Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 17 Nov 2017, 17:44
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Saluki
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 171 of 252 [3776 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 169, 170, 171, 172, 173, ..., 250, 251, 252 Next
Author Message
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 37
Location: Ukrainian

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 05:46    Post subject:  

If some people do not know how to use delta files to the image, then I realized that with the 018 version on the 019 it will not?
It's a shame, will have to miss.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5300
Location: GB

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 08:04    Post subject:  

More grief with SiS chipsets. Now getting picture at wrong res. at boot-up, but the CLI is black screen, whether nox or CTRL-ALt-BKSPCE. Everything else, old & new - no issues. There is an answer to the SiS conundrum, not know to YT; probably ask micko, PD, pem. or shin.
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 09:00    Post subject:  

peebee wrote:
pemasu wrote:
Dont forget kernel source sfs from the first page so...that you can compile kernel module drivers also.... Very Happy Very Happy


Hi Jemimah / Pemasu

I think the kernel sources link has gone missing from the front page.....is it k3.2.8-preemptive-fixed-aufs of 12 March?? There are other earlier k3.2.8-preemptives still there....

Thanks
peebee


Kernel sources are in the repo.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 09:00    Post subject:  

Sage wrote:
More grief with SiS chipsets. Now getting picture at wrong res. at boot-up, but the CLI is black screen, whether nox or CTRL-ALt-BKSPCE. Everything else, old & new - no issues. There is an answer to the SiS conundrum, not know to YT; probably ask micko, PD, pem. or shin.


You can try booting without vga=0x311 and see if that sorts it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5300
Location: GB

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 09:56    Post subject:  

Quote:
try booting without vga=0x311
Thanks for speedy response. Afraid not familiar with cheat code format to exclude a video mode? Care to elucidate, please?
Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks


Joined: 05 Feb 2012
Posts: 1630
Location: London, England

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 09:59    Post subject:  

Was going to report also that it is not remembering the soundcard volume settings.
Not quite sure what to do with shinobar's file, what does "add executable" mean? Sorry for being a beginner in that aspect of things.

I have downloaded, extracted, renamed as "10alsa", removed the old file from /etc/init.d/10alsa and put this one in instead. I think it may be working but am I supposed to do anything else?

Also Jemimah or somebody, this is a problem across all the puppies which needs to be addressed in that the allocation of index 0 for the sound modules in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf needs to be locked down somehow. Could something detect the devices and write the code into that file?

_________________
Oscar in England


Last edited by OscarTalks on Sun 15 Apr 2012, 12:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3425
Location: Oregon

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 10:06    Post subject:
Subject description: Delta file luki17-18.delta not working.
 

I downloaded the delta file to update my luki-17.iso file.
I then picked menu - Utility - Xdelta and dragged and dropped the ISO file in the top box and the delta file in the lower box and selected Create.
This has worked before with no problems.
But this time, after getting a message of "newfile.iso created", I had no new ISO file.
Is xdelta possibly broke in lupu 520?
Or is it a bad delta file?
How would I do this from a command line?

Last edited by 8-bit on Sun 15 Apr 2012, 10:20; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 10:07    Post subject:  

Sage wrote:
Quote:
try booting without vga=0x311
Thanks for speedy response. Afraid not familiar with cheat code format to exclude a video mode? Care to elucidate, please?


If it's there, just delete it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 10:09    Post subject:
Subject description: Delta file luki17-18.delta not working.
 

8-bit wrote:
I downloaded the delta file to update my luki-17.iso file.
I then picked menu - Utility - Xdiff and dragged and dropped the ISO file in the top box and the delta file in the lower box and selected Create.
This has worked before with no problems.
But this time, after getting a message of "newfile.iso created", I had no new ISO file.
Is xdiff possibly broke in lupu 520?
Or is it a bad delta file?
How would I do this from a command line?


There is no delta for 19. I overwrote my copy of 18 and I don't feel like downloading it again. If someone else wants to make a delta and post it, that's cool with me.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5300
Location: GB

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 10:37    Post subject:  

Bingo! Set pfix=ram vga=normal screen=800x600. Was able to CTL-ALT-BKSPCE into a readable mode and set correct xorgwizard/Probe to 1440x900/1024x768. Suppose a cheat code of vga=771 would also do the biz. That should also work on older monitors that perhaps less fortunate folks still use. Will pop down to the garage to check it on an old 14" crt with a PCI Trident card when the weather warms up! Some of this years' HW can be a bit troublesome!
Thanks a bunch.
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3613
Location: around the bend

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 10:38    Post subject:  

Code:
wget -4c http://puppylinuxstuff.meownplanet.net/aarf/luki/luki-018.iso___luki-019.iso.delta


246b2ec418eb1890cbc3199b0ccde73e luki-018.iso___luki-019.iso.delta

(15 Mb)
--
Code:
wget -4c http://puppylinuxstuff.meownplanet.net/aarf/luki/luki-015.iso___luki-019.iso.delta
 

0eff4ca72c4dbe39d62d38db94be30f3 luki-015.iso___luki-019.iso.delta (25MB)


haven't still got 16 or 17.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 37
Location: Ukrainian

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 12:26    Post subject:  

aarf wrote:
Code:
wget -4c http://puppylinuxstuff.meownplanet.net/aarf/luki/luki-018.iso___luki-019.iso.delta


246b2ec418eb1890cbc3199b0ccde73e luki-018.iso___luki-019.iso.delta

(15 Mb)

Thank aarf, all is well turned out.
Back to top
View user's profile Send private message 
RubenRybnik

Joined: 15 Apr 2012
Posts: 5

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 13:26    Post subject: Pup Save question  

Is there a way to set Saluki to use the entire partition for saving instead of the save file? I know I can do this on Slacko, but haven't found out how to do it on Saluki.

Also, is there a way to set up a Login screen on boot up, much like Ubuntus? I'd basically like a login on boot up that lets me choose between XFCE and JWM window managers for when I'm on older systems.

Love the project, thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 14:15    Post subject:  

If you choose Legacy in Pupsaveconfig, I think it will let you save to partition, but you may or may not have issues with sfs loading. That mode has not been tested recently so I have no idea.

Please know that jwm is not supported and a good number of things will not work correctly if you do not run the xfce session manager.

You can install Icewm, but it will not speed things up. It's session management that's slow - not the window manager.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
RubenRybnik

Joined: 15 Apr 2012
Posts: 5

PostPosted: Sun 15 Apr 2012, 14:18    Post subject:  

Thanks for the info ... so how does xfce work on older systems( lets say 512mb ram, and a 1ghz+ type processor with one core )?

What is the Saluki release process like? Is it scheduled to be updated to the latest puppy release anytime soon?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 171 of 252 [3776 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 169, 170, 171, 172, 173, ..., 250, 251, 252 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0861s ][ Queries: 14 (0.0295s) ][ GZIP on ]