rerwin and if he decides to help he will likely need those. (maybe other logs too, TBA)

TIA

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 20:08    Post subject:  

01micko wrote:
if you have any feature requests NOW is the time! Next will be beta and feature freeze.
Please consider replacing Barry's shutdownconfig with shinobar's pupsaveconfig which is faster and has more features ie: It makes ext4 internal file system of the savefile as the default if the kernel supports ext4.

Thanks,
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 20:10    Post subject:  

Jim1911 wrote:
01micko wrote:
if you have any feature requests NOW is the time! Next will be beta and feature freeze.
Please consider replacing Barry's shutdownconfig with shinobar's pupsaveconfig which is faster and has more features ie: It makes ext4 internal file system of the savefile as the default if the kernel supports ext4.

Thanks,
Jim


Already in planning stages.. I guess you saw my beef against pupdialog! Laughing

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 20:40    Post subject:  

please note :

/sbin/pup-event_backend_modprobe

load the module

IF

IF

IF

the modalias is supplied in the relevant files in /lib/modules/KERNELVERSION/modules.[alias]

CREATED by depmod || busybox depmod .

I had encountered problems that the code in the kernel source changes .

what had been
alias xzy0123 module.ko

became
alias pci:xzy0123 module.ko

and no module loading anymore .

mostly ALL of my temperature modules i had to load manually OR by bootmanager

[ i still don't understand people using /etc/rc.d/rc.local for this , not bootmanager Evil or Very Mad ]

Today it was 'option' module again not autoloaded .
modinfo b43 shows

alias: pcmcia:m02D0c0476f*fn*pfn*pa*pb*pc*pd*
alias: pcmcia:m02D0c0448f*fn*pfn*pa*pb*pc*pd*
alias: ssb:v4243id0812rev10*
alias: ssb:v4243id0812rev0F*
alias: ssb:v4243id0812rev0D*
alias: ssb:v4243id0812rev0C*
alias: ssb:v4243id0812rev0B*
alias: ssb:v4243id0812rev0A*
alias: ssb:v4243id0812rev09*
alias: ssb:v4243id0812rev07*
alias: ssb:v4243id0812rev06*
alias: ssb:v4243id0812rev05*

*
This i had added to /sbin/pup_event_backend_modprobe
to reduce "pbb:xzy0321" to "xzy0312" for loading these too

Code:
#find a matching module... (/etc/pup_event_modprobe.conf created in rc.sysinit)
MODULES="`/sbin/modprobe --config /tmp/pup_event_skiplist.conf --show-depends $MODALIAS 2>/dev/null | rev | cut -f 1 -d '/' | rev | cut -f 1 -d '.' | tr '\-' '_'`" #v424
MODULE="`echo "$MODULES" | tail -n 1`" #v424
#[ "$MODULE" = "usb_storage" ] && [ "`echo "$MODULES" | grep '^usbserial$'`" != "" ] && MODULE="`echo "$MODULES" | grep -v -E '^usb_storage$|^usbcore$' | tail -n 1`" #v424
echo $$ 03.0 `$TIME` 'MODULE='"$MODULE" >> $LocalLOG

[ "$MODULE" = "" ] && [ "$RULEMODULE" != "" ] && MODULE="$RULEMODULE" #w463 Use module from argument

echo $$ 03.0 `$TIME` 'MODULE='"$MODULE" >> $LocalLOG

if [ -z "$MODULE" ] ; then
grepPAT=${MODALIAS#*:} ## ${MODALIAS/*:/}
MODULES="`/sbin/modprobe --config /tmp/pup_event_skiplist.conf --show-depends $grepPAT 2>/dev/null | rev | cut -f 1 -d '/' | rev | sed 's/\.ko//g' | tr '-' '_'`"
MODULE="`echo "$MODULES" | tail -n 1 | sed 's/^[[:blank:]]*// ; s/[[:blank:]]*$//'`"
echo $$ 03.5 `$TIME` 'MODULE='"$MODULE" >> $LocalLOG
fi


BUT i have NOT updated the modules.alias files by depmod !!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Mon 16 Jan 2012, 22:16    Post subject:  

Quote:
Ffmpeg will not be updated to keep compatibility with mlt, a dependency of openshot-1.4. I may offer a 0.9x version in PPM.

