Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 01:57
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
How to install Wine in Puppy 4.3.1?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [22 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 13:14    Post subject:  How to install Wine in Puppy 4.3.1?
Subject description: From 2010 Watchtower CD Rom
 

OK so I got 4.3.1 to install. Now I"m trying to get the 2010 Watchtower CD Rom to install via Wine. I followed the directions listed here

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=341360

But when I click of "Use Command" nothing happens.

Thanks,

James
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 13:25    Post subject:  

You have to be much more precise and describe the exact steps you took and what you see on the screen.
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 13:34    Post subject:  

OK I downloaded wine from here

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=341360

Inserted the Watchtower CD Rom, once it showed on my desk top I opened it. Once opened I "Right clicked" the "Setup.exe" then picked "File Setup.exe" Then "Set Run Action" where it says "Enter Shell Command" there was by default "$@" with the "" already in place. I typed wine as directed and clicked "Use Command" and nothing happens. The hard drive doesn't work the CD drive doesn't do anything no install icon shows up on the desktop.

If you need any more information please let me know.

Thanks

James

PS: When I go to Utility's it doesn't give me version of wine just says Wine.
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 13:54    Post subject:  

I asked for the exact steps you took and what you see on the screen.
Your reply is insufficient.
Also the specs of your machine, how you installed, which type.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
chiron


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 87
Location: Franken, Bavaria, Germany

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 14:01    Post subject:  

When you click on 'use command' usually nothing happens. It is like a 'save' button. The next time you click on the *.exe file, it should start with wine. If it does not, you might want to check out what happens when you start it in a console window, whether it generates error messages.
Back to top
View user's profile Send private message 
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 14:31    Post subject:  

I should know this but how do I try too load it in console?
Back to top
View user's profile Send private message 
chiron


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 87
Location: Franken, Bavaria, Germany

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 15:29    Post subject:  

open your console,
type wine /mnt/sr1/setup.exe
where sr1 is your CD drive.
then there will show some lines of text, most likely error messages, or the program will eventually start. If you get error messages, you can post them here, and somebody might be able to help you.
Back to top
View user's profile Send private message 
Makoto


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 1729
Location: Out wandering... maybe.

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 15:55    Post subject:  

If you can access the Wine Configuration dialog, and click on the About tab, what version of Wine does it report?

The .pet version of Wine linked to in the post you mention above, dates back to at least 2009, based on the post date (the one with the link to the .pet). Just to be safe, you might uninstall the version of Wine you have installed, and get a more recent build from this topic (the current (non-stable, but don't let that scare you... the latest stable version is available there, too) version there is 1.3.21; green_dome usually compiles the latest versions).

_________________
[ Puppy 4.3.1 JP, Frugal install | 1GB RAM | 1.3GB swap ] * My Pidgin Builds for Puppy 4.3.1+
In memory of our beloved American Eskimo puppy (1995-2010) and black Lab puppy (1997-2011).
Back to top
View user's profile Send private message 
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Fri 10 Jun 2011, 22:35    Post subject:  

OK so I got it installed. I uninstalled wine and re-installed and it worked that time. Now I can't get it too run.

Did this: Edit icon that appears in root box (File folder on Desktop)- with right button on icon choice edit with geany or open As Text- into line Exec erase everything and change to
Exec=wine start wtlibrary.exe

Code:
[Desktop Entry]
Name=Watchtower Library 2010 - English
Exec=wine start wtlibrary.exe
Type=Application
StartupWMClass=Wine
Path=/root/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Watchtower/MEPS Platform 2.3
Icon=7e76_wtlibrary.0


Did this as well:
After it, you can rename the icon - right button on icon choice rename and erase (.Desktop) from it, nothing more. Done, drag-and-drop to Desktop.
Now you can use the icon.

Code:
Watchtower Library 2010 - English


I draged and droped to the desk top but nothing.


When I click the icon either on the desk top or in the home folder the hard drive light blinks like it working on something but nothing opens.

Thanks again,

James
Back to top
View user's profile Send private message 
chiron


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 87
Location: Franken, Bavaria, Germany

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 00:41    Post subject:  

jokersloose wrote:

When I click the icon either on the desk top or in the home folder the hard drive light blinks like it working on something but nothing opens.
James


It appears that it tries to start but then halts with some error. It would help, if you try to start it in a console window and post the error messages here.
Back to top
View user's profile Send private message 
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 08:09    Post subject:  

Im sorry but what is the command to run it?
Back to top
View user's profile Send private message 
chiron


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 87
Location: Franken, Bavaria, Germany

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 10:18    Post subject:  

if wtlibrary is somewhere in your path, the following will do.

wine start wtlibrary.exe

if the above produces an error message that file wtlibrary.exe is not found, you need to specify the path to it:

wine /root/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Watchtower/MEPS Platform 2.3/wtlibrary.exe

alternatively:

wine "c:\Program Files\Watchtower\MEPS Platform 2.3\wtlibrary.exe"

where the " are essential

(all in one line!) then watch out for error messages.
Back to top
View user's profile Send private message 
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 10:28    Post subject:  

OK so this one

wine start wtlibrary.exe

Produced a ton of error lines.
Back to top
View user's profile Send private message 
chiron


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 87
Location: Franken, Bavaria, Germany

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 10:46    Post subject:  

sure, if it hadn't the program would have started. How about posting them here, so we can see, what is keeping it from starting?

if you append a >errors.txt to your line, like:

wine start wtlibrary.exe >errors.txt

all the output (i.e. error messages) will be written to the file errors.txt, and it is easier to copy them into a forum post. Or just attach the file for that matter.
Back to top
View user's profile Send private message 
jokersloose

Joined: 06 Jun 2011
Posts: 37

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 20:46    Post subject:  

So I enter

Code:

wine start wtlibrary.exe >errors.txt


into consol it puts a file in my /root folder named errors.txt but when I try to attach it I get your trying to attach an empty file so I go to /root and click on the errors file it opens in Geany I see a box that says errors.txe with an X to close it nothing else if I click on the file in Geany nothing. What did I do wrong?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [22 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0701s ][ Queries: 11 (0.0124s) ][ GZIP on ]