Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 20 Oct 2014, 19:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Dpup Exprimo 5.X.15
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 100 of 148 [2207 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 98, 99, 100, 101, 102, ..., 146, 147, 148 Next
Author Message
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 20:46    Post subject:  

Huoh....finnish expression that there will be quite soon quick bug fixing update as UPDATE package and as new distro with new distro version number. The life goes on.......


EDIT. Hundred pages border exceeded. I think that I drink a class of coke for that.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 20:59    Post subject:  

radky wrote:
pemasu wrote:
I have attached now the original petget stuff from the woof. When you install the pet, it replaces Shinobars edited files. Next pet installation after installing this pet should fix the problem.

Thanks pemasu, pets install correctly now. Smile


Confirmed also.Just installed Billtoo's SeaMonkey 2.6 pet http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=591188#591188 with no problems.
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 460

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 23:21    Post subject:
Subject description: dmesg error
 

In 5.X.10, I see the following message repeatedly (dmesg in console):

Code:
vattery-acpitoo[21987]: segfault at 0 ip b6f7d65c sp bf92465c error 4 in libc-2.11.2.so[b6f4d000+13e000]
frisbee_tray[22325]: segfault at 0 ip b6e54c65 sp bfc699f0 error 4 in libc-2.11.2.so[b6df9000+13e000]
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 00:30    Post subject: petget fix  

Sorry for your inconvenience. Prepared a fix package.
http://shino.pos.to/linux/puppy/petget_shinobar_fix-20120105.pet
Clicking this fix package, shown 'Please wait' message(it doesn't disappear.), then restart X.

The problem was in the last part of /usr/local/petget/i18n_head, the function vercmp.
The fix package above need not and does not affect if you have already installed the petget-barry-kauler.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html

Last edited by shinobar on Fri 06 Jan 2012, 02:19; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2126
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 01:29    Post subject: Dpup Exprimo 5.X.10  

I'm using the live dvd with a save file.
I installed the petget-barry-kauler-0.0.1.pet and have installed a
couple of other pets with no problems.

Thu 5 Jan 2012 Operating System: Dpup Exprimo-5.X.10 Linux 2.6.39
0.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0de1 (rev a1)
oem: NVIDIA product: GF108 Board - 1071v0p1 Chip Rev

X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.7.7
dimensions: 1280x1024 pixels (382x302 millimeters)
depth of root window: 24 planes

AMD Phenom(tm) II X6 1045T Processor
Core 0: 2700 1: 2700 2: 2700 3: 2700 4: 2700 5: 2700 MHz

I made a pet of htop-1.0 and installed that, I'll attach it to this
message.

5x10 is working well so far, my 5x10.3 has been running for close to 9
days so it's been working well.
expscrn.jpg
 Description   
 Filesize   199.57 KB
 Viewed   687 Time(s)

expscrn.jpg

htop-1.0-i686.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  htop-1.0-i686.pet 
Filesize  47.26 KB 
Downloaded  91 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 04:48    Post subject:  

Thanks Radky of the vattery-acpitool report. I dont have that error, but....I will create to pets, one for 2.6.39 kernel and another for 3.X kernels. I will use the previous working binaries with 2.6.39.

Thank you Shinobar of the quick response and fix update. I will test it asap.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 05:08    Post subject:  

Just tested the Shinobars petget-fix-package. Now it works. I update here the Shinobars whole petget-package. The main thing with it is...if you have usb installation, Shinobars petget should save pet installations by using Puppy Package Manager (PPM) so that they are found and usable after reboot. Also uninstalling should work correctly. Ppl with hdd installations are not affected, so they can use Barrys or Shinobars....as they wish. The newest Barrys improvements are in both.
petget-shinobar-06012012.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  petget-shinobar-06012012.pet 
Filesize  144.55 KB 
Downloaded  96 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2126
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 06:21    Post subject: Dpup Exprimo 5.X.10
Subject description: shut down
 

When I shut down the dvd tray opened to allow removing the dvd but it
continued to shut down so I ended up with a shut down computer and the
dvd tray wide open.
I suggest a "hit enter to continue" to give the user time to remove
the dvd, then have it shut the tray and poweroff.
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 07:11    Post subject: Re: Dpup Exprimo 5.X.10
Subject description: shut down
 

Billtoo wrote:
When I shut down the dvd tray opened to allow removing the dvd but it
continued to shut down so I ended up with a shut down computer and the
dvd tray wide open.

