Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 22:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Reborn Puppy v0.44
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 5 of 7 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
dawnsboy


Joined: 03 Dec 2008
Posts: 248
Location: Indiana - Republic of New Canada

PostPosted: Wed 04 May 2011, 09:06    Post_subject:  

Quote:
would you mind testing the 040.1 version? i've been running it for a day and i had no chromium problems, could you confirm that?


Downloaded the 040.1 with chromium-browser 10. Did a fresh frugal install. So far chromium 10 works just fine.

Also here is a screen shot to show modifications that I made to the desktop on my Acer netbook which gets out in public from time to time. People are usually attracted to the screen when they realize it is not windows.

I like the look of the Linux Mint 9 Fluxbox desktop with Tint2 so I implemented the look on Reborn Puppy.
reborndesk.png
 Description   
 Filesize   94.58 KB
 Viewed   1078 Time(s)

reborndesk.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 09:17    Post_subject:  

that's great news Smile
don't you use conky?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dawnsboy


Joined: 03 Dec 2008
Posts: 248
Location: Indiana - Republic of New Canada

PostPosted: Wed 04 May 2011, 09:28    Post_subject:  

Quote:
don't you use conky?


I have it on my desktop. I just commented conky in the .xinitrc for the netbook for this theme and added freemem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
l2ulinux


Joined: 25 Jan 2011
Posts: 148
Location: Blountstown, Fl.

PostPosted: Wed 04 May 2011, 11:58    Post_subject: Reborn Puppy v0.40.1
Sub_title: chromium-browser 10
 

I am not Dawnsboy, but after the put downs of Chromium I just had to try reborn v0.40.1
It worked ok, wish you had left the panel alone. Only problem was with the
internet connection droped twice. Had to install both times.

-Computer-
Processor : 4x Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz
Memory : 2065MB (263MB used)
Operating System : Puppy Linux 0.52
User Name : root (root)
Date/Time : Wed 04 May 2011 10:37:43 AM GMT-8
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA Intel

Operating System
----------------

-Version-
Kernel : Linux 2.6.33.2 (i686)
Compiled : #1 SMP Thu May 27 10:56:32 EST 2010
C Library : GNU C Library version 2.11.1 (stable)
Default C Compiler : Unknown
Distribution : Puppy Linux 0.52
-Current Session-
Computer Name : puppypc
User Name : root (root)
Home Directory : /root
Desktop Environment : Unknown (Window Manager: Openbox)
-Misc-
Uptime : 10 hours, 42 minutes
Load Average : 0.01, 0.04, 0.00

Look at uptime and most was watching internet TV.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 12:03    Post_subject: Re: Reborn Puppy v0.40.1
Sub_title: chromium-browser 10
 

l2ulinux wrote:
I am not Dawnsboy, but after the put downs of Chromium I just had to try reborn v0.40.1
It worked ok, wish you had left the panel alone. Only problem was with the
internet connection droped twice. Had to install both times.

Look at uptime and most was watching internet TV.


i made no modification to the internet connection, it should act exactly like the the original version

also what do you miss from the old panel?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OFC Dark Puppy

Joined: 24 Apr 2011
Posts: 30

PostPosted: Wed 04 May 2011, 13:25    Post_subject:  

525, at least for me has a terrible wireless network manager. At least compared to 520.

The networks will not autoconnect on startup. You have to scan for your preferred network each time and manually connect to it. It's a real pain.

Perhaps that's what 12linux was talking about.

I don't have a wired connection on my pc so I can't say whether or not the ethernet works. Though since it's wired, it should work. Wireless is buggy and improperly managed.

The developers of 525, for all their gains, took steps backward in the wireless internet department.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 14:07    Post_subject:  

OFC Dark Puppy wrote:
525, at least for me has a terrible wireless network manager. At least compared to 520.

The networks will not autoconnect on startup. You have to scan for your preferred network each time and manually connect to it. It's a real pain.

Perhaps that's what 12linux was talking about.

