Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 09:08
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Saluki
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 188 of 250 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 186, 187, 188, 189, 190, ..., 248, 249, 250 Next
Author Message
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 16:26    Post_subject:  

I am too naive and too optimistic many times.
I dl the Chrome fbrowser sfs for Saluki and
tried to get it going in Lupu. I guess they are
too different for that to work. It did not load.

I made a search for Chrome for Lupu but
maybe used wrong search word.

Hope it is okay to ask here?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 16:34    Post_subject:  

greengeek wrote:
I have installed Saluki 20 to a usb stick on my one year old Acer netbook and when I attempt to shut down it goes through the savefile save, then reboots itself back to the desktop. (No problems with Racy NOP installed by same method, and no problems with WinXP on hard drive so I assume hware is ok)

Looking at some recent forum postings there are a variety of similar issues. My problem is reproducible so if anyone wants me to post any further info, or try specific alterations please advise.


OK, two reports - maybe not just a fluke.

Is it fixed in 21? Does it work if you pick US English for the locale?

Does downgrading to the old pupsaveconfig fix it?
http://smokey01.com/saluki/pet_packages-saluki/pupsaveconfig-2.0.1.pet
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shevan

Joined: 01 Mar 2012
Posts: 25
Location: Moldova

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 16:50    Post_subject:  

nice desktop.

I am waiting for release
Screenshot.png
Description  saluki 020, cairo-dock 3, ATI fglrx driver, compiz
png

 Download 
Filename  Screenshot.png 
Filesize  782.53 KB 
Downloaded  167 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2560
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 17:11    Post_subject:  

jemimah wrote:
Is it fixed in 21? Does it work if you pick US English for the locale?

Does downgrading to the old pupsaveconfig fix it?
]


Ok, I will investigate these things after work. First, a question: I tried to make a backup copy of my savefile so I can come back to a known set of circumstances during troubleshooting. The problem is - I can't find the savefile.

I look in home and see the three .sfs files, but not the .2fs file I expected. What am I doing wrong please? (This is my first time using usb stick installs)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 18:21    Post_subject:  

greengeek wrote:
a question: I tried to make a backup copy of my savefile so I can come back to a known set of circumstances during troubleshooting. The problem is - I can't find the savefile.

I look in home and see the three .sfs files, but not the .2fs file I expected. What am I doing wrong please? (This is my first time using usb stick installs)

I just tried adding another save as a backup by copying and renaming the save file which is located in the /mnt/home/saluki.
When I reboot it finds both save files and gives me the option to load:
0 none
1 lukisave.4fs
2 lukisave-bak.4fs

If I select either 1 or 2 neither are loaded, so it clean boots, this on a usb install, so it appears to have a problem,
this could also be related to a problem I have had when upgrading with a older save file where I get a kernel panic whether I opt to upgrade the save file or not.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
scheck.r

Joined: 30 Apr 2008
Posts: 12

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 18:54    Post_subject:  

Hi Jeminah,
I tested Saluki 020 on my laptop which has this:

Video Chip description:
5.0 VGA compatible controller
ATI Technologies Inc Radeon Mobility U1
oem: ATI CABO

I can provide the file sys-info if you need.
The desktop was slow, not very responsive, much less then on xubuntu 10.04.
I changed in the file /etc/modprobe.d/radeon.conf the line
options radeon modeset=0
to
options radeon modeset=1

Now my desktop is more responsive, on pare with xubuntu. It's strange because on Xubuntu and on Lucid Puppy I had to do the reverse(set modeset=0), probably because of the newer kernel that has fixed kernel modesetting.

Saluki runs great and is very polished.

Thank you very much

EDIT: I retried with options radeon modeset=0
and it doesn't seem to change anything Confused
So I would say, don't change anything

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 26 Apr 2012, 20:13    Post_subject:  

It appears that google-chrome-stable_12.0.742.112-r90304_i386.sfs is now giving a permissions error.

I have a previous version google-chrome-stable_12.0.742.112.sfs that I kept, this works ok no errors.
Screenshot.png
 Description   
 Filesize   11.22 KB
 Viewed   737 Time(s)

Screenshot.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 00:03    Post_subject: Shutdown problem  

greengeek wrote:
when I attempt to shut down it goes through the savefile save, then reboots itself back to the desktop.

How does it if you try again the shutdown?