Can't you manually close the tray after the power is off?

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 07:22    Post subject: Re: Dpup Exprimo 5.X.10
Subject description: shut down
 

shinobar wrote:
Billtoo wrote:
When I shut down the dvd tray opened to allow removing the dvd but it
continued to shut down so I ended up with a shut down computer and the
dvd tray wide open.

Can't you manually close the tray after the power is off?


Not sure but on some computers that would mechanically break it?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2126
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 07:25    Post subject: Re: Dpup Exprimo 5.X.10
Subject description: shut down
 

shinobar wrote:
Billtoo wrote:
When I shut down the dvd tray opened to allow removing the dvd but it
continued to shut down so I ended up with a shut down computer and the
dvd tray wide open.

Can't you manually close the tray after the power is off?


I don't think it would be a great idea to force it shut.

EDIT:I don't know whether or not this was a great idea either but I
commented this part of the rc.shutdown and it has fixed the problem.


# eject CDs # 31dec10 moved up before umount -ar
# merge
#for ONEDRV in $MOUNTEDCDS; do
# echo "$DETECTEDCDS " | grep -q "$ONDRV[ ]" || \
# DETECTEDCDS="$DETECTEDCDS $ONEDRV"
#done
# eject all only if poweroff
#if [ "$DETECTEDCDS" -a "$WMEXITMODE" = "poweroff" ]; then
# echo -n "Ejecting CD's..." >/dev/console
# STATUS="done"
# for ONEDRV in $DETECTEDCDS; do
# eject /dev/$ONEDRV || STATUS="faled"
# done
# echo "$STATUS." >/dev/console
#fi

#busybox umount -ar > /dev/null 2>&1

#the end#
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 19:06    Post subject:  

odd error when I installed this one frugally. I had no prior save file.
I wanted to test to play a mp4 but there seems to be not mplayer there at all.

Nothing happens when I click on it it in menu. What could that be about?
I go to bed now so any suggestion what is going on will be dealt with after
a delay of some 10 hours when I have waken up Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1459
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 19:18    Post subject:  

Hi pemasu & nooby

I also have a problem with gnome-mplayer - says libgmtk is missing and this is confirmed by pfind...

This time I haven't loaded any pets except for flashplayer and the petget fix...

Code:
# gnome-mplayer
gnome-mplayer: error while loading shared libraries: libgmtk.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
#


Thanks
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 19:41    Post subject:  

Peebee. Good pick. Thank you !!!
Woof has picked wrong gnome-mplayer package. The one without that libgmtk.
Here is the right one. It is quite small, so you can install it as it is...or extract it with rox right click and grap just the libgmtk libs to the /usr/lib.
I am atm creating packages to the bug fix release and just in time...I can fix the gnome-mplayer.
gnome-mplayer-1.0.5b1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  gnome-mplayer-1.0.5b1.pet 
Filesize  157.01 KB 
Downloaded  109 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 19:42    Post subject:  

peebee wrote:
Hi pemasu & nooby

I also have a problem with gnome-mplayer - says libgmtk is missing and this is confirmed by pfind...

This time I haven't loaded any pets except for flashplayer and the petget fix...

Code:
# gnome-mplayer
gnome-mplayer: error while loading shared libraries: libgmtk.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
#


Thanks
peebee


Confirmed. Also missing
Code:
# gnome-mplayer
gnome-mplayer: error while loading shared libraries: libgmlib.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


Works afterward ...even though pemasu beat me again. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 100 of 148 [2207 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 98, 99, 100, 101, 102, ..., 146, 147, 148 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1219s ][ Queries: 12 (0.0364s) ][ GZIP on ]