Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 25 Nov 2014, 23:19
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary Puppy 5.1.4 - 29 August 2011
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 29 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 27, 28, 29 Next
Author Message
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2579
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Fri 06 May 2011, 15:03    Post_subject: Wary Puppy 5.1.1.53 (5.1.2 beta1)
Sub_title: fido
 

Having saved and rebooted I am fido now and am browsing as fido..
# whoami
fido
# ps | grep seamonkey
32088 fido 0:00 /bin/sh /usr/lib/seamonkey-1.1.18/run-mozilla.sh /usr/lib/seamonkey-1.1.18/seamonkey-bin
32093 fido 0:04 /usr/lib/seamonkey-1.1.18/seamonkey-bin
32633 fido 0:00 grep seamonkey
#
switching to root is working OK
# su root
Password:
# whoami
root
#

One thing to mention:
At first I was asked for the administrator's password.
I had no problem with it then I noticed that it was the BootManager who asked for it. Don't know what a underprivileged user will do in this situation.???

spot has a home in /home/spot and has entries in /root/spot too.
fido's home could not yet be found, should be /home/fido ?

nooby's question about $ and # is very good.
$ for non-root can be done, $ symbolized: pay (a password) Smile
I think this can be set in ~.bashrc but I won't try it now and hope someone who knows it exactly will post the solution here.

Edited:
PPM, pmount and connect are asking for the password, very good !
And now I know what the undeprivileged user must do: klick 3 times and the askpass box will disappear! Maybe I will try to buildin the name of the application.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Fri 06 May 2011, 16:34    Post_subject:  

What could be the solution then to the SFS-Exec not starting up the unloader Does one have to set permissions to launch it? Why would root fail to launch it. Maybe I don't know how one do that though. One would have to call it up using Terminal maybe.
_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcentauri

Joined: 18 Jan 2011
Posts: 6
Location: Lincoln, Nebraska

PostPosted: Fri 06 May 2011, 20:24    Post_subject: Orinoco WiFi kernel problem?
Sub_title: full boot fails when trying to load orinoco.cs module
 

Hi Puppy!

Just booted Wary 5.1.1.53 and got some kind of error (sorry i did not not get any log file or a readout of the error) but the system had some kind of kernel panic(?) after trying to load my Lucent Technologies Orinoco WiFi card. I took it out, and puppy booted fine, but when I inserted it into the PCMIA slot once everything was loaded, the system froze and I had to reboot again.

I can try to get more info if needed. I do have a pupsave .3fs file from Wary 5.0 that is getting loaded, I don't know if that would have anything to do with it or not...

Let me know if any more info is needed.

-grant
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 06 May 2011, 20:35    Post_subject:  

Oh, I should add, please don't post any bug reports on fido. I know it is partly broken. The purpose of fido in this release is for anyone who want to fix it.

If you are not in that "I can fix it" category, you can still try fido if you wish, but don't expect everything to work, and don't post here about what does and does not work. Thanks.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Fri 06 May 2011, 22:41    Post_subject:  

Updated pupradio to work with "fido"

