Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 29 Jul 2014, 17:08
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
how do I remove "select default browser" button ?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Author Message
chtamina

Joined: 02 May 2011
Posts: 6

PostPosted: Tue 24 May 2011, 06:58    Post subject:  how do I remove "select default browser" button ?  

Is there a way to remove that button from the panel ?


thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 24 May 2011, 07:07    Post subject:  

I looked for more info on what you had installed and found the page you told us what you have there.

So this is my computer (it's an ibm thinkpad laptop)

Processor : Intel(R) Pentium(R) III Mobile CPU 866MHz
Memory : 254MB (167MB used)


I'm using Lucyd Puppy 5.2.5
You also told us you have Chromium 7 installed.

The "select default browser" button ? is in the tray so we have to find somebody who knows how to change what is in the tray.

We had such a thread just a few days ago. So the link in my signature should be able to find it. I take a look and get back withing say 10 minutes and report success or failure. In the mean while I am very curious about if you want to get rid of it due to you want to add something else there or just for estetic reasons? I go look now.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 24 May 2011, 07:17    Post subject:  

Partly a success but still no Cigar!

The official name of Tray seems to be Fbpanel or Lxpanel?????????

Each different "Windows Manager" seems to have its own name for it but the common thing for all is this

There is a fbpanel config under Desktop Settings.

You should be able to go to Menu > Desktop > Setttings and find something that allow you to config or edit what is in that fbpanel.

Hope that helps

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11080
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Tue 24 May 2011, 07:19    Post subject:  

I switched to JWM

If using JWM, you can edit /root/.jwmrc-tray

Change old command exec:browser-default, to new command.

~

_________________
New! Puppy Linux Links Page
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 24 May 2011, 08:05    Post subject:  

in case you are like me and get confused seeing this
you can edit /root/.jwmrc-tray

I would click on File in the upper left corner on the Pinboard/Desktop the screen as we say over here in North Europe. Smile

Then I would click in the Eye in the middle uppest row.
that allow you to see the .jwmrc-tray

Then you need to open it as text you do this by right clicking on it using your mouse and chose edit as plain text.

Hope that works.

alternative is to go Menu > Filesystem > Filemanagers > Rox and root and click on Eye icon in it.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 24 May 2011, 09:51    Post subject: Re: how do I remove "select default browser" button ?  

chtamina wrote:
Is there a way to remove that button from the panel ?


thanks
Normally yes, but you didn't specify which puppy you use.
Always report this. And eventually the windows manager.

BruceB gave you the way to do it if your puppy uses JWM

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 24 May 2011, 12:24    Post subject:  

I wild guess that Bruce did like me realizing one can look in profile and earlier entries if there is info on the gear used there and Bruce realized that Jwm it is now and not Lxde?
_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0506s ][ Queries: 11 (0.0034s) ][ GZIP on ]