Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 17:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Dpup Exprimo 5.X.3.1.10.3 SMP multicore optimized version
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 25 of 70 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27, ..., 68, 69, 70 Next
Author Message
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue 20 Dec 2011, 20:29    Post_subject:  
Sub_title: Exprimo 5.x.10.3
 

Manual frugal installation on an ext4 partition on Dell Inspiron Laptop. I upgraded my 4fs save file and everything appears to be working. So far it's been fast and stable. Very Happy

Merry Christmas and Happy New Year,
Jim
sys-info-111220.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  sys-info-111220.gz 
Filesize  10.65 KB 
Downloaded  113 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 20 Dec 2011, 21:55    Post_subject: Dpup Exprimo 5.X.10.3 SMP multicore optimized version  

I burned the iso to a DVD+RW.
I downloaded and installed ati-driver-installer-11-12-x86.x86_64.run
I downloaded and installed Google_Earth-6.0.3.2197-luki.sfs

Dpup Exprimo SMP, version 5.X.10.3 on Tue 20 December 2011

Chip description:
5.0 VGA compatible controller
ATI Technologies Inc M880G [Mobility Radeon HD 4200]
oem: ATI ATOMBIOS
product: RS880M 01.00

X Server: Xorg
Driver used: vesa Driver fglrx #card0driver

X.Org version: 1.7.7
dimensions: 1024x600 pixels (270x158 millimeters)
depth of root window: 24 planes
Google Earth said the display was too small but it's running well just
the same Smile
Frisbee set up the wireless network connection without problems.
5.X.10.3 is working well so far on this netbook.


AMD Athlon(tm) II Neo K125 Processor
Core 0: 1695 MHz
squeezescrn.jpg
 Description   
 Filesize   167.39 KB
 Viewed   736 Time(s)

squeezescrn.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5971
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 01:10    Post_subject:  

Fresh manual frugal install on my main Athlon XP box.Everything working so far and no problems.All anyone could ask for. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 02:25    Post_subject: Dpup Exprimo 5.X.10.3 SMP multicore optimized
Sub_title: nvidia
 

I did a manual frugal install to an hp desktop pc.
I can seem to get the proprietary nvidia driver to install.
I do all the usual stuff and no matter what the driver used always
turns out to be nv.
I was able to install the ati proprietary driver on my netbook.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 02:30    Post_subject:  

Billtoo. If you try to install nvidia kernel module from commandline: modproble nvidia, what you get ? Any errors ?
Do that in console state after logging out from X. You can then remove the module, by rmmod nvidia.

After trying to install the nvidia normal way and after booting X, you could check the /var/log/Xorg.0.log and post it also. Maybe there is something relevant. Not sure of course.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 03:00    Post_subject:  

pemasu wrote:
Billtoo. If you try to install nvidia kernel module from commandline: modproble nvidia, what you get ? Any errors ?
Do that in console state after logging out from X. You can then remove the module, by rmmod nvidia.

After trying to install the nvidia normal way and after booting X, you could check the /var/log/Xorg.0.log and post it also. Maybe there is something relevant. Not sure of course.


I started again with a new save file.

Modprobe nvidia gives the error FATAL: module nvidia not found.

The proprietary driver compiles without giving any errors, then I run
xorgwizard and choose the nvidia driver, then xwin to get back to the
desktop, report video shows:

Dpup Exprimo SMP, version 5.X.10.3 on Wed 21 December 2011

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
nVidia Corporation GT216 [GeForce GT 220] (rev a2)
oem: NVIDIA
product: GT216 Board - 0682vb12 Chip Rev

X Server: Xorg
Driver used: nv

X.Org version: 1.7.7
dimensions: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
depth of root window: 24 planes

Firefox is also giving an error, I noticed on the netbook too.
fferror.jpg
 Description   
 Filesize   196.03 KB
 Viewed   657 Time(s)

fferror.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5971
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 03:15    Post_subject:  

FWIW, same Firefox error here too.SeaMonkey also.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 04:26    Post_subject:  

Billtoo. I meant that you modprobe nvidia after you have compiled proprietary driver. You cant have kernel module until you compile it.

Dbus error. Okay, it looks like I have missed it when woofing. Probably fixed by installing dbus. I check what package I have used before, test install it and check the dbus errors. If it fixes the dbus error problem, I will upload UPDATE pet and fix couple of menu entry icons also.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1549
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 05:00    Post_subject:  

Hi pemasu

Many thanks for this new pup to try....

Manual pristine frugal install on my HP550....