I am using Openshot 1.4 in Slacko 5.3.1 [note version number] using the SFS under JWM (which is quite something) There are issues (with Openshot which is still not perfect . . .) for example many processor threads are opened whilst using and after maybe 40 mins I have to save and restart x or ideally reboot. I want to get Openshot working with Blender (another major program) very soon in the new kernel alpha/beta . . . soon . . . I am using the non PAE version very successfully Smile

Regarding updates +1 for Shinos work and an extension of Slickpet to full Quickpet status (so as similar to Lucids range)

To our intrepid testers, do be aware that our wiki page here is integrated into Slacko and always needs further work
http://puppylinux.org/wikka/SlackoNews

I am also hoping the latest woof2 with gFTP enhancements (amongst others) is being used to build.
Guys have not abandoned testing. I am with you in spirit if not in software. Embarassed
Looking forward to 5.3.3 Cool

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1691

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 03:52    Post subject:  

01micko wrote:

if you have any feature requests NOW is the time! Next will be beta and feature freeze.


Let the full udev handle devices!
That's what the kernel expects and does a pretty good job too.
You may be surprised how many device/hardware detection issues may go away.
There is a provision for udev in sysinit so should not brake anything, though it needs a new kernel config

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5858
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 04:32    Post subject:  

Quick live pfix=ram hardware check on my PCLOS/Lucid/Slacko box. Everything working and correct on initial boot.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610002u Chip Rev

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1440x900" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video


-Computer-
Processor : Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80GHz
Memory : 1033MB (178MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Tue 17 Jan 2012 02:27:41 AM CST
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : CMI8738-MC6 - C-Media CMI8738
Audio Adapter : ICH4 - Intel ICH5

Multimedia audio controller : Intel Corporation 82801EB/ER
FireWire (IEEE 1394) : Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller
Ethernet controller : ADMtek NC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100
Multimedia audio controller : C-Media Electronics Inc CM8738
VGA compatible controller : nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS]

Everything basically appears to be working correctly.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1462
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 04:55    Post subject:  

01micko wrote:
ALL b43 users, I need kernel logs from a pfix=ram before you load up b43!

I have PMed rerwin and if he decides to help he will likely need those. (maybe other logs too, TBA)

TIA


OOOOpps - meant 5312 of course....

Hi Mick

Here is the /var/log/messages with added .gz from a pristine manual frugal install of 5312 with no savefile - is this what you wanted?

Also /tmp/bootkernel.log and /tmp/bootsysinit.log (couldn't find pupsysinfo in 5312...)

My wifi is BCM4311 14e4:4312 btw.

From Karl's post I've also attached the modules.alias files from:
Slacko5.3.1
Slacko5.3.1.2
Lupu5.2.8-k3.1.8

(Karl - editing rc.local is quicker than using bootmanager and seems to work and explicitly shows whats missing that's all)

Cheers
peebee
bootsysinit.log.5312.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  bootsysinit.log.5312.gz 
Filesize  3.6 KB 
Downloaded  137 Time(s) 
bootkernel.log.5312.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  bootkernel.log.5312.gz 
Filesize  44.6 KB 
Downloaded  142 Time(s) 
modules.alias.528k318.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  modules.alias.528k318.gz 
Filesize  449.55 KB 
Downloaded  148 Time(s) 
modules.alias.5311.gz
Description  actuallly 5312
gz

 Download 
Filename  modules.alias.5311.gz 
Filesize  477.44 KB 
Downloaded  141 Time(s) 
modules.alias.531.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  modules.alias.531.gz 
Filesize  467.22 KB 
Downloaded  140 Time(s) 
messages.5311.gz
Description  actually 5312
gz

 Download 
Filename  messages.5311.gz 
Filesize  81.61 KB 
Downloaded  132 Time(s) 

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
maxerro


Joined: 10 Oct 2010
Posts: 65

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 06:01    Post subject:  

Mick, may I ask who built the 2.6.37.6 for s530-main?
Back to top
View user's profile Send private message 
wuxiandianzi


Joined: 28 Apr 2009
Posts: 134
Location: china

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 06:22    Post subject: Re: Slacko 5.3.2-alpha2 ..testing
Subject description: next slacko, late kernel, cutting edge features
 

01micko wrote:
Slacko .. goes on..
ALL b43 (broadcom wireless)


Hi,01micko:
Thank you for this new release. I want to tell you that k3.1.9 is better than k3.1.8, and b43 modules should be loaded autoly. peebee have told me that k3.1.9 can not find b43 module.But k3.1.8 can, I think this is not have something with kernel configure. I find that B43 firmware has been compressed and when boot it will be decompressed. I think it is not good way to dio this,I ut B43 firmware into /lib/firmware/ directly not tarball. And this can be auto detected by udevd I think.
Kernel configure nearly the same. I think your config is better than mine

It may give you some help,Just my personal opinion.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1155s ][ Queries: 12 (0.0130s) ][ GZIP on ]