Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 21 Apr 2014, 12:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Reborn Puppy v0.44
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 7 [91 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
puppyiso


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 595

PostPosted: Thu 05 May 2011, 06:00    Post subject:  

I was told that the reason for this forum is to beta test derivatives.

So, here goes my report;

1) to begin with, the annoying messages such as network setup, language setting show up everytime I boot. I understand that this is th e feature of 525 series. OK let's forget about it.

2) It can't find eth0 connection, hence no internet.(later I solved this problem by using other setup option)

3) can't use anything other than English. And it's not lupu's problem since other lupu based all worked fine with other languages. Abiword wasn't even installed and downloaded version never got along with any language other than English. You have to announce it as an English only version or not Asian language friendly version.

4) Before I install Abi, there was abi help menu which turn out to be same as chronium browser. In other words, the menu got mixed up.

5) Other drives are not mountabl except the home directory. It didn't recogize any other drives, making root only or home drive only system.

When I clicked on the mount menu, it just disappeared and nothing mounted. If it wants to keep the screen clean. why not add automounted drives in the right click menu?


6) Before version 04, the resolution was unacceptable. I am using my PC with TV connected.

7) Overall. long way to go.

John
Back to top
View user's profile Send private message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Thu 05 May 2011, 06:41    Post subject:  

puppyiso wrote:
I was told that the reason for this forum is to beta test derivatives.

So, here goes my report;

1) to begin with, the annoying messages such as network setup, language setting show up everytime I boot. I understand that this is th e feature of 525 series. OK let's forget about it.

well, i guess i remove that dialog but if i do all those setttings won't be saved, so the time will be all messed up
puppyiso wrote:

2) It can't find eth0 connection, hence no internet.(later I solved this problem by using other setup option)

i didn't change anything in the network, so everything there is the default one

puppyiso wrote:

3) can't use anything other than English. And it's not lupu's problem since other lupu based all worked fine with other languages. Abiword wasn't even installed and downloaded version never got along with any language other than English. You have to announce it as an English only version or not Asian language friendly version.

i don't understand what you are talking about, what do you mean by other languages, can you please clarify that?
also abiword was removed by default (see first post)

puppyiso wrote:

4) Before I install Abi, there was abi help menu which turn out to be same as chronium browser. In other words, the menu got mixed up.

did you experience this in the 0.44 version? i know i removed all broken menu items from 0.44

puppyiso wrote:

5) Other drives are not mountabl except the home directory. It didn't recogize any other drives, making root only or home drive only system.

When I clicked on the mount menu, it just disappeared and nothing mounted. If it wants to keep the screen clean. why not add automounted drives in the right click menu?


are you using pmount or ppy-mount? (and which versions)
pmount crashes on me 9/10 times , that's why i developed ppy-mount, if you're experiencing these kind of crashes with the ppy-mount 0.05 (included in reborn v0.44) run ppy-mount from the terminal and show me the output so i may fix the bug

puppyiso wrote:

6) Before version 04, the resolution was unacceptable. I am using my PC with TV connected.

7) Overall. long way to go.

John

i didn't ever change anything regarding the video drivers or anything related to that, maybe you selected the wrong settings previous times?

i don't know, please help me fix the problems by answering the questions above
and thank you for your review, it was very helpful, great idea with the mounted media in the right click, i'll definitely work on that Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
TLM


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 173
Location: Central United States

PostPosted: Thu 05 May 2011, 09:04    Post subject:  

Still loving this puplet! You mentioned in an earlier post that you had shortened your panel so that you had an area to right click in to access the menu without having to shade or minimize all other windows. I have found the tint2rc file, but do not know which value to edit to shorten my panel. Assuming I am looking at the correct file. I see values for panel size and margin, but editing them did not change anything. Do i need to run something in terminal after i edit tint2rc? Thanks again.
Back to top
View user's profile Send private message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Thu 05 May 2011, 09:19    Post subject:  

TLM wrote:
Still loving this puplet! You mentioned in an earlier post that you had shortened your panel so that you had an area to right click in to access the menu without having to shade or minimize all other windows. I have found the tint2rc file, but do not know which value to edit to shorten my panel. Assuming I am looking at the correct file. I see values for panel size and margin, but editing them did not change anything. Do i need to run something in terminal after i edit tint2rc? Thanks again.

yes, after each modification you have to restart the reconfigured program, in this case you have to restart tint,
alt+f2
Code:
pkill tint2

alt+f2
Code:
tint2
Back to top
View user's profile Send private message 
TLM


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 173
Location: Central United States

PostPosted: Thu 05 May 2011, 09:32    Post subject:  

alexandrion wrote:
TLM wrote:
Still loving this puplet! You mentioned in an earlier post that you had shortened your panel so that you had an area to right click in to access the menu without having to shade or minimize all other windows. I have found the tint2rc file, but do not know which value to edit to shorten my panel. Assuming I am looking at the correct file. I see values for panel size and margin, but editing them did not change anything. Do i need to run something in terminal after i edit tint2rc? Thanks again.

