Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 09:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Saluki
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 60 of 250 [3742 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 58, 59, 60, 61, 62, ..., 248, 249, 250 Next
Author Message
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1443
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 02 Feb 2012, 19:06    Post subject:  

nooby wrote:
My bad I should have explained that I meant
the file manager and not the Desktop or pinboard
as some name it


Xfce desktop is a double click only, Thunar file manager is either single or double Wink
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   33.61 KB
 Viewed   1121 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3442
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 02 Feb 2012, 19:44    Post subject:  

As always.....many thanks pemasu.

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 731

PostPosted: Thu 02 Feb 2012, 22:55    Post subject:  

I like the idea with adrive. That's almost the thing about what i posted in the begining of the thread:). The "sad" thing is that puppy not always installs dependencies for certain apps.
_________________
skype: desafimager
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1443
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 00:19    Post subject:  

jemimah wrote:
Geoffrey wrote:
jemimah wrote:
Retrovol is in the repo. Can you check if installing it fixes your problem?

Geoffrey wrote:
Bug, Having trouble with sound mixer, have tried two different usb headsets, c-media and a logitech I know these work as I have them working previously with the retrovol mixer,

I can see them listed and can select them in the xfce4-mixer, but still the sound only works through the main sound card, running the alsa wizard doesn't find any sound cards at all and Kirk's multiple sound card wizard doesn't run


Still no luck getting usb headsets working, still the same problem, unable to get them to play system sounds even though they appear in the xfce mixer,
the Logitech one I can hear myself in the headset and adjust levels but that's as far as it goes, they don't show in the retrovol mixer and still if I run the ALSA wizard
that kills the mixer and doesn't detect anything, this requires a reboot to get the sound back, the multiple sound card wizard doesn't run,
if I run teamspeak that works with the headsets as it has it's own sound setup utility.
This a usb stick install I wonder if that's the problem, anyone else had similar issues Confused


It seems the multiple sound card wizard is not actuallly installed. Tman posted a pet of it here to try.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=505690#505690

I'll add it to the next release.


I can report that adding the multiple sound card wizard fixed the problem, I now can use the usb headset's, run the app select the device and it say's to reboot, I have never found that I have to reboot, just restarting X is enough.
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 03:38    Post subject:  

Quote:
The included browser is Midori, which is not yet perfectly stable. I recommend you download an additional browser for primary use.

Everything on 009 boot up including sound OK
But ethernet was not automatic (this is always the first thing I need to work)
and I floundered around with the control panel and wizards
and eventually I think I got a connection with frisbee - so tried midori and got below (see image)

Gosh I am completely lost without a browser . . .
I was going to wait for 010 but it was good to see the progress. Smile

Saluki
Best looking Puppy known to dogkind
Screenshot-4.png
 Description   
 Filesize   16.78 KB
 Viewed   986 Time(s)

Screenshot-4.png


_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4800
Location: GB

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 05:38    Post subject:  

Quote:
so tried midori and got below

As indicated above, Midori runs OK, albeit our angel promises to tune it some more. The big test, which you and I can easily do, but not Jem, is to load a FlashPlayer that actually runs BBC iPlayer. This has, as you know, been a festering issue over many Puppies this last six months. The culprit is Adobe, not our developers. But it is they and our testers that get lumbered with fixing it. We now know that FP v11 doesn't display iPlayer in the present Midori. At techno's suggestion, I also tested FR v9.0128. That didn't run either. If someone can provide a detailed exposition on installing the various archived FPs in .tar.gz/tar.gz2/.tar.w.h.y., I can test some more.
Back to top
View user's profile Send private message 
ggg

Joined: 26 Apr 2011
Posts: 65

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 06:05    Post subject:  

Saggy,

Is your failure to view BBC iplayer the only fault you have found with Midori?

Just remember to use Opera which hasn't failed you in a decade or so.

Do see the picture below and tell us about SeaMonkey's "serious" failures.
Sag, Hire a six-year-old; re SeaMonkey and iplayer.jpg
 Description   
 Filesize   57.08 KB
 Viewed   853 Time(s)

Sag, Hire a six-year-old; re SeaMonkey and iplayer.jpg


Last edited by ggg on Fri 03 Feb 2012, 08:17; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 06:17    Post subject:  

lobster,

simply using

http://duckduckgo.com/?q=puppy

might do the trick...