The first reboot/shutdown PC comes back to the desktop, but at next try it reboots or shuts down PC as expected. I mean you need not make the hard reset. Is it same as yours problem?
This problem i encountered frequently with recent puppies (slacko, wary, racy and etc.) maybe published last year and later.
No matter usb or internal hdd. It seems no problem if i try it without doing something after the first boot. It occurs after xorgwizard or something done, but i cannot find how to reproduce.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4790
Location: GB

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 01:40    Post_subject:  

Quote:
This problem i encountered frequently with recent puppies (slacko, wary, racy and etc.) maybe published last year and later.
.... It occurs after xorgwizard or something done, but i cannot find how to reproduce.

Yes, I have found it difficult to reproduce, too. I was unaware that other folks have been reporting the problem until it happened on Saluki v20 for me. Perhaps it would be helpful to have a (long?) list of folks previously highlighting when it occurs? That's six reports in the last two days! Certainly, I've found Wary & Racy to have become less reliable recently. Nothing to do with 'bad' d/l or 'bad' installs, nor otherwise rock solid HW.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 01:44    Post_subject:  

jemimah wrote:
I have a nihilistic, solipsistic streak that tortures me, but I try not to pay attention to it - lest I disappear in a puff of logic.


I'm hearing you Wink

Quote:
I think I have a an engagement at work next week so that will be a welcome change of pace. Bummer that it happens the same week the new xfce comes out.


A breath of fresh air Cool, don't worry xfce will be there when you get back.

Quote:
On a more positive note, akash_rawal has written the necessary piece of code to make native thunar drive handling work. So we will have real desktop drive icons and a more intuitive drive interface in Thunar.


I've been following that, it will surely make a big difference, can't wait to see it in action Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 02:11    Post_subject:  

Sage wrote:
Nothing to do with 'bad' d/l or 'bad' installs, nor otherwise rock solid HW.


you change your story for one hour to the next. in another thread you reported

"did the Saluki 20 - 21 upgrade (FULL). Whatever that does, it overwrote the above grief and [so far!] it's shutting down to order!"

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=622983#622983
Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2560
Location: New Zealand

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 03:51    Post_subject: Re: Shutdown problem  

shinobar wrote:

How does it if you try again the shutdown?

After the first shutdown and self-reboot the problem does not go away. I try to shutdown again, and it reboots again. And again, and again. Every time it will repeat the same behaviour. If I want to turn off I do a "shutdown to prompt", then hold the power button for 10 seconds till it turns off.

There is also another thing I have noticed: after the first shutdown the system reboots and the desktop looks normal, but frisbee does not try to connect. If I try to run the network connection tool it does not work because the system does not see the network interfaces anymore.

I will now try the tests that Jemimah suggested.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2560
Location: New Zealand

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 03:55    Post_subject:  

Can anybody tell me where I should find my pupsavefile please? I am used to frugal installs and finding the pupsavefile alongside the sfs files, but with Saluki I am trying a usb install for the first time and cannot find the pupsave at all.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
oliverjames

Joined: 04 Apr 2009
Posts: 46
Location: Divonne-les-Bains, France

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 04:35    Post_subject:  

Recent thread posts indicate degrees of unhappiness among the development team.

Please know that I and many others are hugely impressed by the skills you have, and the resulting Saluki OS.

The Saluki project interests me greatly combining my favourite XFCE with the innovative Puppy use of sfs file systems.
Setting up and administering such systems that are frugally installed is so much easier than anything else I've found.

Talking of Saluki, the wikka mission statement "Saluki is designed from the ground up for use as a base system for puplet developers. " could perhaps be amended to "Saluki is a version of the Puppy Linux OS that uses the XFCE desktop. In common with all versions, Saluki is designed from the ground up as a highly portable user-friendly system that incorporates a full complement of software for work and play. In addition Saluki is a powerful tool for use as a base system for puplet developers."

Personally my wish list for Saluki, or any Linux system, is that the issue of power consumption is mastered. When Linux manages battery lifetime better than Apple or MS, it will dominate. Of course this is already happening in the smartphone world.
I realise that Linux is the dominant OS in industrial sectors, running most mission critical systems.

It would also be very useful to have a change log for Distro updates, to know whether to use or not.

Oliverjames
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 05:05    Post_subject: Re: Shutdown problem  

greengeek wrote:
After the first shutdown and self-reboot the problem does not go away. I try to shutdown again, and it reboots again. And again, and again. Every time it will repeat the same behaviour. If I want to turn off I do a "shutdown to prompt", then hold the power button for 10 seconds till it turns off.

Maybe different issue from what i encountered. My problem was i need to reboot/shutdown twice.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 188 of 250 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 186, 187, 188, 189, 190, ..., 248, 249, 250 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1352s ][ Queries: 12 (0.0421s) ][ GZIP on ]