Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 15 Sep 2014, 23:05
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Dpup: Squeezed Puppy 4.99.2 bug reports and feedback :)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 6 [86 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sun 19 Jun 2011, 22:08    Post subject: scanner  

tallboy wrote:
Hi sszindian, the Cups printing problem may have been addressed in a dpup4.85 thread, where it was suggested that libpoppler3 from the Lenny repo would do the trick, and it certainly did! Suddenly you can print from Abiword again! You can download it here.
It provides libpoppler.so3 in addition to libpoppler-glib.so.4 and libpoppler.so.5 which already are installed i dpup4.85. They (4 and 5, not 3) are also available in Squeeze, but I cannot check right now whether they are installed in sqzd_4.99.2 or not. - Nope.. that didn't do it!

rcrsn51 wrote:
1. Look at the file /etc/sane.d/dll.conf and verify that "hpaio" is on the last line. - Yes It Is!

Installed the libsane-1.0.20.pet - Nope.. that didn't do it!

2. Run the commands "sane-find-scanner" and "scanimage -L".
Here's what I got-
sane-scan.png
 Description   
 Filesize   32.3 KB
 Viewed   1438 Time(s)

sane-scan.png

Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9106
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 20 Jun 2011, 10:49    Post subject:  

@sszindian: Your printing problem is due to missing Ghostscript components, not the libpoppler issue in dpup485.

I have no other ideas why your Deskjet 1050 won't scan. You could try lluamco's full HPLIP package from here.
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Mon 20 Jun 2011, 16:48    Post subject: 1050 Printer  

rcrsn51 'Thanks!'

Downloaded all those installs, won't get to it until tonight sometime, let you know how it all works!

>>>---Indian------>
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Mon 20 Jun 2011, 19:22    Post subject: scanner  

rcrsn51:


Installed just these to start with:
(a) hpliplite-3.11.3.pet
(b) libnetsnmp-15.pet

'Success!!!' Don't know which one did it but it doesn't matter as long as it worked.

Scanner now works great with both peasyscan and xsane programs!

>>>---Indian------>
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9106
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 01:15    Post subject:  

That's good news. It's strange that 3.11.1 works for you in the other Puppies, but you need 3.11.3 for Squeezed. Did you ever try the hplip_scan-3.11.3.pet that I mentioned before?
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 06:12    Post subject: scanner  

rcrsn51:

Gosh, through the last few programs you helped me with, 'I honestly don't remember' I've installed and deleted so many files lately... but... I don't believe I ever used it as the 3.1 must have done the trick before???

Anyway... 'Again Thanks' for all your help!

>>>---Indian------>
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Mon 04 Jul 2011, 06:58    Post subject: Mplayer?  

ttuuxxx:

Any progress on the mplayer for 4.99.2?

I've been giving 4.99.2 a good test, everything is very stable so far, works very nice in all areas (except mplayer of course Sad )

The 2.26.38.4 kernel is doing a great job with this puppy! Increased the speed 'a lot' and no down-sides to it so far. I do believe this puppy has lots of potential!

Iron 10 browser works really well in it which surprised me as this is a bummer with most puppy's so I expect chromium will do OK with it also.

Tried your VLC player for the fun of it, mp4 gives nice audio, no video, and flv's don't play at all...

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Wed 06 Jul 2011, 06:32    Post subject: Burn .iso to CD  

Only tried once but wanted to burn an .iso to a CD of anopther program. The download worked just fine however... Burniso2cd program didn't do the job ! Corrupt burn!

Anyone else experience this?

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Wed 06 Jul 2011, 15:06    Post subject: mplayer  

It appears no one has the time to fool with the mplayer for 4.99.2 so I started fooling around myself and after tons of combinations... YES... you can have a nice mplayer!

Here's what you need:
(1)Download & install: UMplayer_0.95-1 (Thanks to stu90 you can get it here: http://smokey01.com/stu90/lucid.puppy.pets/umplayer_0.95-1.pet (10 MB)

(2)Download & install: ffmpeg-0.8-w-2011074 (other ffmpeg' may also work?)

