Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 23 Jul 2014, 18:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Dpup Exprimo 5.X.15
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 70 of 148 [2207 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 68, 69, 70, 71, 72, ..., 146, 147, 148 Next
Author Message
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Sat 01 Oct 2011, 16:55    Post subject:  

Actually I have them in a folder named /mnt/home/ISO Files and they wouldn't mount. So, I guess that the ISO files need to be in a partition outside of the home drive.
Back to top
View user's profile Send private message 
MoebusNet

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 89

PostPosted: Sat 01 Oct 2011, 19:26    Post subject: Battery status tray applet  

The battery status tray applet wasn't showing until I found:

http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-common/powerapplet_tray-2.4-w5c.pet

on Barry's blog:

http://bkhome.org/blog/

works great in 5.X.7 uniprocessor!

_________________
Acer Aspire One D255-2301 (N450 Atom @ 1.6 Ghz, 1 Gb RAM, 160 Gb HDD w/WinXP, ENE SD card reader, Alps touchpad) 5.28/5.3.1 via manual-frugal ext4 USB flash drive (4Gb) using GRUB4DOS
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 02 Oct 2011, 03:03    Post subject:  

MoebusNet. Yes, I know that powerapplet_tray has been fixed.
With Vattery-Ibam-acpitool combo I have, there is one problem. If the battery present state misleads the the script to think that vattery-ibam works, it tries to use it and then it seqfaults.

Vattery-acpitool works though, but it is not used due to misassumption.

So...in console: # cat /proc/acpi/battery/*/state

And I will know what your comp tells. I would like to fix the script and that statement might help if you or any other with non working Vattery would post their statements.
Back to top
View user's profile Send private message 
MoebusNet

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 89

PostPosted: Sun 02 Oct 2011, 08:30    Post subject:  

Pemasu

Code:
# cat /proc/acpi/battery/*/state
present:                      yes
capacity state:             ok
charging state:            charged
present rate:               0 mA
remaining capacity :     2131 mAh
present voltage:          12867 mV

_________________
Acer Aspire One D255-2301 (N450 Atom @ 1.6 Ghz, 1 Gb RAM, 160 Gb HDD w/WinXP, ENE SD card reader, Alps touchpad) 5.28/5.3.1 via manual-frugal ext4 USB flash drive (4Gb) using GRUB4DOS
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Sun 02 Oct 2011, 16:02    Post subject:  

Tman wrote:
Actually I have them in a folder named /mnt/home/ISO Files and they wouldn't mount. So, I guess that the ISO files need to be in a partition outside of the home drive.


Please see this post: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=569696#569696

So if I rename the folder to isos ..it will work after all. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 02 Oct 2011, 16:06    Post subject:  

Tman, yes, I wondered earlier your folder name, but I thought that you had typo, when you had space in your folder name. I dont ever use spaces in linux folder or file names.
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Sun 02 Oct 2011, 20:14    Post subject:  

Pemasu,

I'm just being curious; I noticed that when using either file managers included in Xprimo, I could drag files to the desktop and it would create a shortcut there.
I can't seem to do that in Macpup, so I wanted to ask you if you are using a different pinboard or have you altered some settings in E17 to acheive this?
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 03 Oct 2011, 01:24    Post subject:  

E17 is my compile. I used Iguleders e17 script and modified it so that it worked for my needs. Then I compiled e17 in dpup. I didnt do anything special, just added some extra modules which lacked from Iguleders specs.
I havent launched any recent MacPups so I cant compare. Does those dragged symlinks also work for you ?

I am now in Slacko pfix=ram situation (trying to compile something) and cant boot to the Exprimo until I am finished.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5678
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 03 Oct 2011, 01:45    Post subject:  

Just doing a general hardware check on an old box with Exprimo 5.X.7 so here's a quick report.Running live pfix=ram everything working and correct on initial boot......as expected.

# report-video
Dpup Exprimo, version 5.X.7 on Mon 26 September 2011

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 4000] (rev a4)
oem: NVIDIA
product: NV18 Board - p119s0nz Chip Rev A4

X Server: Xorg
Driver used: nv

X.Org version: 1.7.7
dimensions: 1024x768 pixels (321x241 millimeters)
depth of root window: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz

-Version-
Kernel : Linux 2.6.39.4 (i686)
Compiled : #1 SMP Mon Sep 19 11:13:16 GMT-8 2011
C Library : GNU C Library version 2.11.2 (stable)

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+
Memory : 2074MB (161MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Mon 26 Sep 2011 12:45:00 AM GMT-8
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : VIA8237 - VIA 8251

Multimedia audio controller : VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller
Ethernet controller : VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II]
VGA compatible controller : nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 4000]

Pretty much works ootb on all of my desktops. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Mon 03 Oct 2011, 04:37    Post subject:  

pemasu wrote:
E17 is my compile. I used Iguleders e17 script and modified it so that it worked for my needs. Then I compiled e17 in dpup. I didnt do anything special, just added some extra modules which lacked from Iguleders specs.
I havent launched any recent MacPups so I cant compare. Does those dragged symlinks also work for you ?