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1443
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 06:41    Post subject:  

Lobster wrote:
Quote:
The included browser is Midori, which is not yet perfectly stable. I recommend you download an additional browser for primary use.

Everything on 009 boot up including sound OK
But ethernet was not automatic (this is always the first thing I need to work)
and I floundered around with the control panel and wizards
and eventually I think I got a connection with frisbee - so tried midori and got below (see image)

Gosh I am completely lost without a browser . . .
I was going to wait for 010 but it was good to see the progress. Smile

Saluki
Best looking Puppy known to dogkind


You might need to install the glib-networking-2.30.1-i486.pet http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=600463#600463
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2138
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 07:42    Post subject: Saluki
Subject description: 009 on imac
 

I'm running from the live dvd with a save file on an imac.

Fri 3 Feb 2012 Operating System: Saluki-009 Linux 2.6.39-ski
0.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon HD 2400 XT
oem: ATI ATOMBIOS product: M74 01.00

X Server: Xorg Driver: # vesa
X.Org version: 1.11.0
dimensions: 1680x1050 pixels (444x277 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Mesa Project
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.10.3

# glxgears
725 frames in 5.0 seconds = 144.962 FPS
729 frames in 5.0 seconds = 145.721 FPS
729 frames in 5.0 seconds = 145.614 FPS

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8135
Core 0: 800 1: 800 MHz

I got sound working by using the mixer and adding
"options snd-hda-intel model=imac24" no quotes to the end of the
alsa-base.conf file in /etc/modprobe.d
Screenshot-1.jpg
 Description   
 Filesize   140.05 KB
 Viewed   887 Time(s)

Screenshot-1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 08:19    Post subject:  

thanks guys for the help
Decided on another tactic, bypass midori altogether Embarassed
I saved and installed Seamonkey 2.7
- posting in Seamonkey from Saluki 009

I was very pleased to see something in the package manager under "business"
(probably the first time in two years)
our commercial Puppys might have thought we have something against them . . . Wink

Puppy
Insanely Great Linux

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 11:32    Post subject:  

been trying stuff in 009

Dia - works well
I liked having all those extra fonts - oh yeah!
The UCView web cam software recognised my webcam but no pic (a Logitech)
Fotoxx I downloaded from the PPM - seems OK
Cairo-dock (with added required library) works well but too slow if you want all the special effects - I do! I do!
- I need the ATI crystal graphic driver . . . [hint to our compilers]
I wonder if we will have PDF-cube - I have only seen this work in Fluppy and Puppeee
- great presentation program . . .


So far, so Yummy!
Woof Woof Very Happy
Screenshot-8.png
 Description   
 Filesize   181.92 KB
 Viewed   798 Time(s)

Screenshot-8.png


_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2138
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 11:55    Post subject:  

Lobster wrote:

- I need the ATI crystal graphic driver . . . [hint to our compilers]



Install the devx and kernel source sfs.
Go to http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Download the driver for your card.
Open the terminal and run the amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.run
driver:
sh amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.run

When it is finished do the command:
aticonfig --initial

Exit the terminal and reboot.

It even worked on my imac Smile
Screenshot-4.jpg
 Description   
 Filesize   130.03 KB
 Viewed   710 Time(s)

Screenshot-4.jpg

Screenshot-3.jpg
 Description   
 Filesize   133.39 KB
 Viewed   745 Time(s)

Screenshot-3.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 12:22    Post subject:  

magerlab wrote:
I like the idea with adrive. That's almost the thing about what i posted in the begining of the thread:). The "sad" thing is that puppy not always installs dependencies for certain apps.


Dependency checking is probably only going to work for stuff in the PPM. If there is stuff in the PPM that does not install correctly, please post so I know.

I'm going to do my best to get the PPM stocked with fun and useful stuff. So far Geoffrey, Billtoo, and Ecube have agreed to help maintain the repo. Also once Saluki gets more stable I will add a lot of stuff myself. If anyone else wants to help with the PPM just let me know.

There will be a graphical adrive builder tool that is simple enough for newbies. The tool will have also have dependency checking built in.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 731

PostPosted: Fri 03 Feb 2012, 14:20    Post subject:  

i experimented a bit without adrive.
xnoise showed some dependancies but when I installed them it complained for some libgst... files. I copied them from adrive but got a segfault.

_________________
skype: desafimager
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 60 of 250 [3742 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 58, 59, 60, 61, 62, ..., 248, 249, 250 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1180s ][ Queries: 12 (0.0263s) ][ GZIP on ]