Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 01:19
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Midnight Sun Pup 002 with 2.6.35.7 and 003 with 2.6.38.4
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 12 [168 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 10, 11, 12 Next
Author Message
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 16:00    Post subject:  

Nooby. I dont know. The innards should be the same. Right now I dont have clear answer for you about that resolution change. I think about it.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 16:16    Post subject:  

pemasu wrote:
Jim1911. Did you compile the Nvidia proprietary package yourself or do you use some already made Nvidia pet ?
And have you made xorg.conf file with composite enabled ? Maybe playing with that xcompmgr and gcompmgr. Disabling that composite row have been suggested also in my searches.
Your faced problem seems to find certain older Nvidia cards when I searched the net.
Have you downloaded the latest Nvidia package for your card and compiled it yourself ?
Or it can be that this kernel just dont like your new comp.
I used Billtoo's technique here using the latest Nividia driver for my card, NVIDIA-Linux-x86.270.41.19, which worked fine with Polar Pup, Ice Puppy, and Snow Puppy. Incidentally, prior to installing the NVIDIA driver, glxgears did run, but gave an error message. I'll try to duplicate the message and post it here.

With pfix=ram, Glxgear ran without an error message. When a save file was created and the following items were loaded by bootmanager:
devx_lupu_001.sfs
kernel_src-2.6.35.7-patched-lupe5.sfs (Is this the correct kernel?)

This error message was then generated (No NVIDIA driver had been loaded):
sh-4.1# glxgears
2590 frames in 5.0 seconds
2690 frames in 5.0 seconds
XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 13851 requests (8333 known processed) with 0 events remaining.
Executing glxgears again resulted in no error message.
sh-4.1# glxgears
2527 frames in 5.0 seconds
3014 frames in 5.0 seconds
3031 frames in 5.0 seconds
3038 frames in 5.0 seconds
3031 frames in 5.0 seconds
3039 frames in 5.0 seconds

Thanks,
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 16:49    Post subject:  

Quote:
Playdayz. I was just guessing and I thought that you have compiled that version also yourself.


I understand about yours. But does the Firefox 5.0 work? I am waiting to download--it looks like you are currently uploading.
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 17:05    Post subject:  

pemasu, thanks for the update on snow/midnight sun.
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 17:21    Post subject:  

Playdayz. Yes, uploading with this 3g connection seems to drop connection quite often. I am quite border with good connection area, it seems.But now Midnight Sun Pup has been reuploaded.

Firefox 5.0 works just fine for me. And for James C also.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 17:39    Post subject:  

Hi pemasu,

Midnight Pup 001, v3 did not have any glxgears errors prior to installing NVIDIA driver, however, it gives this message after installation of the driver:

sh-4.1# glxgears
Xlib: extension “GLX” missing on display “:0.0“.
Error: couldn’t get an RGB, Double-buffered visual
sh-4.1#

Video report:
Tue 28 Jun 2011 Operating System: Midnight Sun Pup-001 Linux 2.6.35.7
0.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS] (rev a1)
oem: NVIDIA product: G98 Board - 05610002 Chip Rev

X Server: Xorg Driver: (II) glx: vendor=NVIDIA Corporation
X.Org version: 1.7.6
dimensions: 1280x1024 pixels (338x270 millimeters)
depth of root window: 24 planes

Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920
Core 0: 2672 1: 2672 2: 2672 3: 2672 4: 2672 5: 2672 6: 2672 7: 2672 MHz

There is a more serious problem with v3, however, there are no messages concerning the internet connection upon bootup, as before, and my lan is not recognized. I am posting from Snow Puppy.

Thanks,
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 17:49    Post subject:  

Jim1911. Ok. I suppose I need to upload the Midnight Sun Pup with better connection. I am afraid the uploads are not sane with this connection in the summer house.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 17:52    Post subject:  

For what it's worth. I just did a fresh frugal install and I do get the little messages about the internet connection..........working on boot.

