Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 09:59
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 40 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 38, 39, 40, 41, 42, ..., 188, 189, 190 Next
Author Message
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4441
Location: Earth

PostPosted: Sat 12 Nov 2011, 00:44    Post_subject:  

AFter some further testing with the lupu528, lupu528+update002M, lupu528-002M, WITH SAMBA, I think the problem may be the version of SAMBA available in the PPM. Maybe a newer PPM version of SAMBA in the next Puppy kernel for LUPU, might be in order.

Sorry for the original alert. It had seemed that the couple issues I saw (ROX and SAMBA issue) were related to the filesystem in Puppy528. It appears that might not be the case.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Sat 12 Nov 2011, 03:16    Post_subject:  

[quote="James C"][quote="playdayz"]
otropogo wrote:
playdayz wrote:
...
Have you tried Three-Headed Dog? It uses the same kernel as Slacko.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70736


....
Three-headed Dog should work fine with the default nv driver. ...


Have now tried Three-headed Dog on both my USB3 laptop and on my Intel D865GLC desktop with ATI X1550 video adapter.

The results were surprising and disappointing:

1. Although luci-001 handled the laptop's Nvidia adapter without problems, it was unable to detect the 3TB Goflex Desk drive on the USB3 expressport adapter. The issue is not with the size of the drive, as it mounts without issues on the USB2 port. It follows that luci doesn't have support for USB3.

Slacko_5.29.6 does detect and mount the same drive on the USB3 port.

2. on the Intel PC, there was a major problem with the video which I've never experienced before in any OS. At first bootup with pfix=ram, the screen was improperly sized, but the popup for the display responded to my input and set the screen resolution to 1600x1200. A Radeon driver was installed, and everything looked normal.

I then used the date/time setting box to adjust the time for daylight savings. When x-windows reset, instead of showing the configured screen, it presented the xorg wizard setup. I chose probe, and the wizard refused the 1600x1200 setting, and when the desktop displayed the screen was so dim, it was impossible to see the icons. I had to maximize the brightness setting of the monitor (in all other puppies I have it set to about 50%) in order to get a minimally visible desktop. I created a save file and rebooted, but the result was the same - too dim to be usable.

I then rebooted with my lupu-528 disk, and was able to lower the brightness setting of the monitor by 50% without reaching anywhere near the dimness of the luci screen.

Since the purpose of the exercise was to get a Puppy with the versatility and range of applications of lupu 5.28, plus full support for USB3, my quest goes on. Presumably I'll have to wait for lupu to get a newer kernel with USB3 support.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 01:09    Post_subject:  

Quote:
Since the purpose of the exercise was to get a Puppy with the versatility and range of applications of lupu 5.28, plus full support for USB3, my quest goes on. Presumably I'll have to wait for lupu to get a newer kernel with USB3 support.

otropogo, I have asked tempestuous and rerwin if they have any ideas. They are the experts on drivers. Since Slacko does work with usb3 it might be useful to ask for the features (versatility and range of applications) you want in Slacko. The fact is that Slacko is at the beginning of its development and Lucid is toward the end of its--though it will remain available with this forum for questions and discussion as well as the Instant Update 002. I am disappointed that 3HD did not work since it uses the same kernel and kernel mode drivers as Slacko. Like Lupu, 3HD will also remain available with an upcoming update and its support forum.

.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 04:35    Post_subject:  

playdayz wrote:
...
otropogo, I have asked tempestuous and rerwin if they have any ideas. They are the experts on drivers. Since Slacko does work with usb3 it might be useful to ask for the features (versatility and range of applications) you want in Slacko. The fact is that Slacko is at the beginning of its development and Lucid is toward the end of its--though it will remain available with this forum for questions and discussion as well as the Instant Update 002. I am disappointed that 3HD did not work since it uses the same kernel and kernel mode drivers as Slacko. Like Lupu, 3HD will also remain available with an upcoming update and its support forum.

.


Lupu 528 standard remains the only current version that works on both my Intel D865GLC desktop and my Toshiba laptop with USB3. No version of Slacko except 5.3 will boot my Intel desktop. But strangely, it doesn't provide native USB3 support (whereas 5.29.6 did)


Lupu528_K3.0.7 provides native support for USB3, but won't boot my desktop PC. It's also fatally crippled by inability to "see any active interfaces", wired or wireless on the 64-bit laptop.

Lupu 528 standard boots both of my PCs, and provides USB3 and 3TB support via pet (so I can't boot a save file or sfs from the USB3port). It seems initially that the 3TB drive is unwritable, because a red popup displays when mounting it that says:

Quote:
NTFS WARNING The ntfs-3g drive was unable to mount the NTFS partition and reported the following error message

fuse: if you are sure this is safe use the 'nonempty' mount option

So, the inbuilt kernel NTFS drive has been used to mount the partition read only OK


The same thing happens when first mounting the drive on the USB2 port.

However, after reattaching the drive to the second USB3 port and remounting it, the red popup no longer appears, and the partition is mounted writable. After that, it can also be reattached to the first port and mounted writable there.