I don't have a wired connection on my pc so I can't say whether or not the ethernet works. Though since it's wired, it should work. Wireless is buggy and improperly managed.

The developers of 525, for all their gains, took steps backward in the wireless internet department.

i don't seam to have any problems, i mean i did, (see here http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=67139) but it was an easy fix, instead of using the first tool i used the second one and never had problems ever since
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OFC Dark Puppy

Joined: 24 Apr 2011
Posts: 30

PostPosted: Wed 04 May 2011, 14:30    Post_subject:  

Well I've never had problems with my wireless dropping me. Well...at least without encryption. It works nice from beginning to end. It's just that puppy can't remember my last used network. Even if I go into network manager and save the profile, I'll have to manually get the connection working again on startup.

With encryption, puppy found the network and for a few days it worked nice. Then I couldn't connect to the network again. I checked Macpup too, which never had problems connecting and the same thing. I even went to mint and still no internet. I had to switch to a different computer and get into the router settings and disable encryption. Suddenly Puppy could connect again.

So my router must not handle encryption well.

For many people that have problems with encrypted connections, you should make sure your router can handle the selected encryption.
Or encryptions period. Some routers say they can on the box but once you get them working it's a whole other story.

Anyway...that didn't fix my autostart problem. Stay connected to internet which is in the menu, can't seem to remember what network I connected to last time.

That's the problem I'm having.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
l2ulinux


Joined: 25 Jan 2011
Posts: 148
Location: Blountstown, Fl.

PostPosted: Wed 04 May 2011, 14:33    Post_subject: reborn puppy v0.40.1
Sub_title: dropped connection
 

The connection just dropped. First time I was watching Vettle and the stream stopped. I tried to restart it and a page would come up and read web site down are has moved both times. I ran install program each time and it would restart again with no problem. It is a wired connection.
What I mean about the panel was i miss the menu button and the volume, connection and memory. I love the way you made the icons come up in the panel when you minimize the programs.
By the way have you tried Browserlinux? They look almost alike.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 15:30    Post_subject: Re: reborn puppy v0.40.1
Sub_title: dropped connection
 

l2ulinux wrote:
The connection just dropped. First time I was watching Vettle and the stream stopped. I tried to restart it and a page would come up and read web site down are has moved both times. I ran install program each time and it would restart again with no problem. It is a wired connection.
What I mean about the panel was i miss the menu button and the volume, connection and memory. I love the way you made the icons come up in the panel when you minimize the programs.
By the way have you tried Browserlinux? They look almost alike.

if you check the root folder
did you try both internet setup managers and both failed? if not make sure you check the other one
anyway as for the the panel, there's a solution for each problem you have
l2ulinux wrote:
What I mean about the panel was i miss the menu button

well, sure, it doesn't have a menu button, but the right click mouse button displays the exact menu that fbpanel does, in my configuration i made the tint2 panel slightly shorter so i had space to the left of it to right click and get the menu
see here
http://i.imgur.com/qondH.png
l2ulinux wrote:
and the volume, connection and memory

for the volume in this version i use my own volume tool, if you hold start and press the arrow keys it should change the volumes and display the output, however you will have to configure it since most cards have different settings, if you need help trying to get that to work ask
here's what i get when i press that combination
http://i.imgur.com/IBu4X.png
if you're getting anything else or nothing at all it's probably not configure properly
as for the size tool, that's a complete waste of toolbar space, you can find out how much free space you have with the built-in thunar file manager
http://i.imm.io/5qzw.jpeg
see? you're not missing out on anything
and since most of us almost NEVER change the network settings (well, at least if you get it working) the network icon on the tray is useless, you can access the internet setup from the menu
http://i.imgur.com/zN5J7.png
and the new puppy release i'm currently working on will have an even more intuitive menu
http://i.imgur.com/JfDWm.png
still not convinced?
i attached to this thread the tools you are missing Smile

install the pet file, add
Code:
retrovol --hide &

in the .xinitrc file and restart x, the volume icon should be back on the tray bar Smile
for the firewall, network, free memory and power tray icons, add the files in the startup archive in your /root/Startup restart X and they should be there Smile

if you still have questions don't hesitate to ask and i will be happy to clarify your problems
Startup.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  Startup.tar.gz 
Filesize  10.42 KB 
Downloaded  208 Time(s) 
retrovol-0.10.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  retrovol-0.10.pet 
Filesize  115.81 KB 
Downloaded  206 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
l2ulinux


Joined: 25 Jan 2011
Posts: 148
Location: Blountstown, Fl.

