Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 20 Apr 2014, 20:38
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko RC
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 23 [331 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 21, 22, 23 Next
Author Message
emil

Joined: 10 Nov 2009
Posts: 612
Location: Austria

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 07:35    Post subject: Latex and Lyx  

To get LaTex Typesetting this package seems to work:
DOWNLOAD http://boxen.math.washington.edu/home/emil/Latex/Latex_Lyx_v09.sfs

This includes qt4, a subset of the TexLive package and Lyx (version 1.6 - previous release)

In the ppm repos of slacko I found no Texlive package but only old tetex package. I also tried to install a newer Lyx from the slackware repos, but there were tons of dependencies so I skipped that.

LINK TO LATEX_LYX FORUM THREAD


@Lobster
thanks for pointing out that I should read the whole thread before posting - Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 07:38    Post subject:  

for java
click on slickpet icon
sfsget
jre
would be the way but . . . not uploaded or working Embarassed

clicking on 'more pets' brings you here
http://puppylinux.org/wikka/JavaRuntimeEnvironment
they should work - report back if they do or don't

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 08:19    Post subject:  

chrismt wrote:
Can someone tell me where I can get JAVA for Slacko?

How to install them?

click slickpet icon on desktop, sfs tab, jre

i use this java_jre-6u22-Lucid-sfs4.sfs it works in slackorc

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>

Last edited by aarf on Sat 08 Oct 2011, 10:50; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
emil

Joined: 10 Nov 2009
Posts: 612
Location: Austria

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 08:59    Post subject: java  

coolpups java 1.7 seems to work ok with Seamonkey
http://www.datafilehost.com/download-e69bc714.html
it even has a menu entry for the java control panel in Utility.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
emil

Joined: 10 Nov 2009
Posts: 612
Location: Austria

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 09:52    Post subject: gfortran
Subject description: gcc Fortran compiler
 

the devx for the B5 still had it, but in the RC it is gone.

Fortran compiler for puppy 5 Slacko gfortran 4.5.2 (made from slackware package):
http://boxen.math.washington.edu/home/emil/MathSoftware/Puppy5-slacko/gfortran-4.5.2.pet
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 642
Location: In a field. England

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 09:54    Post subject:  

hi all

@jim3630,

with my laptop I had to choose the analog option, then the internal speaker works, but not the earphone and mike jack plugs.

I know its not perfect (yet) but it is working, hope this is of some use to you

don
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 578
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 10:16    Post subject: RC  

SLACKO-5.29.6-SCSI:

Fired up nice on first boot... (selected the YES option SiS card from the new 'ask feature at startup') everything came on desktop just fine and was able to get my 1440x900 resolution!!!

Installed Pwidgets from the ibiblo slacko-pets direct download from there (was NOT able to get it from the PPM, kept giving broken-connection error, two different sites?) After going to ibiblio and making a direct download, installed fine that way, but... gives the same 'no top to the CPU chart' same as in previous B++)

>>>---Indian------>
pwidgets.png
 Description   
 Filesize   54.56 KB
 Viewed   1577 Time(s)

pwidgets.png


_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 10:38    Post subject:  

still have the problem of loosing things. for things that have an entry in the tray i can maximize y but things that don't are lost forever often making the app not further operational. loosing occurs when i push the open window up to the top of the sceen and then it disappears.
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1320
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 10:44    Post subject: wireless networking issue
Subject description: Trying to connect with Linksys USB adapter
 

First, RC is running awesome frugally on a Compaq DC5100 SFF P4 3gig with 2.5gig ram.

Frisbee did not see wlan



Installed rt3070sta-v2.3.0.1-k2.6.33.2.pet from tempestuous (works on Lucid 525) then ran the network wizard:



Clicked wireless:



Clicked scan:



Got this:



Is there a config I can edit or should I be talking to tempestuous about this? He already got me going on 525 with this adapter and I hate to bug him again about this after all the work he already did. This stuff is a little over my head. Embarassed In a month or so I will be setting up a new wired network but right now I have to share a Comcast connection wirelessly. And maybe this is jumping the gun here, should I wait for the final release before asking for help on this?

_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 11:11    Post subject:  

Embarassed eh . . . Rolling Eyes
Not sure how but my graphics is now acceptable
this is the readout

Code:
Sat 8 Oct 2011  Operating System: Slacko Puppy-5.29.6  Linux 2.6.39.4
 0.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV710 [Radeon HD 4350] 
 oem: ATI ATOMBIOS  product: RV710 01.00 

X Server: Xorg   Driver: vesa
X.Org version: 1.9.5
  dimensions:    1280x1024 pixels (338x270 millimeters)
  depth of root window:    24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: ATI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 4300/4500 Series
OpenGL version string: 3.3.11079 Compatibility Profile Context

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
 Core 0: 2593  1: 2593  MHz


Basically from what I remember
the 3628 FPS (stable) is reduced from the 5000 FPS ('orrible display)
Both times I was using the Vesa Driver
I played about with varous settings and used the 1240x1028 res rather than a lower res then reinstalled the ATI Accelerated driver from Slickpet

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 753
Location: UK

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 11:33    Post subject:  

Hi all

From here - looking very good - all the basics seem to work.

And for me on my old Acer laptop, RC++ with k2.6.39.4 runs
faster, smoother and cooler than RC with k2.6.37.6 (unexpected).

Manual frugal to sda2, ext3, 256mb ram, 2.5Ghz celeron proc.
and 800mb swap partition.

Many thanks to all for a fantastic OS.

Very best regards - Ray
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppeteer

Joined: 05 Sep 2010
Posts: 35

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 11:46    Post subject:  

Hmm, after rebooting, it seems my wireless settings are reset. I previously got the ath9k_htc driver for my TP-Link TL-WN821Nv3 USB WiFi dongle working with Tempestuous' extra firmware for Three-Headed Dog, but now it's back to square one.

EDIT: Tried SlackoRC++, and the firmware must be included in the newer kernel since my USB Wifi was detected directly using the Network Tool. Sound issues same as in SlackoRC though. Gnome MPLayer doesn't save changes to settings after closing and restarting the program (this is without a reboot or restart of X).

Last edited by Puppeteer on Sat 08 Oct 2011, 12:35; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10522
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 12:03    Post subject:  

I have booted it but was lazy and reused old save file.
Worked good.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 12:14    Post subject:  

got a hunch that network wizard and sns balk when there are too many signals. frisbee manages under many signals though. could be somethings else stopping network wizard and sns but at this one location they see to have a problem (18 wifi signals ).
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 12:52    Post subject:  

No expert here, but was fed up of seeing SIOCSSFLAGS error when I first got into networking. Fortunately had a relative who was a field engineer in networking.
This one is your best advice:
http://linuxmafia.com/faq/VALinux-kb/siocsifflags-error.html
but don't forget you may have to use the router's config to get things compatible and talking.
By far the best advice is what you plan to do, though!
Rip up the floorboards and wire the house with ports.
99% of folks using wi-fi have little idea of the risks they are taking. This was demonstrated on TV recently by an 'insider' with a scanner sitting in his van in the road. He then knocked on the doors of his victims and told them their passwords, bank balances and addressbooks...
Wi-fi is for the guys who really know what's what. There are more than a few around here, but they do NOT speak for the great unwashed.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 23 [331 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 21, 22, 23 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0772s ][ Queries: 12 (0.0062s) ][ GZIP on ]