Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 25 Jul 2016, 16:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
UM Player (Universal Media player)
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [30 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 673
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Mon 20 Jun 2011, 21:51    Post subject:  UM Player (Universal Media player)
Subject description: Anyone try it yet
 

Any try this yet in Puppy or make a .pet for it?

UM Player (Universal Media player)

http://www.umplayer.com/

>>>---Indian------>
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5469
Location: Finland

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 01:22    Post subject:  

Stu90 has made pet of it. Check his pet folder in smokey01.com. I have Umplayer in Polarpup ( Compiled in it ), Ice Puppy and Snow Puppy.
My pet in smokey01.com has the player only, no Qt libs included.
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1399
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 07:49    Post subject:  

Here is the download link to the last .pet (maybe it has been updated since then?) i made for umplayer for lucid puppy
link removed - old version

Edit.
Looks like it has been updated 0.95 - i will make a new .pet for it tonight

edit2.
here is a .pet for umplayer_0.95 with languages left in.
http://smokey01.com/stu90/lucid.puppy.pets/umplayer_0.95-1.pet (10 MB)
thanks to smokey01 for hosting.

cheers.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5469
Location: Finland

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 08:18    Post subject:  

Stu90. This is like living in Wonderland Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 673
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 14:27    Post subject: UM Player  

Wow... stu99, your right on the ball there buddy "thanks" we'll try it out.

PS: (Boy... if I could just get you a little bit interested in the 'Cloud Stuff') Very Happy Very Happy Very Happy

pemasu Trying your 2.6.38.4 kernel in BK's new 4.99.2 Squeeze version, so far it is working nice and seemed to make that Debian into a little 'speed deamon.'

>>>---Indian------>
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 673
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 16:02    Post subject: UM Player (Universal Media player)  

(1)Installed MU Player in 4.99.2-Squeeze running 2.6.38.4 kernel.

(2)Installed OK in Multimedia Menu section - OK

(3)Click - Opens fine and UM Window appears like any other mplayer. -OK

(4)Select file from CD to open and play - OK

(5)CD starts running (no doubt it's reading the file - tried both mp4 and flv files) however... the screen stays black and does NOT display the video or sound. Yes, I set the CD (sr1) as the drive to obtain the mp4 and flv files.

Soooooo... whats missing from either 4.99.2 or from UM-Player to make this program display the video? Any suggestions?

NOTE: BK did NOT put a default mplayer in 4.99.2

>>>---Indian------>
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1399
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Wed 22 Jun 2011, 11:07    Post subject: Re: UM Player (Universal Media player)  

sszindian wrote:
(1)Installed MU Player in 4.99.2-Squeeze running 2.6.38.4 kernel.

(2)Installed OK in Multimedia Menu section - OK

(3)Click - Opens fine and UM Window appears like any other mplayer. -OK

(4)Select file from CD to open and play - OK

(5)CD starts running (no doubt it's reading the file - tried both mp4 and flv files) however... the screen stays black and does NOT display the video or sound. Yes, I set the CD (sr1) as the drive to obtain the mp4 and flv files.

Soooooo... whats missing from either 4.99.2 or from UM-Player to make this program display the video? Any suggestions?

NOTE: BK did NOT put a default mplayer in 4.99.2

>>>---Indian------>


Hello sszindian,
I don't think there is anything missing from the UMpalayer .pet, well not for Lucid puppy anyway.

From what i recall squeeze puppy does not have mplayer / gnome-mplayer or ffmpeg and i think maybe gecko mediaplayer and flash as well (i can't remember?) - i had the older version of umplayer working in my own lite version of squeeze puppy although the media side was kind of a frankenstein mess with bits used from other puppies.
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 673
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Wed 22 Jun 2011, 20:02    Post subject: UM Player (Universal Media player)  

Thanks for the come-back stu90!

Yea, I figured, I know that 4.99.2 Squeeze is missing those items you mentioned plus probably more?

Anyway, ttuuxxx told me he was going to get into the 4.99.2 hopefully this weekend (he's a pretty busy guy) so we'll have to wait and see what he comes up with. The Squeeze seems to be a nice program, I ran Incidious-002 for quiet awhile and liked it too but I think this Squeeze has some distance to it...

The MU Player looked like it might be a good stable program for Puppy, we've had our share of problems with most of the others!

>>>---Indian------>

PS: I hope you know I'm just pullin' your leg on the Cloud stuff!!! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 12011
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 22 Jun 2011, 23:44    Post subject:  

Installed Umplayer .95 .pet in Pizzasgood's Wary 511 Mediaplayer edition and Lucid 245. Smoothest DVD playback ever in both Puppies. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3794

PostPosted: Thu 23 Jun 2011, 12:29    Post subject:  

It looks great. It is on the way to the PPM. Thanks stu90.

Their home page seems slightly confusing. They say that all the codecs are "built in" but it looks to me like Umplayer is using mplayer, as Smplayer does. Well, it looks great, but I guess I ought to test it Wink

I wonder if it could be built static, so that all the codecs *are* built in and it could be used with non-mplayer Puppies??? Just a thought. I believe that could be checked by ./configure --help and see if static is there anywhere among the options.

I found one file in the suite I use to test media players that would not display the video. This is not a dealbreaker because there is also one that VLC does not play correctly. But the gnome-mplayer in Lucid 5.2.5 plays both of those
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 12011
Location: Arizona USA

PostPosted: Thu 23 Jun 2011, 16:24    Post subject:  

I forgot to mention that UMplayer .95 gave an error message something like, the version of Mplayer reported by Puppy is wrong, but I ignored the message and UMplayer worked fine anyway. Laughing

Also, the default language was Catalan! Confused
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5469
Location: Finland

PostPosted: Thu 23 Jun 2011, 16:27    Post subject:  

sh-4.1# translate good en ca
bo
sh-4.1#
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1399
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Thu 23 Jun 2011, 23:10    Post subject:  

Hi Playdayz,
I tested your media file - it plays here with mplayer and gnome-mplayer but not umplayer (i just get audio and no picture) which is a front end for mplayer so should work?

Yes im not sure if the umplayer codec are referring to only the windows version.?

Hi Flash,
I get a message on first run - if i recall it asks what version of mplayer is installed, i just select i think it is 1.03 or new option.

Default language is Catalan Shocked
maybe i have some config files from the the previous umplayer .pet setting it to en for me - i will boot into a pfix ram later today and have a look.

cheers.
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse

Joined: 09 Jun 2009
Posts: 475
Location: Tenerife Canary Islands

PostPosted: Mon 15 Aug 2011, 09:50    Post subject:  

Anyone tried this recently?I can get it to find Youtube material ok but can no longer get it to play video or audio.
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1399
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Mon 15 Aug 2011, 10:32    Post subject:  

Brown Mouse wrote:
Anyone tried this recently?I can get it to find Youtube material ok but can no longer get it to play video or audio.


Yes same here - probably due to youtube changing the format of their site or url or some such and breaking this feature.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [30 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0525s ][ Queries: 12 (0.0032s) ][ GZIP on ]