Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 22 Jul 2014, 23:59
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Bacon Recorder - simple audio recorder
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 8 [118 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 14:36    Post subject: new version baconrecorder  

New version 232 and Russian translation

-both defaultaudioplayer and defaultaudiomixer are used
-bigger help window to fit Russian translation
-new Russian tranlation by s.rodin
-I will avoid using the word 'Retrovol'. Instead I will use
the word 'Mixer' which can be translated easier.
-If you use a foreign language, the output Recording will
have a name that is in the native language

For instance Aufnahme.wav will be the name of output
if you are using German. A date stamp will be added of course.

This should be of particular benefit for Russian users.
___________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 15:35    Post subject:  

Don I am a very stupid guy. Took me weeks or even months
to get such easy things that one have to click on the box that looks like
a VU meter. I had no idea that it was that simple. Can you maybe
help all of us total noobs by telling it up front.

To see the VU click on it

or something.

Another thing. I use it almost every day but always forget that I want
MP3 best quality to be first choice and I get very disappointed when
I forget to change from wave to Mp3.

Can I edit some config file so it has the best mp3 quality as default instead of having wave as default?


And I can confirm that "bug" ? That if one have frugal install on NTFS hdd
then it seems to not accept that one try to put output on any other than Root.

Does that not get saved automatically to the save file each 30 minutes?
I wish we could get that solved somehow?

Apart from that a wonderful thing you made there.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Sat 08 Oct 2011, 16:12    Post subject:  

Nooby wrote:
And I can confirm that "bug" ? That if one
have frugal install on NTFS hdd
then it seems to not accept that one try to put output
on any other than Root.


I don't know anything about Windows. I don't have a Windows
computer yet.
Did I read somewhere on the forum that
it is possible to make temporary linux partitions on a NTFS formated
partition???
like shinobar's sfs_load-1.2 on-the-fly
or making a blank save file
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=43553
______________________________

Nooby wrote:
To see the VU click on it

I should have done that. Embarassed

Nooby wrote:
I want
MP3 best quality to be first choice


I think that's easy done by user.
I'll check to see if changing order of the names
in /usr/local/baconrecorder/locals/en_US:english
will do it.

_________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 09 Oct 2011, 05:47    Post subject:  

If one edit where it says
901 wave
902 MP3 Stereo
903 MP3 Low Quality

then sure the order change in the box but it still record wave
even if it says Mp3 most likely due to the word is only for us humans
while 902 points to the real references? So maybe if one change that one too?

I make a new test

Okay if I edit like this

#Timer-recording
LOC900="Choose the recording format"
LOC902="MP3 Stereo"
LOC903="MP3 Mono"
LOC901="Wave"

Then it still place
LOC901="Wave" first so it sort in number and not where it is placed and parsed?

So one need to edit where the LOC901="Wave" is and change where that call a suproutine or something so one patch it to do "MP3 Stereo" where it now says wave it does not help to change the word Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 09 Oct 2011, 07:32    Post subject:  

What if one test here instead?

Code:
 if [ $COMBOBOX = "$LOC901" ]; then
          echo "$RECORDPATH_STRIPPED"$time.wav >  $WORKDIR/JUST_RECORDED
          arecord -d $LENGTH -f cd   ""$RECORDPATH_STRIPPED"$time.wav"     
           Xdialog --title "$LOC400"   --wrap --screen-center --center --no-buttons --msgbox "$LOC200 "$day1"\n\n$LOC201 $( date +%T ) \n\n${RECORDPATH_STRIPPED##*/}$time.wav $LOC202\n$LOC203\n ${RECORDPATH_STRIPPED%/*} "    27 65   &             
           echo "$LOC201 $( date +%T )
${RECORDPATH_STRIPPED##*/}$time.wav $LOC202 $LOC203
${RECORDPATH_STRIPPED%/*} " >>  $WORKDIR/log 
           echo >>  $WORKDIR/log 
           exit;
          elif [ $COMBOBOX = "$LOC902" ]; then
                        echo "$RECORDPATH_STRIPPED"$time.mp3 >  $WORKDIR/JUST_RECORDED
                        arecord -d $LENGTH -f cd | lame  -V 3 --lowpass 22050 -m j - ""$RECORDPATH_STRIPPED"$time.mp3"   
                        Xdialog --title "$LOC400"   --wrap --screen-center --center --no-buttons --msgbox "$LOC200 "$day1"\n\n$LOC201 $(date +%T)  \n\n ${RECORDPATH_STRIPPED##*/}$time.mp3 $LOC202\n$LOC203\n ${RECORDPATH_STRIPPED%/*} "    27 65   & 
                        echo "$LOC201 $(date +%T)   
${RECORDPATH_STRIPPED##*/}$time.mp3 $LOC202 $LOC203
${RECORDPATH_STRIPPED%/*} "  >>  $WORKDIR/log
                        echo >>  $WORKDIR/log 
                        exit;


One need to change there I guess? But how Smile I need to back it up
and rename that one and then test on a test version of it.

oops maybe there are more places to change too?

Edit. The easiest thing for me is simply to place
# in front of everything referring to Wave?
Then it does not even have it there?

