Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   <b>READ-ONLY-MODE: PLEASE DO NOT LOGIN</b>READ-ONLY-MODE: PLEASE DO NOT LOGIN 

The time now is Sat 08 Aug 2020, 14:45
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Saluki
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 132 of 252 [3778 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 130, 131, 132, 133, 134, ..., 250, 251, 252 Next
Author Message
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 52
Location: Ukrainian

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 05:40    Post subject:  

Geoffrey wrote:
Quote:
shelezyaka, it looks ok to me other than the Two entries in pmount, the CDROM must be the label, if you did not name it,
it is most likely the default name the burning software gave it, here a pic of mine, much the same as yours just a different name on the dvd.

There was a screenshot when you insert the cd. but the screen when you insert the dvd drive.
These problems were not up to 013, inclusive, and other distribyutivah too, with the equipment enachit all right.
I can not mount the DVD now. How to solve the problem.
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 08:27    Post subject:  

Midori don't open local htm files, can someone confirm this, it appears to double up on the path.

This happens when selecting the file from within Thunar file browser, if I drag the htm to a open midori window it works fine.

Also get this when selecting from pfind
Code:
Error - file:///root//usr/share/doc/abiword.htm

The page 'file:///root//usr/share/doc/abiword.htm' couldn't be loaded.

Error opening file: No such file or directory
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   22.65 KB
 Viewed   770 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
KJ

Joined: 20 Jul 2006
Posts: 176
Location: Above sea level .. about 320m

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 09:22    Post subject: htm file error in midori  

Geoffrey ... I get the same error when attempting to open a .htm file from Thunar. Htm opens fine when I "drag and drop" to a Midori new window or use the Midori file open menu. KJ
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5485
Location: Finland

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 11:09    Post subject:  

Quote:
I can not mount the DVD now. How to solve the problem.


I think it is due to 3.2.X kernels way to recognize dvd as dvd....not as iso9660.
Quick hack....in pmount ...preferences....tick box to use "mut"

with 3.1.10 kernel puppy I get this when DVD movie is in cd/dvd drive
# probepart
/dev/sr0|iso9660|16298988

What does probepart show in Saluki when you have DVD movie in cd/dvd drive ?

I believe probepart - pmount - something else - needs fix for 3.2.X kernels
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 11:49    Post subject:  

pemasu wrote:
Quote:
I can not mount the DVD now. How to solve the problem.


I think it is due to 3.2.X kernels way to recognize dvd as dvd....not as iso9660.
Quick hack....in pmount ...preferences....tick box to use "mut"

with 3.1.10 kernel puppy I get this when DVD movie is in cd/dvd drive
# probepart
/dev/sr0|iso9660|16298988

What does probepart show in Saluki when you have DVD movie in cd/dvd drive ?

I believe probepart - pmount - something else - needs fix for 3.2.X kernels


I get

Code:
# probepart
/dev/sda1|ntfs|204800
/dev/sda2|none|488188272
/dev/sdb1|ext4|30720000
/dev/sdb2|ext4|614400000
/dev/sdb3|ntfs|331651072
/dev/sdc1|vfat|3982048
/dev/mmcblk0p1|ext2|3985408
/dev/sr0|udf|15919792
/dev/sr0|udf|15919792
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Pete22


Joined: 08 May 2009
Posts: 264
Location: Utah, USA

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 12:01    Post subject: luki 15  

Yep, it was user error on the sound for my laptop. Embarassed Smile

Darkness. @Marv's suggestion did not work at first.
However, as I continued to use my laptop it stopped going dark.Very Happy
Without this fix this does not happen. So it does work, if you are patient! Wink

Falling more in love with Saluki!!!

vkeybd pet installed but does not work, nor does it make a menu item.

LOOOOVE the timeout plugin!!!

Pete
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5485
Location: Finland

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 12:16    Post subject:  

Yep. I think it is that udf which gives hiccup instead of iso9660
Back to top
View user's profile Send private message 
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 52
Location: Ukrainian

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 14:14    Post subject:  

jemimah wrote:
pemasu wrote:
Quote:
I can not mount the DVD now. How to solve the problem.


I think it is due to 3.2.X kernels way to recognize dvd as dvd....not as iso9660.
Quick hack....in pmount ...preferences....tick box to use "mut"

with 3.1.10 kernel puppy I get this when DVD movie is in cd/dvd drive
# probepart
/dev/sr0|iso9660|16298988

What does probepart show in Saluki when you have DVD movie in cd/dvd drive ?