(3)Download & install: mplayer-1.0rc4-Lucid51x

(4)Download & install: libFlac8_1.2.1 Get it at Debian Packages.com (they have everything you need for 4.99.2 there if you search for it)

That combination got my UMPlayer going and working. I don't know if this was the right way to do it but... 'It Works!' I also changed the desktop 'play' icon setting to go to UMplayer instead of defaultmediaplayer.

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sun 17 Jul 2011, 17:54    Post subject: Updated Graphics Don't Save  

In mtpaint I updated a graphic, saved it (seemed to save OK) however, when I went to look at the graphic... NO UPDATE. It's not in mtpaint, as I tried another online paint program, same results? No doubt, a problem in the graphic save area!

>>>---Indian------>

Is anybody going to work on this Squeeze... It's a great puppy but... without some support it might as well be deleted from this forum, you certainly wouldn't want someone just getting into Linux to try this version and see the poor support it has, they'd be back to Windows in a heart beat! Crying or Very sad

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sat 23 Jul 2011, 20:24    Post subject: New Kernel 39  

On the up-side....

Installed BK's new 2.6.39.3 kernel and 499 turned into a really mean-clean-fightin'-machine... fast, fast, fast!!!

Previously I had a 2.6.38.4 kernel installed and it made 499 fast, fast, but nothing like the 2.6.39.3!

Also, graphics have improved (not that they were bad before) but are much better now.

499 remains 'A Solid Stable' program, if we could just get some of the dev's to take an interest in it, I believe it could be a puppy that would give all others a run for their money! Wink

Did I mention the speed? fast, fast, fast.... yea I guess I did. Very Happy

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sat 23 Jul 2011, 22:36    Post subject: Problem SOLVED  

sszindian wrote in a previous post:

Only tried once but wanted to burn an .iso to a CD of anopther program. The download worked just fine however... Burniso2cd program didn't do the job ! Corrupt burn!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
It appears the 2.6.39.3 kernel has taken care of some previous problems???

Burned an .iso with Burniso2CD... task completed without a glitch!
Verified burn... 'As Good.' (previously it always gave a bad burn indication.)

Nice work BK... keep on it Wink

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sun 31 Jul 2011, 10:51    Post subject:  

Béèm wrote:
I installed FRUGAL Lin'N'Win.

First problem: After selecting probe I only got to the X-prompt.
I then typed xorgwizard and did take choose and then the radeon driver.
I got the desktop then.

Second problem:
The X-keyboard stayed us altho I configured latin1-be.
But in the X-prompt the keyboard is latin1-be. Don't see how I can get the correct keyboard.

I then rebooted and was prompted for a save file. When entering the save file name I realized the keyboard was latin1-be. Well.

So not very usable for me.
Well, no apparent interest to solve the keyboard issue. It still is in us. There even is no kbd section in xorg.conf, so can't rectify manually.

A second problem is discovered.
There doesn't seem to be a ntfs-3g functionality, so ntfs partitions are mounted read-only.

Is this project abandoned?

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sun 31 Jul 2011, 20:16    Post subject: 499  

Hi Beem!

I for one certainly hope this isn't a dead project, it is really a good solid version however, over in:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70333
lguleder: has a version of this 499 started and

pemasu: has another version of 499 going based on iguleder's build.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70399

stu90: is currently working on a barebones 499 version, I don't see any post for that yet.

I don't know if any more 499's are in the making but it should be interesting to see what eventually will turn out with each one?

Personally, I'm sticking with what I have been able to put together from here until I see what developes with the other builds, it works very well for my needs thus far the others may go well beyond this basic-build, as this is a very good Debian-Base version BK put together.

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sun 31 Jul 2011, 20:36    Post subject:  

Things are going rapidly.
pemasu announced a dpup squeeze 5.0.0 based on Iguleder's work.
So there is now:
Igleder's 4.99.1 (with enlighted)
Barry's 4.99.2
pemasu's 5.0.0

Haven't investigated the differences between them.
But the 5.0.0 shows the same keyboard issue as the 4.99.2

Pretty confusing.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 6 [86 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0826s ][ Queries: 12 (0.0055s) ][ GZIP on ]