Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

READ-ONLY-MODE: PLEASE DO NOT POST NEW STUFF!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile       

The time now is Mon 10 Aug 2020, 02:28
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Softmaker Office 2008 won't print
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [19 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 296
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 01:33    Post subject:  Softmaker Office 2008 won't print  

I have installed softmaker office 2008 pet file in both Warry 5.2 and Slacko 5.3. However, I am not able to print from softmaker office. The reason is our network printer is not available for print. All other programs listing my printer. However, office fails to detect/display the printer. Kindly provide solution to this. I have tried both Pet and SFS. In both situations, printer is not available. Please solve this.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 02:29    Post subject:  

I can print from SM 2008, but SM will only utilize the "default printer". So set up your printer via CUPS as a network printer (I'm assuming you're using samba). In CUPS, set your network printer as the default. Do the print test page thing, and maybe see if you can print from Abiword.

If you can do these things, just print in TM with the default printer.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 296
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 00:43    Post subject: Softmaker Office 2008
Subject description: Printing problem
 

I have installed network printer through www. localhost:631. I am able to print from all the programs except softmaker office. I am not programmer. Kindly solve this. I hardly required softmaker because it is very useful for opening Microsoft documents.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 04:53    Post subject:  

Which printer, which machine are you using?

What do you see when you hit ctrl-p in Textmaker?

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 296
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 05:56    Post subject: Softmaker
Subject description: Prinrint Problem
 

Dear Jakes

I have network printer. Toshiba eStudio 452. Ctrl +P t triggering just default print system. (pdf export?). Installation is frugal.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 06:06    Post subject:  

In CUPS, have you made the network printer the *default* printer?

Because if you're printing to file or to pdf in Textmaker, then the network printer is not the default.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
Dewbie

Joined: 15 Apr 2010
Posts: 1779

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 06:51    Post subject:  

BarryK just posted a printing fix here.
Back to top
View user's profile Send private message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 06:55    Post subject:  

Ah, that makes sense. I'm using 4.31 without complaint from TextMaker.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 13129
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 08:35    Post subject:  

I would like to look at this issue, but I need the serial number. Can someone PM it to me?
Back to top
View user's profile Send private message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 08:59    Post subject:  

Hi, rcrsn51,

If I'm not mistaken, SM 2008 is freeware for linux, etc.

http://www.softmakeroffice.com/

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 13129
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 10:07    Post subject:  

I don't see a problem here. Working in Slacko 5.3:

1. I installed a network printer and declared it to be the default, as has already been recommended.

2. I installed softmakeroffice-2008-bk.pet from the repo.

3. When I print, the only choice is "Default Print Queue [System]". There doesn't appear to be any way to add another printer.

4. The print job went to my network printer as expected.

However, if you have several printers installed, you might want a way to quickly switch the default printer. Install setdefprn-1.0.pet from the attachment below. It adds a menu entry under System called Set Default Printer.

UPDATE: The first version of setdefprn I attached installed the hidden file /root/.gtkrc.mine. Delete it. The new version below is correct.

@rameshiyer: Is the problem here with knowing how to set the default printer in CUPS?
setdefprn-1.1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  setdefprn-1.1.pet 
Filesize  831 Bytes 
Downloaded  268 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 11:51    Post subject:  

rcrsn51--

Your results are my results in 4.31 on a variety of machines. True, SM's weird little default-only glitch can catch people off-guard, but that's not puppy's fault.

I don't know where rameshiyer went wrong; let's see if he post back.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 13129
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 12:25    Post subject:  

jakfish wrote:
True, SM's weird little default-only glitch can catch people off-guard, but that's not puppy's fault.

Not so weird. It just means that the SM developers didn't add the hooks into CUPS - either because not all Linux's use CUPS or because the method varies with the CUPS version.
Back to top
View user's profile Send private message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 766

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 12:46    Post subject:  

Ah, perhaps you've never used TM in Qtopia Smile Having used SM in many reincarnations, printing has never been its best friend. Printing, for example, is okay in Windows CE HPC2000, but doesn't know what to do w/ itself in my TinyBook Wince 6.0.

I love the program, but always hold my breath when I try to print.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 296
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 00:38    Post subject: Softmaker print
Subject description: Prinrint Problem
 

Dear Rcrsn51

Sir, As suggested by you, I have installed setdefpm-1.0 pet in my Lucid 5.2.8 and selected my network printer Toshiba eStudio 452 as Default Printer. However, while printing I am getting the "Default Print Queue [System]" and not listing (showing) the Toshiba Printer. However, I would like to inform you that I was able to take printout from Toshiba eStudio printer. Thank you very much. . I can manage with it. No problem. Academic interest, I am asking why Toshiba Printer is not showing and also other PDF printer.

ONCE AGAIN MY SINCERE THANKS TO RCRSN51.

[/u]
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [19 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0592s ][ Queries: 12 (0.0159s) ][ GZIP on ]