Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 23 Apr 2014, 20:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko B3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 9 of 13 [191 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 01:05    Post subject:  

yeah James! We know Smile You must have the only brookdale chip on the planet that works 100% Laughing

Charlie, xf86-video-intel-2.15.0.txz is in the main iso anyway, you've no need to add it, but libdrm-2.4.25.txz I might update, we are at libdrm-2.4.23.txz

I've updated the mesa pet, it includes GLEW.

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Tasgarth

Joined: 06 Oct 2008
Posts: 202
Location: France, Besancon

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 01:49    Post subject:  

Sorry to just report always the same problem and not suggest a solution : tray slider of sound did not work. (but sound is OK).

1) I tried changing its 'full window' or (and) its 'config window' => no action. It always displays CD
2) I then tried to modify the .retrovolrc script => tray_control=14 or 37 => no action.
What is the procedure to be followed?
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 01:57    Post subject:  

Tasgarth wrote:
Sorry to just report always the same problem and not suggest a solution : tray slider of sound did not work. (but sound is OK).

1) I tried changing its 'full window' or (and) its 'config window' => no action. It always displays CD
2) I then tried to modify the .retrovolrc script => tray_control=14 or 37 => no action.
What is the procedure to be followed?
Thanks

if I have a problem I go to the config window and select the tray tab, then adjust the tray slider pulldown to what works. I don't know if that will help as you may have already tried.
I do intend to put another tray volume app in PPM for cases where retrovol fails, it's simply called 'volumeicon'. I don't have a current package as yet, but will in the coming days. The package will automatically disable retrovol, make alsamixer the default mixer and place it's own icon in the tray.

Thanks for the report Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5453
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 02:00    Post subject:  

01micko wrote:
yeah James! We know Smile You must have the only brookdale chip on the planet that works 100% Laughing


At least something is still working right.....I've had 2-2gb sticks of ram go bad,a hard drive suddenly develop a bunch of bad sectors and a dvd drive decide to quit reading in the last few days.Almost afraid to touch a computer....... Laughing

Anyway, Slacko is still working fine on my 2 frugal installs.No problems.
Back to top
View user's profile Send private message 
Tasgarth

Joined: 06 Oct 2008
Posts: 202
Location: France, Besancon

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 02:20    Post subject:  

Quote:
I do intend to put another tray volume app in PPM for cases where retrovol fails, it's simply called 'volumeicon'.

OK
La patience est mère de toutes les vertus (Patience is the mother of all virtues) Smile
I keep my goats back Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 03:10    Post subject:  

Tasgarth wrote:
La patience est mère de toutes les vertus


Confused ( Smile )

[if your sound uses OSS then I can recompile an OSS version, very easily]

EDIT: same pet, but with an uninstall script to reinstate retrovol
volumeicon-0.4.3-i486-s.pet
Description  replaces retrovol in tray, uninstall reinstates retrovol
pet

 Download 
Filename  volumeicon-0.4.3-i486-s.pet 
Filesize  31.71 KB 
Downloaded  125 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Wed 21 Sep 2011, 03:30; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 03:17    Post subject:  

Quote:
tray slider of sound did not work. (but sound is OK).


I have developed this problem. It was not in beta 1 or 2.
The taskbar sound slider does not work and the icon for sound is always red (muted icon) but the sound works OK and right clicking on config window allows me to turn mic on and off, change volume etc

Glad to hear solution is planned Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3219

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 03:43    Post subject:  

I'm currious about how slacko uses cache. There seems to be a wide variation, even on a fresh boot. Here's two consecutive boots:
Code:

Mem: 1014724K used, 19788K free, 0K shrd, 19496K buff, 908328K cached
Mem: 222108K used, 812404K free, 0K shrd, 28940K buff, 132512K cached


Also, after subtracting out buff and cache, I'm already showing more memory used in slacko than lucid 525, and I've got a lot more loaded in lucid.. including devx, google-earth, more apps, etc.
Back to top
View user's profile Send private message 
Tasgarth

Joined: 06 Oct 2008
Posts: 202
Location: France, Besancon

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 04:38    Post subject:  

Hi Mick,
Testing VolumeIcon.pet.