PostPosted: Wed 04 May 2011, 16:12    Post_subject: reborn puppy v0.40.1
Sub_title: dropped connection
 

I was not complaining about the dropped connections. It is a problem I have not seen in a long time. What got me was the way it would bring up the pages reading the web sites must be off line are moved to a new server.
The main thing I wanted to say was there was no problem with the web browser. Everything worked right and there was no lag. I only have a 5 gig DSL connection if I am lucky. Most of the time it runs about 2 to 3 on a good day.
I have tried almost all web browsers. I am going to try one Qtweb I think the name is.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 16:20    Post_subject: Re: reborn puppy v0.40.1
Sub_title: dropped connection
 

l2ulinux wrote:
I was not complaining about the dropped connections. It is a problem I have not seen in a long time. What got me was the way it would bring up the pages reading the web sites must be off line are moved to a new server.
The main thing I wanted to say was there was no problem with the web browser. Everything worked right and there was no lag. I only have a 5 gig DSL connection if I am lucky. Most of the time it runs about 2 to 3 on a good day.
I have tried almost all web browsers. I am going to try one Qtweb I think the name is.

i tried that one this morning (you can check in one of my previous posts in ths thread), didn't work out for me Smile
did you apply anything from the post above?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dawnsboy


Joined: 03 Dec 2008
Posts: 248
Location: Indiana - Republic of New Canada

PostPosted: Wed 04 May 2011, 17:06    Post_subject:  

Results of testing to date:

I am able to establish and maintain wired and wireless internet connections.

I have been able to since Lucid 5.11 (on official lucid and derivatives). I currently have an Acer Aspire One netbook and a Compaq Presario SR1603WM. I have used the official Lucid live CD's on two eeepc's and an Acer Aspire 4520 laptop without any connection issues. I had some difficulty with the Simple Network application on the original release of official Lucid but they have since disappeared. I have not had any issues on Lucid or derivatives since.

As I reported previously I did have difficulties with Chromium Browser 12.

These same issues occurred when using this browser on other versions of Puppy LInux and other derivatives. Among these issues are Chromium 12 whining that the page is not available or that server has permanently moved. I encountered these errors with Facebook, webmail and other commonly visited sites. In my case these errors occurred with an active internet connection. I could confirm internet access with any internet aware application and could immediately visit the same site with an alternate browser. Chromium-Browser 10 works just fine.

I did have to complete manual setup on initial use with the eth0 on the Compaq and with the sound card on the Compaq and the Acer Aspire One netbook.

After initial setup networking and audio have worked just fine.

Twice now (different save files) the icons for Thunar File Manager have gone MIA. I have not had a chance to evaluate how I managed to do that. The Gion icon theme is still in it's assigned folder but it no longer displays. All I get is a generic "text document" icon in the file manager windows for all files, folders and drives.

Other than that reborn puppy has been working out just fine. It is pretty quick on my machines.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 18:16    Post_subject:  

that sounds like a gtk problem
can you please post the ~/-.gtk-2.0 file?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
alexandrion


Joined: 19 Feb 2011
Posts: 105

PostPosted: Wed 04 May 2011, 19:09    Post_subject:  

new version available
updates include
- removed broken shortcuts from the menu
- redesigned the menu to make it more practical
- ppy-mount v0.05
- changed the shortcuts to launch the default browser instead of hard linking it to chromium
- removed some inbuilt tools
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 5 of 7 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0969s ][ Queries: 12 (0.0043s) ][ GZIP on ]