EDIT:
Just rebooted and the messages popped up again.All working here.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 18:14    Post subject:  

James C. Good to hear. Anyway I made sanity check to my partition and I started the package creation to create Midnight Sun Pup again. I am going to upload it now as Midnight Sun Pup 002. And first I test that usual things works.
Isnt it fun to be in the vacation.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 18:16    Post subject:  

Yes, I just tested and the Firefox 5.0 pet seems to work fine--but of course you already have FF 5 built in. Also the current Chromium 14 pet also works. Good deal. I was afraid there was something I was missing (ha-ha, something 'else" I was missing).

Beautiful Pup, btw. Thanks.

Oh, and I also fixed the Chromium 14 sfs for anyone who prefers that.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 18:23    Post subject:  

Playdayz, good to hear browsers are working. Yep, I dowloaded the official FF 5 also. I have used it whole day without a glitch. Plays flash, browsing, downloading allright, and it has been stable whole day.

Thanks also about the lookout. I have changed quite a lot since latest Snow Puppy, so that it feels slightly different.

At least as much as you can do with JWM and Icewm. Those will be my chosen wm's still.
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 18:57    Post subject:  

got the lattest midnight pup(001 labled) and devx for frugal hdd install on ext4. Like the new look and feel. Wifi connected to internet with same old built in wl driver. Installed Tor 1.1.19-lucid52 with Firefox/3.6.3 and tried built in FF...no issue with either. Have new usb smcwusb-n2 with ar9170usb chipset will try latter.

I have 1024x768 resolution without any issues noted.

Tue 28 Jun 2011 Operating System: Midnight Sun Pup-001 Linux 2.6.35.7
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
oem: Intel(R)Ironlake Mobile Graphics Chipset Accelerated VGA BIOS product: Intel(R)Ironlake Mobile Graphics Controller Hardware Version 0.0

X Server: Xorg Driver: unknown
X.Org version: 1.7.6
dimensions: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
OpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) IGDNG_M GEM 20091221 2009Q4 x86/MMX/SSE2
OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.7.1

Intel(R) Pentium(R) CPU P6100
Core 0: 1999 1: 1999 MHz

# glxgears
4257 frames in 5.0 seconds
4389 frames in 5.0 seconds
4585 frames in 5.0 seconds
4726 frames in 5.0 seconds
4733 frames in 5.0 seconds

Computer-
Processor : 2x Intel(R) Pentium(R) CPU P6100 @ 2.00GHz
Memory : 2520MB (160MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Tue 28 Jun 2011 03:58:04 PM GMT-8
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) IGDNG_M GEM 20091221 2009Q4 x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation


pemasu, thanks for another good one.
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 19:16    Post subject:  

reboot with new usb modem recognized shows eth0 eth1 and wan0 available.
posting from opera 11.11 seems to work without issue.

anyone know if opera 11.5 is available as portable?
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 22:36    Post subject:  

unable to frugal install to ext2 usb via universal installer or manual copying of files. m5dsum checked ok.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2126
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 28 Jun 2011, 23:57    Post subject: Midnight Sun Pup-001  

Frugal install to hp desktop.
I installed the devx_lupu_001.sfs and
kernel_src-2.6.35.7-patched-lupe5.sfs files.
I downloaded the NVIDIA-Linux-x86-275.09.07.run and installed it:

Wed 29 Jun 2011 Operating System: Midnight Sun Pup-001 Linux 2.6.35.7
0.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT216 [GeForce GT 220] (rev a2)
oem: NVIDIA product: GT216 Board - 0682vb12 Chip Rev

X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.7.6
dimensions: 1280x1024 pixels (342x271 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce GT 220/PCI/SSE2
OpenGL version string: 3.3.0 NVIDIA 275.09.07

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500
Core 0: 2200 1: 2200 MHz

...the above also recorded at '/tmp/root/report-video-glx'.
sh-4.1# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
31315 frames in 5.0 seconds
31352 frames in 5.0 seconds
31325 frames in 5.0 seconds

I had to re-download the midnightsunpup-001.iso and start over because
the first attempt booted up okay but couldn't find any network
interfaces, it's working okay this time.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 12 [168 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0822s ][ Queries: 12 (0.0048s) ][ GZIP on ]