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=371420#371420

It would also now work with any multiuser system but the $HOME/.pupradio dir would need to be copied to the USER'S $HOME and ownership changed.


~~~~~~~~~~~~~~~~

@nooby

If you want a fancy terminal with all that stuff telling you who and where you are, in case you forget you can do as that dude on distrowatch did and put this in /root/.bashrc
Code:

     PS1="\u@\h:\w$ "
     export PS1


Hope this helps.
user@hostname.png
 Description   
 Filesize   6.86 KB
 Viewed   5471 Time(s)

user@hostname.png


_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5933
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 07 May 2011, 00:29    Post_subject:  

Manual frugal install on my old P3 test box. Not using "fido" because I'm happy running as root.

Sound and display (1024x768) working on initial boot. Internet was not working but SNS made quick work of that and connection is persistent.
Installed Mesa, Firefox 4.01 and Opera 11.10...... all working well.


VIDEO REPORT: Wary Puppy, version 5.1.1.53

Chip description:
Intel Corporation 82810E DC-133 GMCH [Graphics Memory Controller Hub]
Intel Corporation 82810E DC-133 CGC [Chipset Graphics Controller]

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 16 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

-Computer-
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 254MB (127MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Thu 05 May 2011 11:24:40 PM CDT
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI i810E 20050821 x86/MMX/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH


# free
total used free shared buffers
Mem: 254344 248904 5440 0 15644
Swap: 1020088 540 1019548
Total: 1274432 249444 1024988
#
wary 5.1.1.53.png
 Description   
 Filesize   209.34 KB
 Viewed   5516 Time(s)

wary 5.1.1.53.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcentauri

Joined: 18 Jan 2011
Posts: 6
Location: Lincoln, Nebraska

PostPosted: Sat 07 May 2011, 03:41    Post_subject: Wary vs. MacBook Pro  

latest Wary boots fine on MacBook Pro, but...

- the trackpad does not work (synaptics issue? i tried changing xorg.conf briefly to no avail) USB mouse works fine.

- no WiFi. it has a Broadcom 4322 card, seems the b43 drivers do not work for that one. don't know the details with trying to install the wl.ko stuff. I'm having the same issues with a debian live-build i've been trying to make.

- no sound. tried running alsaconfig and changing alsamixer settings but nothing seemed to work.

didn't spend too much more time with it, but thats what I can report. my roommate who I was attempting to help out (OSX seems to be dying after 6 months of use) seemed excited about the possibility of getting a Puppy though! i know Apple machines are low priority, and perhaps Wary is not the Puppy to deal with them, but i thought i'd report at least.

-grant
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 07 May 2011, 03:52    Post_subject:  

Barry, I will do my best to live up to not post bug reports here unless I can also fix them.

But Micko and others that can help you fix things maybe have help from us telling what did not work on our gear and then them too get curious on how that works on their gear and then they see how it all works and can suggest ways that solve it.

I bow out now only wanted to share how it appeared on my Acer D250 using N270 Atom.

I sure am looking forward that we have a Fido that works on all gear.

Thanks to Micko for suggestion to get $ sign and # sign to change for whoami answers in Terminal. No hurry. I have to wait until most bugs are solved. Looks promising indeed. Thanks to all involved.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1877
Location: wales

PostPosted: Sat 07 May 2011, 09:23    Post_subject:  

Attym is crashing a lot for me, nothing to do with clicking on links, it's crashing when i move the window, it even crashed when i moved a window not related to it.


Here's my attempt at the NVIDIA-x86-260.19.44 driver for wary. It uses the pinstall scripts from the lucid nvidia driver, so thanks again to whoever created those, and i hope you don't mind.
It seems to be working ok for me, HD1920x1080,glxgears & googleearth all working fine.

# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
12531 frames in 5.0 seconds = 2506.159 FPS
13577 frames in 5.0 seconds = 2715.376 FPS
13540 frames in 5.0 seconds = 2707.994 FPS
13639 frames in 5.0 seconds = 2727.701 FPS
13567 frames in 5.0 seconds = 2713.294 FPS

If you try it, could you please say if it's working for you,or not.

You can download it here....
http://www.mediafire.com/file/sml6fi0wc6inpwl/NVIDIA-Linux-x86-260.19.44-2.6.32.38-wary511.pet
MD5: 0673631f93767404dc695f9ea60c75b7

666philb

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sat 07 May 2011, 11:59    Post_subject:  

Running Wary from DVD on Athlon(tm) Dual Core Processor

auto ethernet worked (and was persistent)
Sound worked but was not persistent (after reboot)
so will run the audio wizard . . .

Liked the video upgrade wizard - which correctly ID'ed my radeon ATI but no compiled driver yet available.
Installed the ATI driver in PPM but this slowed the system and turned my cursor into a long thin line. So uninstalled it.

Good to see transmission there and the version
is a good one - though apparently big.

Was on Puppy IRC channel and someone using ayttm in Wary was being disconnected continuously.

Will try precord later

Many thanks Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1877
Location: wales

PostPosted: Sat 07 May 2011, 12:05    Post_subject:  

Lobster wrote:


Was on Puppy IRC channel and someone using ayttm in Wary was being disconnected continuously.



That was me Smile

666philb aka MrFricks

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9260
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 07 May 2011, 14:37    Post_subject:  

The problem with hard-drive-less computers not booting off USB is still not resolved.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 07 May 2011, 15:52    Post_subject:  

So the Plop thing does that not help either?
_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3379
Location: Ontario

PostPosted: Sat 07 May 2011, 16:14    Post_subject: new version of mtpaint 3.34.67  

newest version of mtpaint 3.34.67
only minor bug fixes


application here
http://www.datafilehost.com/download-d884c5f8.html

and locals here
http://www.datafilehost.com/download-72e397ba.html

Code:

   * "Palette->Open" now can extract palette from indexed images in any supported file format
   

   * "Scale Canvas" now has 3 boundary extension modes - Mirror, Tile, Void
   

   * Filename and modified status now part of undo system


+  * Transparent colour now part of undo syste   

+  * Palette sorting, dragging a colour, or removing duplicate colours now do not lose transparent colour
   

   * New keyboard shortcuts added - J for lasso tool, D for line tool, F for flood fill tool
    

   * Toolbar and menu icons are now themeable (Preferences->Paths->Default Theme)
   

   * Command line globbing now possible using -w option, e.g. mtpaint -w "*.jpg"

   * BUGFIX - Problems with editing large images at high zoom levels are now eliminated


   * BUGFIX - Titlebar now displays new image's filename after loading layers file, as it should

   * BUGFIX - Layers list now correctly displays selected layer after loading layers file
   

+  * BUGFIX - Layers window now correctly displays transparent colour after it has been modified elsewhere

   * BUGFIX - Loading TIFF files with X or Y mirroring doesn't cause crash
   

   * BUGFIX - Planar TIFF files with alpha now load properly
   

   * BUGFIX - Transparency in indexed TGA files is now read properly
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sun 08 May 2011, 00:11    Post_subject:  

precord (after turning on the mic by right clicking on the bottom right sound icon and fiddling with mic settigs) worked OK - that is great Smile

The xchat in PPM does not auto set to #puppylinux at freenode (I am such a quiche eater)

Pleased to report that Flash which I thought was not installed (a flash icon kept appearing) worked OK as did the browser - though I could not install an extension (lastpass) that I use, in the browser version . . .
Was able to watch 30 min of streaming video. . .

Games are good with sound - like that Smile
The frogger game had no images - was not picking up graphics

Fido is what I was most interested in . . . but in the end did not bother even trying at this stage . . .

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 29 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 27, 28, 29 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1049s ][ Queries: 12 (0.0087s) ][ GZIP on ]