Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 17:05
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Racy Puppy 5.2.2 Final, 18 Nov. 2011
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 9 of 33 [487 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 03:08    Post subject:  

xorg wizard does not give any choice of different drivers or resolution but cycles through and back to original resolution of 1600x900 on both external HDMI and computer monitors once quick setup has finished.

menu>setup>setuppuppy>xorg..wizard> resolution changer cannot get
external monitor to work via HDMI cable regardless of restarting xserver or rebooting when chosen different resolution than orginal 1600x900.

regarding apparent failure of multi-sound card to work with mplayer, same problem occurred in slacko and the solution was to regress one version of mplayer. is there an earlier version of mplayer for Racy might try? thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1104
Location: Vienna Austria

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 08:59    Post subject:  

Yep, I'm experiencing the same thing as Sage on this hardware here. Very slick and fast. Haven't tested everything yet though, but everything seems to work out of the box - even better than Wary 5.2 by the looks of it.

Sage seems to have issues with Seamonkey. Can't say that I have come across any problems with it so far. It runs faster than Google Chrome does on this system.

This version takes its place for me as the best currently available version of Puppy to date. I have about 10 or so various flavours of Puppy installed at any one time. All of them seem to work well, but this one is the fastest version by far for general web surfing and the normal daily tasks. Debian Wheezy is also slick on my system but this Racy is even slicker.

Can't be far to the final version now? This Racy Puppy is my preferred Linux distro of them all.

_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 09:09    Post subject: sfs_load-1.2.9
Subject description: The test release available
 

ANNOUNCEMENT: The on-the-fly SFS loader, test release: sfs_load-1.2.9.pet is available. Your feedback is welcome.
The first supports unionfs (Racy 5.1.110). Also expected to work on usual Puppy.
(Older versions did not support most recent Racy 5.1.110, kernel 3.0.7 with unionfs patch.)

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64354

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 12:21    Post subject:  

Sage wrote:
This one (.110) is fantastic. Everything works OOTB - sound, video, DHCP, etc. and shows none of the issues complained about above on any of my systems. So much better than all the other derivatives, even including Wary.

One tiny matter, (I think raised by DaveS?) : the display in 1024x768, but no other resolutions, is shifted a bit less than half-an-inch to the left. This is a new feature for me but not DS.


Ha ha... not guilty. I agree... a brilliant release. Only problem was my wifi, which was not autodetected and module not loaded but everything else is great. Even the touchpad Smile
I hope there will be a 'tiny' version................

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 12:45    Post subject:  

DaveS wrote:
Sage wrote:
This one (.110) is fantastic. Everything works OOTB - sound, video, DHCP, etc. and shows none of the issues complained about above on any of my systems. So much better than all the other derivatives, even including Wary.

One tiny matter, (I think raised by DaveS?) : the display in 1024x768, but no other resolutions, is shifted a bit less than half-an-inch to the left. This is a new feature for me but not DS.


Ha ha... not guilty. I agree... a brilliant release. Only problem was my wifi, which was not autodetected and module not loaded but everything else is great. Even the touchpad Smile
I hope there will be a 'tiny' version................


lol hoping here for a "larger" version since can't get less than 1600x900. but think something is off a bit since can't see bottom of computer screen while external monitor shows all.
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 12:52    Post subject:  

BarryK wrote:
DaveS wrote:
Unable to connect to internet. My Broadcom wifi not detected. Tried loading module... fail Sad

EDIT: re-install, was able to load module. Survived re-boot, but no auto-detection.


Dave,
Have you looked in /var/log/messages, to see if there are any error reports about your broadcom interface?
If there are, post them here.


No.. no error messages

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 13:04    Post subject: Re: grub4dos on Racy  

shinobar wrote:
Billtoo wrote:
Grub4dos isn't working, I tried to run it from within racy and
nothing happened.

Will you take a favor?
  1. Boot up Racy with 'pfix=ram' boot option,
  2. Type on the virtual terminal:
    Code:
    grub4dosconfig

I would like to know the messages on the terminal.


Shinobar not working on mine so here you go.