Test I :
Install it > OK
mp3 > sound OK (pmusic) > tray slider > no action
right clic on it > open Alsa Mixer > NO ACTION Crying or Very sad

Test 2 :
Open GnomeMplayer > mp3 > sound OK > volume slider of GnomeMplayer : OK
Open Alsa Mixer >PCM > no action (up or down) Crying or Very sad
Test 3 :
Open GnomeMPlayer >preferences > audio out displays 'default' and not ALSA.
I modified ' audio out' and put 'ALSA' and... tray icon and Alsa mixer are OK now Very Happy Very Happy
But after a 'restart X server' or a reboot, ALSA mixer and taskbar tray icon did not run ( GnomeMplayer > Audio out again on Default' and not on Alsa Crying or Very sad Very Happy Crying or Very sad
I modified again ' audio out' and put again 'ALSA' and...tray icon and alsa mixer are OK now Very Happy Very Happy

En progrès Smile

Last edited by Tasgarth on Wed 21 Sep 2011, 07:43; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 404
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 06:35    Post subject:  

Testing Slacko on the Pentium D will have to wait until tomorrow as it's my Brother's turn on that machine. On Beta 2 it had the same WiFi problem with my Netgear WN111v2 as previously reported.

Will give it a shot on the K6 2 500 if I can get it to start, PSU is a bit dodgy ATM and needs replacing. The version of ffmpeg that comes with Slacko and Lupu is i686-only however so I'll need an alternative MP3 player that doesn't rely on it - I use Madplay on Wary.

I've remembered that I didn't give more details on the printer setup on the Pentium D. The printer is an HP DeskJet 720C, and on Lupu it is set up in CUPS with a ppd (IIRC) script downloaded via this forum. In order to work it needs a pet called pnm2ppa (IIRC) to be installed. Not entirely sure what it does, I think it's some sort of convertor for the data being sent to the printer. On Lupu, I downloaded it and its huge pile of dependencies from one of the Ubuntu repositories on PPM but of course Slacko doesn't access those.

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Pentium D 3.4GHz, 2GB RAM, Radeon X1650 Pro AGP. LiveCD of 5.25. HardInfo Report
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8563
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 10:29    Post subject:  

@jades: Here is a driver PET for your Deskjet 720C. It has been available in the forum for a while. This is a pretty basic driver, so I don't know why the other distros would add a bunch of dependencies.

Could you please test it in Slacko?
hp_deskjet_pnm2ppa-1.12.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  hp_deskjet_pnm2ppa-1.12.pet 
Filesize  135.55 KB 
Downloaded  124 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 16:16    Post subject:  

jpeps wrote:
I'm currious about how slacko uses cache. There seems to be a wide variation, even on a fresh boot. Here's two consecutive boots:
Code:

Mem: 1014724K used, 19788K free, 0K shrd, 19496K buff, 908328K cached
Mem: 222108K used, 812404K free, 0K shrd, 28940K buff, 132512K cached


Also, after subtracting out buff and cache, I'm already showing more memory used in slacko than lucid 525, and I've got a lot more loaded in lucid.. including devx, google-earth, more apps, etc.


Yeah that looks weird. Any output in the kernel logs? dmesg?

Have you tried 3 headed dog? Is it the same?

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 21 Sep 2011, 17:13    Post subject:  

Tried the java SFS from Slickpet
Got the enclosed read out at the end . . .

There is a later jre here - that has downloaded to the correct location
that has taken . . .
http://puppylinux.org/wikka/JavaRuntimeEnvironment
Code:
# java -version
java version "1.6.0_27"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_27-b07)
Java HotSpot(TM) Server VM (build 20.2-b06, mixed mode)
#


Java Puppy Linux?
We 'ava everything!
java.jpg
 Description   
 Filesize   11.76 KB
 Viewed   811 Time(s)

java.jpg


_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Thu 22 Sep 2011, 01:16    Post subject:  

Thanks Lobster Smile

Presently grabbing a Java-* update 27 sfs, will test and upload if all good. BTW, the *24 version loaded fine for me with sfs_load.

Slacko B4 I am delaying a couple of days, I have made immense changes and need to test myself a bit more before release. None of the changes affect the core. They are all superficial, however they are critical to usability. Maybe some will be backported to woof Smile (In particular, I have shrunk a lot of GUI .. mainly stock woof ones that look terrible if you don't have at least 1024x768 resolution.. think netbook).

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Thu 22 Sep 2011, 01:51    Post subject:  

Quote:
look terrible if you don't have at least 1024x768 resolution

At one time BK considered 640x480 as "standard" ! Certainly helps to get a picture - any picture - on strange and/or old kit. Resolution can always be adjusted afterwards.
Notwithstanding, shouldn't folks dabbling with compact distros be thinking 4.3" screens with ARM harware? There's a lot of it about and projections of a clean sweep within the decade. Perfect entrée for DPup if not Slacko? Android may be good but...
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 9 of 13 [191 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1031s ][ Queries: 12 (0.0241s) ][ GZIP on ]