It seems that some corruption has crept into all of the newer kernel versions of Slacko and lupu.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 08:53    Post_subject: UPDATE: sfs_load
Sub_title: sfs_load unable to unload sfs in some case
 

sfs_load may fail to unload the excessive(>6) SFS on Lucid Puppy 528.
REASON: the losetup command(busybox) on Lucid Puppy 528 cannot properly handle /dev/loop10 and larger.

Try sfs_load-1.3 in such case.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64354
You may need to reboot PC after the sfs_load updated (only if you have loaded SFS more than 6).

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3518
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 19:31    Post_subject:  

PROBLEM
1. No speaker icon at bottom right in the tray.
(a) Normally in a previous session, when I ran "Setup->Alsa sound wizard", that was successful, or so it seemed.

(b) Now, when I do that I don't hear any "woof-woof", and no speaker icon appears, not even after reboot.

(c) Anyone know a fix.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 21:11    Post_subject:  

Latest ISO, Windows exe installer and flash updates for Lucid here
http://puppylinux.org/wikka/puppy526
yep we don't have a 528 page . . .

Have not used Lucid in a long while, so anyone registering and updating the wiki for Lucid most welcome Smile
Did use pemasu's Lucid derivative - which worked great for me

Have a friend with a Samsung laptop
- Wifi drivers not available out of the box in Slacko
- gonna try Lucid (lupu-528.002.iso) for him - will put on a USB drive.
He wants to dual boot some minor OS called Whinedoze 7 and Ubuntu and use Puppy from DVD/Keydrive for banking . . .

Quote:
The fact is that Slacko is at the beginning of its development and Lucid is toward the end of its--though it will remain available with this forum for questions and discussion as well

Cool

Gosh Slacko is a mature project for me Shocked
- been using Slacko for months . . . Smile
- but Larry is right we need compiled programs for Slacko
- end user feedback etc

Beginning its cycle is Puppy 6 and PARM
No idea what will emerge . . . Smile
I have hijacked ye olde Saluki page for now . . .
http://puppylinux.org/wikka/Puppy6
http://puppylinux.org/wikka/PARM

Lucid seems to be shining brightly Very Happy

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 22:14    Post_subject:  

Sylvander try the alsa mixer under multimedia.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3518
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 04:46    Post_subject:  

1. Alsamixer window flashes on screen and disappears.

2. Gnome Alsamixer window comes on screen but blank/empty.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3518
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 06:40    Post_subject:  

Problem eliminated. Very Happy
Using the following method...

1. Restored a recent "Pupsave Hot Backup" [made on the 10th Nov].

2. Odd thing: the booted live 528 CD [and SFS beside the lupusave] treated the lupusave [that had been previously updated from 526 to 528] as a 526 lupusave, and asked if I wanted to update it to 528.
See this post for detail.

3. The speaker icon is now back where it aught to be, and sound appears normal.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4818
Location: GB

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 07:13    Post_subject:  

Quote:
1. Alsamixer window flashes on screen and disappears.
Seem to recall that this feature was fixed recently?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3518
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 08:03    Post_subject:  

Yes, I faintly remember fixing this once before quite recently.
Can't remember which Puppy, or the other details.
Wouldn't want this to be a recurring problem. Sad

I wonder if it might have anything to do with using Psip Puppy Phone [version 0.26]?
On older hardware?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3518
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 10:39    Post_subject:  

Problem has returned during the session! Sad

i.e. Speaker icon has disappeared from bottom right...
Alsamixer flashes on-screen then off.
Gnome Alsamixer is blank.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1537
Location: Maine, USA

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 11:52    Post_subject:  

Sylvander wrote:
Speaker icon has disappeared from bottom right...
Alsamixer flashes on-screen then off.
Gnome Alsamixer is blank.
In a session where the icon disappears, could you immediately run pmodemdiag to obtain some evidence to work with? Please post the generated pmodemdiag...tar.gz file or PM it to me.

Be aware that, in my alsawizard debugging attempts I found that the act of unloading the sound drivers causes retrovol to crash, losing the speaker icon. What have you been doing relative to "sound" that might unload the drivers? Alsamixer? Does rerunning the alsawizard restore the volume-control speaker icon?
Richard
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3518
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Mon 14 Nov 2011, 13:03    Post_subject:  

1. "In a session where the icon disappears, could you immediately run pmodemdiag to obtain some evidence to work with? Please post the generated pmodemdiag...tar.gz file or PM it to me."
Will do, just as soon as I notice the icon has gone, and can respond.

2. "What have you been doing relative to "sound" that might unload the drivers? Alsamixer?"
Normally I only run retrovol to check the settings are OK, then close it.
I never mess with Alsamixer unless the icon has already disappeared.
Can't think of anything that might be causing this.

3. "Does rerunning the alsawizard restore the volume-control speaker icon?"
It did at least one time, that's for sure.
Then when the icon disappeared again, and I tried Alsawizard again, it didn't work.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 40 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 38, 39, 40, 41, 42, ..., 188, 189, 190 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1172s ][ Queries: 12 (0.0224s) ][ GZIP on ]