# grub4dosconfig
BINSTALLER=bootlace.com
sda(MBR)_500.1GB_ATA_ST9500325AS_
fd0_(FLOPPY_DISK)
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4506
Location: Earth

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 13:08    Post subject:  

jim3630 wrote:
installed ... multi-sound card appears not to work correctly. can not ...
Hi @Jim3630
This worked for me, and it might help you. - written by 01Micko

Hope this helps

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 13:23    Post subject:  

gcmartin wrote:
jim3630 wrote:
installed ... multi-sound card appears not to work correctly. can not ...
Hi @Jim3630
This worked for me, and it might help you. - written by 01Micko

Hope this helps


hey gcmartin, thanks for that. don't know what doing wrong here. click on a movie and sound comes out the laptop and click on same again and the second version of it outputs sound to the tv. go figure.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1546
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 13:31    Post subject: Wifi problem  

Hi Barry

Racy seems to lack support for my Broadcom B43 wifi on my HP550 laptop which works in other Puppies.

/lib/firmware/b43 is missing - I copied it across from lupu528

the b43 driver is not being loaded - I had to put
modprobe b43
into /etc/rc.d/rc.local

with these 2 changes, my wifi works with sns through reboots and I am posting this from Racy.....

I saw similar problems with the lupu528-k3.0.4 puplet from wuxiandianzi so it may be a k3 problem

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 13:38    Post subject: Re: Wifi problem  

peebee wrote:
Hi Barry

Racy seems to lack support for my Broadcom B43 wifi on my HP550 laptop which works in other Puppies.

/lib/firmware/b43 is missing - I copied it across from lupu528

the b43 driver is not being loaded - I had to put
modprobe b43
into /etc/rc.d/rc.local

with these 2 changes, my wifi works with sns through reboots and I am posting this from Racy.....

I saw similar problems with the lupu528-k3.0.4 puplet from wuxiandianzi so it may be a k3 problem



Cheers
peebee


Thanks Peebee, that will be it Smile

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 579
Location: UK

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 13:58    Post subject: Racy Puppy 5.1.110 (5.2 beta2 - 27 Oct 2011)  

Testing manual frugal install to fat32 USB2 stick with syslinux 4.04 boot and ext2 save file.
First boot to desktop with Vesa & DHCP network. Then changed to nouveau which correctly gave 1280x1024 with no left or right shift. A very good result. Having installed the SFS’s I then blacklisted the nouveau driver to force a reboot to the prompt & then successfully installed the latest NVIDIA driver.

I then loaded a couple of pets for testing & reporting purposes & changed to a static I/P.
In short a very smooth experience and the included version of Mplayer (SVN-r34150-snapshot-4.3.4) was a joy even handling difficult .mkv files as well as VLC.

A brief summary of tests can be found here: http://megaswf.com/serve/1195286

(play full screen & may need to press F11)

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient

Last edited by ETP on Fri 28 Oct 2011, 16:43; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4506
Location: Earth

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 14:17    Post subject:  

@BarryK
The items you wanted tested have been done. Here are the results:

The newer Internet Connection Wizard and Hostname tools make changes appropriately. If anyone sets the hostname to "RACYRC-test1", for example (or any name following standards), all fields in the system reflect, correctly, the change.
Code:
# hostname
RACYRC-test1
# cat /etc/hosts
127.0.0.1 localhost RACYRC-test1
192.168.1.1 pc2
192.168.1.2 pc3
192.168.1.3 pc4
# cat /etc/hostname
RACYRC-test1#
# echo $HOSTNAME
RACYRC-test1
But, after desktop restart, the tools do not correctly reflect the system's hostname. (See attached). Might want to review the tools.

Hope this helps.
Hostname Offer.png
 Description   Tools have correctly set the system's hostname. Shown above, But
after desktop restart, the tools are not showing correct hostname.
 Filesize   164.86 KB
 Viewed   813 Time(s)

Hostname Offer.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile

Last edited by gcmartin on Fri 28 Oct 2011, 14:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1894

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 14:43    Post subject: Webcam app  

Is there any webcam application for/that works with Racy/Wary?
Are pretty useful and almost omnipresent in laptops the last 5-6 years.

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Fri 28 Oct 2011, 15:34    Post subject:  

Quote:
Is there any webcam application for/that works with Racy/Wary?

In console: mplayer tv:// -tv driver=v4l2:width=768:height=450:device=/dev/video0 -fps 30

That works with my laptop.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 9 of 33 [487 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1031s ][ Queries: 12 (0.0082s) ][ GZIP on ]