yes, after each modification you have to restart the reconfigured program, in this case you have to restart tint,
alt+f2
Code:
pkill tint2

alt+f2
Code:
tint2


Thank you for that shortcut method. I had just figured out that restarting my computer will apply the changes as well, but your way is more instant. I have been avoiding restarting X because ever since i installed nvidia driver, if i restart X i get vertical placement issues with my display, and no amount of nvidia-xconfig or running xorgwizard will fix it. I have to reboot to fix that issue. Also xvidtune does not seem to work on my card (GeForce 6200)
Thank you for your assistance. Now having fun with tint2rc file! Can change clock font size and color and all kinds of things.
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Thu 05 May 2011, 09:36    Post subject:  

I don't know if alexandrion has it included in Reborn Puppy or not but there is a Tint2 configuration GUI tint2conf or is it tintwizard (requires python)

I have it in this tint2.pet here (if i recall these some other app ins in there as well, Feh image viewer, 9menu, gtk-engines)

http://www.mediafire.com/file/4kngj6gvvjjmpu7/tint2_0.11.pet
Back to top
View user's profile Send private message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Thu 05 May 2011, 13:08    Post subject:  

stu90 wrote:
I don't know if alexandrion has it included in Reborn Puppy or not but there is a Tint2 configuration GUI tint2conf or is it tintwizard (requires python)

I have it in this tint2.pet here (if i recall these some other app ins in there as well, Feh image viewer, 9menu, gtk-engines)

http://www.mediafire.com/file/4kngj6gvvjjmpu7/tint2_0.11.pet

i did not include any gui tint2 configuration editor
Back to top
View user's profile Send private message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Thu 05 May 2011, 13:09    Post subject:  

TLM wrote:

Thank you for your assistance. Now having fun with tint2rc file! Can change clock font size and color and all kinds of things.


sure, have fun editing stuff Smile
if you have any other questions feel free to ask them Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
puppyiso


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 595

PostPosted: Thu 05 May 2011, 14:25    Post subject:  

Quote:

puppyiso wrote:

3) can't use anything other than English. And it's not lupu's problem since other lupu based all worked fine with other languages. Abiword wasn't even installed and downloaded version never got along with any language other than English. You have to announce it as an English only version or not Asian language friendly version.

i don't understand what you are talking about, what do you mean by other languages, can you please clarify that?
also abiword was removed by default (see first post)



Please see the screenshots I attached



Quote:

are you using pmount or ppy-mount? (and which versions)


As usual, I used Pmount Where can I find ppy-mount?

The resolution may be a fault on my part. I installed good old(need some upgrade) Shinobar's 431qs version. It had resolution problem at the beginning

I had to re set using xorgwizard after the save file was set.

I do like your approach but had some problems. Especially the scim thing.

John

for some reason this old chrome browser can't upload pictures. I have to reboot and send the screenshots for you. One moment.
Back to top
View user's profile Send private message 
puppyiso


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 595

PostPosted: Thu 05 May 2011, 14:25    Post subject:  

Quote:

puppyiso wrote:

3) can't use anything other than English. And it's not lupu's problem since other lupu based all worked fine with other languages. Abiword wasn't even installed and downloaded version never got along with any language other than English. You have to announce it as an English only version or not Asian language friendly version.

i don't understand what you are talking about, what do you mean by other languages, can you please clarify that?
also abiword was removed by default (see first post)



Please see the screenshots I attached



Quote:

are you using pmount or ppy-mount? (and which versions)


As usual, I used Pmount Where can I find ppy-mount?

The resolution may be a fault on my part. I installed good old(need some upgrade) Shinobar's 431qs version. It had resolution problem at the beginning

I had to re set using xorgwizard after the save file was set.

I do like your approach but had some problems. Especially the scim thing.

John

for some reason this old chrome browser can't upload pictures. I have to reboot and send the screenshots for you. One moment.
Back to top
View user's profile Send private message 
puppyiso


Joined: 12 Jan 2009
Posts: 595

PostPosted: Thu 05 May 2011, 14:45    Post subject:  

Sorry for the double post.

Anyway, I rebooted and found those shots out of thousand pictures.

I zipped it and attached.

Please see them
bad scim.png
Description 
png

 Download 
Filename  bad scim.png 
Filesize  351.69 KB 
Downloaded  234 Time(s) 
misc.zip
Description 
zip

 Download 
Filename  misc.zip 
Filesize  1.01 MB 
Downloaded  182 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Thu 05 May 2011, 14:57    Post subject:  

use 0.44 for ppy-mount / broken links
i still dont understand what scim is and as for the internet, i repeat, i did not alter the behaviour of the internet setup tools in any way
Back to top
View user's profile Send private message 
TLM


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 173
Location: Central United States

PostPosted: Sun 31 Jul 2011, 18:55    Post subject:  

I just installed this on an asus eeepc 701 4gig ssd with 2g RAM. Everything works pretty good except webcam. If anyone could point me to existing PET files to get my webcam to work, I would be most grateful. My searches are turning up a lot of things that i am not sure will work or not. Many thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Tue 02 Aug 2011, 02:57    Post subject:  

isn't cheese in the puppy repositories?
Back to top
View user's profile Send private message 
marco07

Joined: 18 Jan 2011
Posts: 176
Location: Lincoln , NE, USA

PostPosted: Tue 02 Aug 2011, 09:18    Post subject:  

Hi:
I just finished reading thru entire posts in this thread and became interested to try this. I am downloading version 0.44 right now. Will be tring it later this eveining and will be back here to post how it all worked out.
thanks for sharing!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 7 [91 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0846s ][ Queries: 12 (0.0063s) ][ GZIP on ]