Oh, the dragged files in Xprimo are not symlinks after all as I had assumed.
They are copies of the original files. And no, I haven't been able to do this in Macpup. Perhaps one of the developers has turned off that option.

...okay back to sleep.
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Wed 05 Oct 2011, 12:41    Post subject: IceWM 1.3.7 for Dpup  

I have made a pet for IceWM-1.3.7. What I did was I took the debian-i386 version, and made the following changes:

- took out all of the old themes (except for 1), and added more modern-looking themes.
- total of 11 themes
- modified the quicklaunch bar
- modified the preferences for smoother scrolling over the main menu (and other stuff)
- wmswitcher is also included for pups that don't have it (the same one in xprimo)
- added some icons to go with the quicklaunch and wmswitcer
- added "WM-Switch" to the menu, like it how it was done for Jwm
- added some stuff from the Icewm-lucid pet , mainly ice_config.sh

This pet was made for Dpup but also tested okay in Lucid Puppy.
The only problem I have found is that the tray is not working for Icewm in Dpup, even though it works in Lucid Puppy.

EDIT: The original pet is removed.. the improved pet can be downloaded -> here
IceWM for Dpup.jpg
Description  1 of 11 included themes
jpg

 Download 
Filename  IceWM for Dpup.jpg 
Filesize  71.74 KB 
Downloaded  131 Time(s) 

Last edited by Tman on Sun 12 Feb 2012, 18:54; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4337
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 05 Oct 2011, 19:41    Post subject:
Subject description: Streaming online radio?
 

Online streaming problem with Seamonkey ...


EDIT

http://www.wsbradio.com/

When you click on Listen Live the commercial plays fine but then the program does not.

Any idea why, please?

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602

Last edited by edoc on Sun 09 Oct 2011, 21:20; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MoebusNet

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 89

PostPosted: Sun 09 Oct 2011, 21:10    Post subject:
Subject description: Streaming online radio?
 

edoc wrote:
Online streaming problem with Seamonkey ...

http://wbsradio.com

When you click on Listen Live the commercial plays fine but then the program does not.

Any idea why, please?


Out of curiosity I clicked on your link. It led to:

http://order.1and1.com/;jsessionid=12915D38D0BB726A971922BDD473FCEA.TCpfix240b?affiliate_id=133480

Are you sure that's a good site?

_________________
Acer Aspire One D255-2301 (N450 Atom @ 1.6 Ghz, 1 Gb RAM, 160 Gb HDD w/WinXP, ENE SD card reader, Alps touchpad) 5.28/5.3.1 via manual-frugal ext4 USB flash drive (4Gb) using GRUB4DOS
Back to top
View user's profile Send private message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4337
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Sun 09 Oct 2011, 21:21    Post subject:  

Sorry, I fat-fingered it ...

http://www.wsbradio.com/

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MoebusNet

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 89

PostPosted: Sun 09 Oct 2011, 21:33    Post subject: pwidgets  

Downloaded Pwidgets-2.3.7. Clicked pet to install, didn't seem to finish install, shut down. Rebooted, not in menu, but typing 'pwidgets' in console brought up GUI. Downloaded Pwidgets_extras-2.3.1. Clicked on pet to install, didn't seem to install, shut down. Rebooted, not in menu (again), but typing pwidgets in console brought up GUI. Configured GUI changes (rearrange widgets) and voila' Pwidgets seems to run!

Pwidgets still not in Menu, but there doesn't seem to be much to do to straighten this one out (said the CLI-illiterate).

Anyway, this is what it looks like:
dpup5.x.7pwidgets.png.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  dpup5.x.7pwidgets.png.gz 
Filesize  260.28 KB 
Downloaded  107 Time(s) 

_________________
Acer Aspire One D255-2301 (N450 Atom @ 1.6 Ghz, 1 Gb RAM, 160 Gb HDD w/WinXP, ENE SD card reader, Alps touchpad) 5.28/5.3.1 via manual-frugal ext4 USB flash drive (4Gb) using GRUB4DOS
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 70 of 148 [2207 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 68, 69, 70, 71, 72, ..., 146, 147, 148 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1060s ][ Queries: 12 (0.0255s) ][ GZIP on ]