Haha then it never even record because me forget to look there in that box? So one need some kind of change in teh script that makes it go directly to my preferred way to record and still have the others if one really want them?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Tue 11 Oct 2011, 14:38    Post subject: switch position of lines  

To Nooby ....

You've tracked it down!!
I was able to get mp3 stereo to be on the top by switching
two lines


____________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Tue 11 Oct 2011, 14:45    Post subject: new version 2.3.3  

Bacon Recorder - new version 2.3.3
I tried out Bacon recorder on Lucid Puppy 525 and
realised that the default audio mixer is 'alsamixer' Rolling Eyes

This doesn't look very nice so I have gone back to
Retrovol

This requires a new version to be made. Crying or Very sad

I also have a new version of my Right click package
that works nicely on Lucid puppy 525 and 520 and Wary

_____________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 11 Oct 2011, 15:28    Post subject:  

I did not found it, you did and it worked so thanks very much.

The surprising thing was that it seemed to changed the capture? Or something else me has done? Booting into Pmagic or Proteus has
shut down capture in retrovol so one need to check each time that it actually do record Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Tue 11 Oct 2011, 16:04    Post subject:  

Maybe after a reboot it will behave better.

Keep testing since capture shouldn't turn off!!

_____________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Wed 12 Oct 2011, 06:58    Post subject:  

You are right. Now it works each time so either it did not like
when edited the config without restarting x or something did
happen when I booted into Parted Magic or Porteus.
Maybe them set some value by default and then that was retained
in Snow Puppy? I have no idea but it works good each time now.

I use it every day. So much appreciated you made this pet.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Wed 12 Oct 2011, 07:06    Post subject:  

I where logical and structured and less impatient then I would use your code
and add things like waking up during certain hours say early morning
to late night and it chose among certain sound files and play one and them use the microphone and listen for a response and if it gets it then it chose another sound file that says somethign like. Hey there Nooby are you awake now?

A kind of software pet that behave like a Parrot or something. Make sound and play sound and listen for responses? Morse code maybe?
One can whistle "orders" to tell it to play certain things. or to play a musical game like improvise and mimic after whatever.

Just a silly thought I had.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Mon 24 Oct 2011, 19:51    Post subject: new version 2.3.4 of bacon recorder  

new version 2.3.4 of bacon recorder

- There was an irritating bug ----> a double warning message
ie two warnings of completion of recording rather than one.

It took me some time to track down and fix... but I did it. Laughing

This version is in my right click pet package 5.3 which I highly
recommend!! HERE
_____________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Fri 18 Nov 2011, 12:54    Post subject:  

don,

I tried out your Bacon Recorder, along with Precord and Mhwaveedit for comparison. Your recorder does the job for simple tasks but I would like to make a few suggestions for improvement.

1) The animated meter is always active, even when I am not recording and does not seem to measure the recorded sound at all..it acts like an animated gif.

2) When I hit the begin record button, a popup appears saying that it has started and I have to hit the OK button. I feel this message is unecessary and more importantly, it records the mouse-click when I click on the aforementioned OK button. Mhwaveedit just renames the button once the recording is active to something like "stop recording now".

3) Similarily, when the recording is stopped, another message appears saying that it's done. I would prefer less clicking, and feel that this message is not really necessary. A yaf-splash could be used if you really want to display the message.

4) With Bacon Recorder and Precord, the default storage folder is in root. I think it is better to have a designated folder for recordings. The folder could be opened up after the recording is completed, for easy access to the file.

5) It looks like you've used GTK icons to keep the size down, but perhaps think of using media-player style icons for a more polished appearance.

6) The default icon in the menu-entry uses the mini-icon assciated with timers; a unique icon for Bacon Recorder could be added for distinctiveness

Hope this helps..
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Fri 18 Nov 2011, 14:47    Post subject:  

Tman wrote:
1) The animated meter is always active, even when I am not recording and does not seem to measure the recorded sound at all..it acts like an animated gif.


Yes I got fooled by that one too. One should click on it.
I had no idea either and got very surprised when I got told. Smile

It is a very primitive VU meter in that it use numbers that pretend to be bars but one get a rough idea how high it is.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3208
Location: Ontario

PostPosted: Sat 19 Nov 2011, 14:47    Post subject:  

There's a good reason why I pop up a message whenever
a button with writing is clicked.

In Mac and Windows computers when you click on a button
the user gets a visual indication that the button has been
clicked like a flash or a dilation.

With Linux scripts there is no indication of clicking which I've
found is bad in an application such as mine
where you don't 'see' the work being done.

So I solved this problem by having pop up messages
using Xdialog or else child gtkdialog windows.

Once the recording is underway the log is updated.

As for the period of time between the setting of the recording
and waiting for the beginning of the recording, I've
been wondering what I should do??

I launch 'top' in the terminal and see if 'check_timer' has
been launched, but that's not very user-friendly.

So I might put another line in the log for clicks of buttons.

___________________________________________

_______________________________________________

_____________________________________--
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 8 [118 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0979s ][ Queries: 12 (0.0060s) ][ GZIP on ]