I believe probepart - pmount - something else - needs fix for 3.2.X kernels


I get

Code:
# probepart
/dev/sda1|ntfs|204800
/dev/sda2|none|488188272
/dev/sdb1|ext4|30720000
/dev/sdb2|ext4|614400000
/dev/sdb3|ntfs|331651072
/dev/sdc1|vfat|3982048
/dev/mmcblk0p1|ext2|3985408
/dev/sr0|udf|15919792
/dev/sr0|udf|15919792


After the command "probepart"
All CD's (except the CDA AUDIO) and DVD DATA
/ dev/sr0 | iso9660 | .........
They are mounted.
CDA AUDIO, DVD movie, DVD Sony Play Station2
/ dev/sr0 | udf | .........
These are not mounted.
Everything is repeated twice.
A copy of the movie to like.
Ogle DVD, these discs play, but it's not the way out.
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 14:22    Post subject: Re: Another bug on 15
Subject description: Xine
 

tony wrote:
Hi,

Xine worked fine in Saluki 10 but not in fresh install of 15.

All dependencies present.

BUG REPORT.TXT says all available drives failed.

computer eeepc 1015 pem.

Regards Tony


I uploaded a new xine-ui to the repo. Not sure if it will fix your problem.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1265
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 15:48    Post subject: Saluki 015 backlight control  

As previously noted, the max_brightness on the Dell D610 is 14203, hence the gui settings of 0..15 in the laptop tool cause very dim backlight on that system. Seemed more like another intel i915 quirk than anything. However; just now ran 015 on my fujitsu S6120, another pentium M era laptop, this one also with i915 video. There the max_brightness is 8 so the default values of 15, 10, and 4 for turbo, performance, and powersave respectively work not badly. Full on except in powersave.

Obviously some machine to machine variability here in these older machines. I don't have any other laptops here right now to check (just pfind max_brightness and open as a text file). Do newer machines settle in at 15?

_________________
Pups currently in kennel Very Happy Older LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64 and upupEF for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 807
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 15:59    Post subject: Midori Browser  

Midori: Now seems to be a very nice workable browser however, it has one lacking feature that is really needed....

Over at arch linux:

https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=49314

There is a package available in a: Tarball::PKGBUILD that will allow Midori to 'Save Passwords' for various sites visited when necessary, and really, isn't this a 'must' for everyone?

Could this be converted to a .pet package for Saluki and be added to the PPM ? Or... is there a similiar .pet available for Midori ??

Saluki-015 so far is working very well, I find no fault with it what-so-ever from my testing so far!

'Nice work' Jemimah !!!

>>>:---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
Pete22


Joined: 08 May 2009
Posts: 264
Location: Utah, USA

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 16:07    Post subject:    

Marv,

My max_brightness is blank. Is that why I had the problem?
It lets me edit but not save it.

In the past I thought that geeny always opened a file
and remembered it name and location.
Geeny in Saluki doesn't seem to do that.

So I am confused.

Pete
Back to top
View user's profile Send private message 
Pete22


Joined: 08 May 2009
Posts: 264
Location: Utah, USA

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 16:07    Post subject:    

duplicate
Last edited by Pete22 on Fri 23 Mar 2012, 17:30; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Pete22


Joined: 08 May 2009
Posts: 264
Location: Utah, USA

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 16:09    Post subject: .15
Subject description: python
 

I installed python from puppy pet manager but
none of the programs that need it can find it.

Should I uninstal it and reinstall it or do something else?

Pete
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1265
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 23 Mar 2012, 18:47    Post subject: backlight  

Pete22,

max_brightness is read only. Might it be that it is not blank but that Geany wouldn't open it from within Pfind (open as text). It wouldn't for me either. Complained about the format. I just used leafpad, which I also have installed as I like its simplicity. Could also click browse in Pfind, then open a terminal in that folder (open terminal here in rightclick menu) and type cat max_brightness.

Pretty sure it is an intel quirk in the d610. Happy exploring

_________________
Pups currently in kennel Very Happy Older LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64 and upupEF for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 132 of 252 [3778 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 130, 131, 132, 133, 134, ..., 250, 251, 252 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0877s ][ Queries: 12 (0.0343s) ][ GZIP on ]