Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 19:32
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Lucid 525 lite + experimental Lucid lite 2.6.38.4 - v004
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 11 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 9, 10, 11 Next
Author Message
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 11:17    Post_subject:  

Are you running this on the same computer you set it up and made the remaster on - are the results the same when using the official lucid 525?

From what i recall of the built in puppy remaster tool it requires some manual tweaking and copying of directories during the remastering.

If you search the forum there are a fair few topics about remastering as well as updated versions of the remaster application - i don't know how relevant it is to the new lucid 525 bust there is a there is also a section near the bottom of the Lucid News site about remastering.
http://diddywahdiddy.net/LupuNews/index4.html
Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 11:25    Post_subject:  

stu90 wrote:
Are you running this on the same computer you set it up and made the remaster on - are the results the same when using the official lucid 525?

From what i recall of the built in puppy remaster tool it requires some manual tweaking and copying of directories during the remastering.

If you search the forum there are a fair few topics about remastering as well as updated versions of the remaster application - i don't know how relevant it is to the new lucid 525 bust there is a there is also a section near the bottom of the Lucid News site about remastering.
http://diddywahdiddy.net/LupuNews/index4.html


i am running the remaster on same computer
will try the changes mentioned in lucid news

how do i get rid of the Personalize Settings Screen - I set this up prior to remaster - why does it reappear with correct info already there
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 11:36    Post_subject:  

majorfoo,
I presume you are doing the remaster for lucid lite with a save file?
During the remaster when you are given the option to edit the /root and /etc directories in /tmp have you tried deleting them and copying the /root and /etc directories from the lucid lite you are running.

Edit there is also other remaster applications like remasterpup2:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1324095294&t=51699
Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 11:51    Post_subject:  

stu90 wrote:
majorfoo,
I presume you are doing the remaster for lucid lite with a save file?
During the remaster when you are given the option to edit the /root and /etc directories in /tmp have you tried deleting them and copying the /root and /etc directories from the lucid lite you are running.

Edit there is also other remaster applications like remasterpup2:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1324095294&t=51699


no i am not running a save file - i booted the 525-lite iso , added all the changes i wanted and remastered.

yes i deleted /root and /etc from /tmp and copied /root and /etc

just trying to get rid of these two annoying entries
majorfoo
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 11:56    Post_subject:  

Maybe try adding you application and setting reboot create a save file them try the remastering.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 11:59    Post_subject:  

stu90 wrote:
Maybe try adding you application and setting reboot create a save file them try the remastering.


will give this a try and report back later today - thanks for your help
Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 21:06    Post_subject:  

stu90 wrote:
Maybe try adding you application and setting reboot create a save file them try the remastering.


created save file - rebooted - installed my stuff saved and rebooted again - then remastered

still have same problems in 525-lite

tried same experiment in lucid 525 final, booted live cd, added my stuff remastered and on reboot did not have message about improper shutdown but did have personalize settings screen again

if i can get rid of these annoying features, will be happy camper
Back to top
View user's profile Send_private_message 
yordanj94

Joined: 16 Sep 2010
Posts: 77
Location: Bulgaria

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 02:57    Post_subject: remaster cd
Sub_title: .xload
 

Hi.
I had the same problem.Shinobar helped me to solve it .

Quote:


yordanj94 wrote:
When i remaster CD i copy all from my root and etc folders, but after when i boot from remastered CD always Puppy starts with massage about no correct shutdown.

You can copy all the files in /etc and /root, but remove the hidden file '/etc/.XLOADED'.


Hope this help.
Yordan
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 07:47    Post_subject:  

thanks yordanj94

this does indeed work to remove the improper shut down message. Cool

Not sure what is causing the personalized settings to run, i did notice the default entries had changed to my personal configurations - i will ask over in the official lucid 525 thread.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 10:00    Post_subject:  

stu90 wrote:
thanks yordanj94

this does indeed work to remove the improper shut down message. Cool

Not sure what is causing the personalized settings to run, i did notice the default entries had changed to my personal configurations - i will ask over in the official lucid 525 thread.


remastered again and improper shut down message is gone.
thanks for tip on this

will tackle personalized settings next

looking good
Back to top
View user's profile Send_private_message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1047
Location: the australian mallee

PostPosted: Wed 06 Apr 2011, 15:47    Post_subject:  

As I promised stu to upload a link to my apps.sfs, but be aware it's part of an alpha build for puppy58 and will overload any duplicates already left in 525lite.

http://www.lamiaworks.com.au/puppy/sfs/apps_529.sfs

and contains:

asunder-1.9.3-i486.pet
axel-1.0a.pet
bcrypt-1.1.pet
cgtkcalc-2.1.9.pet
cire-0.14.0-i486.pet
ctorrent-dnh3.3.pet
didiwiki-0.8-p4.pet
dillo_lucid52-0.pet
draftsight_beta_520.sfs
e3_utf8-2.8.pet
EudoraOSE-V1-lucid.pet
FileZilla-3.3.3-Lucid.pet
Firefox-3.6.13-Lucid.pet
Flashplayer-10.2.152.27-Lucid52.pet
fpm2-0.75-pup4.pet
gcalctool_lucid52-0.pet
gcolor2-0.4.pet
gdmap-0.8.0.pet
gfnrename-0.5.pet
glipper-0.89-1.pet
gmeasures-0.7.pet
gnome-mplayer_lucid52-0.pet
Gnu_Backgammon-1.0-Lucid.pet
gpptp-0.1.0.pet
gwhere-0.2.3-1.pet
inkscapelite-0.36.3-no_gnomeprint-q1.pet
luvcview_L1-0.2.6-1-Lucid.pet
mhwaveedit-1.4.16-q1.pet
midori-0.2.4-Lucid.pet
midori-cups_lucid52-0.pet
mp-3.2.13-q1.pet
mplayer_lucid52-0.pet
mtpaint_lucid52-0.pet
mtr-0.72.pet
netpbm-10.34-2-pup4.pet
nicoedit-2.5.3.pet
notecase-1.9.8-no_gtksourceview-1-q1.pet
osmo-0.2.10-1-q1.pet
pbackup-3.1.8.pet
pburn-3.3.3.pet
pcd-1.5.pet
pcdripper-3.7.pet
pdvdrsab-0.1.pet
picpuz-12.pet
pictureviewer-0.3.1-1-pup4.pet
pidgin-2.7.10-i486-520.pet
pmetatagger-2.1.pet
pmirror-0.4.pet
PMirrorget-0.2-dpup.pet
pmusic-1.6.3.pet
pmusic_THEME_pmusic_original-2008.08.10.pet
pnethood-0.6.7.pet
pplog-1.1.2-2.pet
prename-0.7.pet
pschedule-1.0.pet
psip-0.12.pet
pstopwatch-0.6.pet
ptimer-0.2.pet
puppy-podcast-grabber-1.1.pet
pupradio-0.6.pet
pure_ftpd-1.0.22-2.pet
pwsget-0.1.pet
rubix-1.03.pet
samba_client-3.0.37.pet
scrot-0.8-11.pet
searchmonkey-0.8.1-dpup.pet
sfs-converter-1.3.2-1.pet
siag-3.5.5-lucid52.pet
ssh_gui-0.7.1-pup1.pet
superscan-0.8-pup1.pet
synclient-0.14.6.pet
tile-20000117.pet
uget-1.4.8.5-1-pup4.pet
valide-194-uj.pet
xarchive-0.2.8-7-p4.pet
xdelta-3.0v.pet
xemeraldia-0.4.3-pup4.pet
xfdiff-cut-4.5.0.pet
XineDVD-1.29-Lucid.pet
xinvaders-3d-lupu.pet
xmahjongg-3.7-i486-squeeze.pet
xsane-0.997-patched-q1.pet

I shall monitor and help with problems if I can.

have fun

scsijon
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
moonskin

Joined: 18 Oct 2008
Posts: 40
Location: Wollongong, Australia

PostPosted: Thu 07 Apr 2011, 07:27    Post_subject:  

This is a really nice piece of work. I have added some apps and scripts for my particular (turnkey) system and remastered using the standard system.

The problem I now have is probably something obvious...

When I boot with the original CD , it boots straight into the desktop. When I use my remastered CD, it goes to the wizard to probe the video hardware. Same machine, no hdd or usb attached.

Is there something I have missed that I need to copy across during remastering?

Because this system sets itself up via a script to open up the apps it needs and finally start a virtual organ that takes up the whole screen, I would like the user not to have to go through the probe process. In fact, the aim is to have the system. kbd and mouse hidden in the organ console with only the power switch accessible.

(I would also like to remove the personalise settings as it is not needed - but that is a task that can wait.)

Thanks
Graham
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nancy reagan

Joined: 22 Jan 2009
Posts: 513

PostPosted: Thu 07 Apr 2011, 07:29    Post_subject: Can Google Earth 6 be insstalled ?  

As there is a linux version voor GE6

http://www.google.com/earth/download/ge/agree.html

now, was wondering whether

a. can it be installed in this lupu lite ? and, if so

b. HOW ?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Thu 07 Apr 2011, 10:11    Post_subject:  

scsijon wrote:
As I promised stu to upload a link to my apps.sfs, but be aware it's part of an alpha build for puppy58 and will overload any duplicates already left in 525lite.

http://www.lamiaworks.com.au/puppy/sfs/apps_529.sfs

have fun

scsijon


Hi scsijon - i will download and test tonight. Cool

cheers
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Thu 07 Apr 2011, 10:27    Post_subject:  

moonskin wrote:
This is a really nice piece of work. I have added some apps and scripts for my particular (turnkey) system and remastered using the standard system.

The problem I now have is probably something obvious...

When I boot with the original CD , it boots straight into the desktop. When I use my remastered CD, it goes to the wizard to probe the video hardware. Same machine, no hdd or usb attached.

Is there something I have missed that I need to copy across during remastering?

Because this system sets itself up via a script to open up the apps it needs and finally start a virtual organ that takes up the whole screen, I would like the user not to have to go through the probe process. In fact, the aim is to have the system. kbd and mouse hidden in the organ console with only the power switch accessible.

(I would also like to remove the personalise settings as it is not needed - but that is a task that can wait.)

Thanks
Graham


Hi moonskin,
Are you copying the /root and /etc directories during the remaster process ? You also need to delete the hidden /etc/.XLOADED file when you copy the /etc directory to /tmp

As for the personalized setting - im not sure how to stop that, i posted regarding this issue in the official lucid puppy thread.

Another option might be to try woofy to remaster
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=57037

Dont use the icon and theme setter as it dosn;t work so well but installing .pets work and for you scripts select to manually edit and just copy them over before the .sfs is created.
cheers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 11 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 9, 10, 11 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0938s ][ Queries: 12 (0.0051s) ][ GZIP on ]