In startup dialogue I chose "Probe" and just got a GSD (Grey Screen of Death)

so started again and chose "Choose" and selected the Intel driver - got message saying the i-810 driver had been removed and then GSD again - but this time I pressed "Enter" and the GSD went away and the desktop appeared....maybe its asking for some sort of hidden user input???

B43 wifi report - checked with lsmod - NOT loaded automatically - force loaded with modprobe b43 and checked dmesg and looked OK so put modprobe b43 into rc.local and rebooted - Frisbee started up, found the wifi and found my router and here I am online.

Cheers & thanks again
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 05:29    Post_subject:  

Peebee. i810 xorg driver has not been removed. But it is moved to some other location. Barry has posted about this in one of his woof blog posts. When the driver is needed, it is available by using xorgwizard. The automated detection of the need seems lacking though.
But I believe it is as Barry has organized it to behave. You need to use xorgwizard and probe or choose and select the i810 driver. Then the driver will be copied to the right folder back and it is available when booting to the X.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 08:55    Post_subject:  

pemasu wrote:
Billtoo. I meant that you modprobe nvidia after you have compiled proprietary driver. You cant have kernel module until you compile it.

Dbus error. Okay, it looks like I have missed it when woofing. Probably fixed by installing dbus. I check what package I have used before, test install it and check the dbus errors. If it fixes the dbus error problem, I will upload UPDATE pet and fix couple of menu entry icons also.


oops, guess I did it bass ackwards, I did it your way and it's working now.
I've never needed that step before.

Google Earth works now too, very important Smile
nvidia.jpg
 Description   
 Filesize   186.11 KB
 Viewed   617 Time(s)

nvidia.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
soundNICK

Joined: 13 Oct 2010
Posts: 126

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 13:29    Post_subject: different eXprimo savefile problem to look at  

pemasu

This 5x10.2 is working s-ooo well... one last problem I have now
is again with /savefiles/... only one savefile is possible at this time... or...
with two or more, I get the freezing at startup in savefile choose
menu.

dPup-Squeeze eXprimo-5.x.10.2 (name ?) is still officially a
development version_ so_ the two savefile problems Ive posted
about are really of no consequence to testing the actual program
itself. Still, this might be something to go at top of "stuff to fix for
final version" list... multiple savefiles are common with other
puppylinux, and people will not be happy to see this broken I think.
Again, for now in development version, it is fine.

Since this post addresses a different problem with that savefile
startup menu and screen, I will ask again, is there possibly some
setting or switch or procedure to get this distro to recognize and
work with more than one eXprimo specific savefile in /mnt/home ?

[ Here is a review of the two savefile problems Im aware of...
the first involved more common problem of files from other
distros interfering... this is fixed by moving them to no read dir.
I did that, and eXpriimo worked /until/ I made a 2nd savefile...
now... with two eXprimo savefiles at /mnt/home the freezing happens
again... its the same breakage, but for two slightly different reasons. ]

sorry if this repeats too much... I wanted to make it as clear as
possible for when you get time to look at it... for now, not worth
worry over ... it just isnt crucial to trying this most excellent distro.

need to melt snow for water ? Just hold pan near computer while
I let out all this hot air : - )

happy holidays

soundNICK
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 14:29    Post_subject:  

That savefile problem might be woof version related. I will test that with 5.X.10.3 version. Remember that I usually use the latest woof version available when I start to create the next version. Now I have created 5.X.10.3 with woof2. My first woof2 build.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 466
Location: GERMANY

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 16:41    Post_subject:  

Hi pemasu !

Tested the new 5X10.3 version on Usb stick ( using a Toshiba satellite 3000 single-core processor laptop ) .
I used the savefile from version 5X10.2 version in this new one .( copied it to usb and upgraded it ).
Started well (into Enlightenment desktop ).... but very,very heavy CPU usage ... (does not do that with the former version ) .... to heavy.
After shutting saving session and shutting down ..... i restarted again but could not get in to my Enlightenment desktop. Typing " xwin JWM " helped me log into JWM desktop envirement .
Tried to switch to Enlightenment again ..... no go..

Just want to report my experience....
Cheers !

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Wed 21 Dec 2011, 16:44    Post_subject:  

backi. I suggest to try also without previous savefile. Many times the savefile usage from previous build makes the difference ie something goes wrong. Maybe it is due to whiteout files or ... This version uses different woof, recompiled kernel etc....
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 25 of 70 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27, ..., 68, 69, 70 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0984s ][ Queries: 12 (0.0121s) ][ GZIP on ]