Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 04:49
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Lucid 525 lite + experimental Lucid lite 2.6.38.4 - v004
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 10 of 11 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11 Next
Author Message
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Sun 08 May 2011, 08:18    Post_subject:  

I uploaded this .iso last night.
http://smokey01.com/stu90/lupu-525-02.iso
md5: 0687cbfca96680659a019db2ec2592de

This is just an edited .iso of the previous build trying a different audio fix - to be honest im not sure what i can do about not booting straight to desktop as this last build had the minimal of changed with EZ-woof - just used lupe-19 kernel and audio mod, with no other packages added / removed or altered.

cheers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2183
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 08 May 2011, 11:27    Post_subject: Lucid 525 lite + experimental Lucid lite 2.6.38.4 - v003  

Hi stu90,

I heard the two barks on first bootup with your latest,went straight
to the desktop, resolution,wired network good.
The image shows alsamixer the way the settings were right off the bat
(different pc,fewer settings).

edit: oops, if I'd cursored over in alsamixer I would have seen a bunch more settings.
Here's a screenshot of retrovol, still haven't changed anything.
image-2.jpg
 Description   
 Filesize   14.47 KB
 Viewed   1774 Time(s)

image-2.jpg

image-1.jpg
 Description   
 Filesize   13.7 KB
 Viewed   1776 Time(s)

image-1.jpg


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Sun 08 May 2011, 11:40    Post_subject:  

Quote:
im not sure what i can do about not booting straight to desktop as this last build had the minimal of changed with EZ-woof - just used lupe-19 kernel and audio mod

V003 booted straight to the desktop for me.

That should be something EZ-Woof builds of Lucid 5.2.5 do automatically.

/var/log/Xorg.0.log might have useful info. You could rename it from the command line after it fails to boot cp /var/log/org.0.log /var/log/Xorg.fail or something so that it doesn't get overwritten when you successfully use xorgwizard.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Sun 08 May 2011, 11:47    Post_subject:  

Quote:
Here's what my Retrovol looks like, notice that there is no "front"

Sorry James C. I should have said: different cards will have different volume control options--that is part of what makes alsa so difficult to get right for all cards I am sure--or one of the things anyway.

The difference between Lupu Lite and Ice Puppy is that Ice Puppy uses Lucid 5.1.1, and Lupu Lite uses 5.2.5, am I right?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Sun 08 May 2011, 13:00    Post_subject:  

Hi Billto thanks for testing again Smile
sounds like this one works a bit better ? i can;t quite make out on the images is Front audio set in retrovol / alsa mixer?

Hi Playdayz,
I haven't experienced any problems my self with booting direct to desktop with any of the EZ-woof builds, James and Nooby had some problems though Sad

I had no idea how different all these sounds cards are, i presumed they all just showed to same in retrovol - mine just has settings for Master, PCM, Capture, Digital, Mux capture - like you say i can now see why getting working audio across the board can be difficult.

Yes i believe Pemasu uses 511 base, i think he has also modified things along the way as well - the first lucid lite is just a standard remaster of official lucid 525 puppy with woofy remaster tool.

cheers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2183
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 08 May 2011, 13:32    Post_subject: Lucid 525 lite + experimental Lucid lite 2.6.38.4 - v003  

stu90 wrote:
Hi Billto thanks for testing again Smile
sounds like this one works a bit better ? i can;t quite make out on the images is Front audio set in retrovol / alsa mixer?
cheers.


Yes,this one works well.The front audio was set on first boot.

I made a stripped down quirky 1.2 a few months ago with woof, 78mb
iso. I noticed it on the shelf yesterday and had some fun last night
by adding seamonkey 2.0.14 and cmus 2.4, also PupSnap and a couple of
other things, remastered the cd and the iso is now 94 mb.I've made more pets
this morning,audacious and a game.It even works on my newest pc but
has to use the vesa driver and the resolution is wrong but what the
heck.
Puppy is cool Smile
image-1.jpg
 Description   
 Filesize   63.22 KB
 Viewed   1718 Time(s)

image-1.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 08 May 2011, 19:01    Post_subject:  

stu90 wrote:
I uploaded this .iso last night.
http://smokey01.com/stu90/lupu-525-02.iso
md5: 0687cbfca96680659a019db2ec2592de

This is just an edited .iso of the previous build trying a different audio fix - to be honest im not sure what i can do about not booting straight to desktop as this last build had the minimal of changed with EZ-woof - just used lupe-19 kernel and audio mod, with no other packages added / removed or altered.

cheers.


Some progress anyway. Smile
Manual frugal install on the old P4 test box. Initial boot still went to a prompt ,so I just ran Xorgwizard. Internet wasn't detected, so I ran Network Wizard. But the sound worked ootb. Smile
Here's Retrovol on initial boot.
retrovol .png
 Description   
 Filesize   17.38 KB
 Viewed   1610 Time(s)

retrovol .png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 08 May 2011, 19:23    Post_subject:  

James C wrote:
stu90 wrote:
I uploaded this .iso last night.
http://smokey01.com/stu90/lupu-525-02.iso
md5: 0687cbfca96680659a019db2ec2592de

This is just an edited .iso of the previous build trying a different audio fix - to be honest im not sure what i can do about not booting straight to desktop as this last build had the minimal of changed with EZ-woof - just used lupe-19 kernel and audio mod, with no other packages added / removed or altered.

cheers.


Some progress anyway. Smile
Manual frugal install on the old P4 test box. Initial boot still went to a prompt ,so I just ran Xorgwizard. Internet wasn't detected, so I ran Network Wizard. But the sound worked ootb. Smile


I do manual install's which means I don't use a cd. Anyway, I burned a cd of 525-02 and it booted (pfix=ram) straight to a working desktop. No prompt.
Still had to configure internet but sound and display work from the cd.
Timing issue?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Hesse James


Joined: 08 Feb 2010
Posts: 44

PostPosted: Mon 09 May 2011, 15:24    Post_subject: DEVX and Instant Update ?  

Hi Stu
So far your Puplets works ok for me (btw the first one with 2.6.38). For development reasons which DEVX would you recommend ? I have taken the standard lupu_devx_525.sfs and renamed it into lupu_devx_526.sfs to make it working. Is this your recommended version ?

Additional question: is the actual 5.25 Instant Update installed or do I have to apply this on a fresh "lite" install ?

Thanks in advance for a short notice.

Christian
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Tue 10 May 2011, 07:27    Post_subject: Re: Lucid 525 lite + experimental Lucid lite 2.6.38.4 - v003  

Billtoo wrote:

Yes,this one works well.The front audio was set on first boot.

I made a stripped down quirky 1.2 a few months ago with woof, 78mb
iso. I noticed it on the shelf yesterday and had some fun last night
by adding seamonkey 2.0.14 and cmus 2.4, also PupSnap and a couple of
other things, remastered the cd and the iso is now 94 mb.I've made more pets
this morning,audacious and a game.It even works on my newest pc but
has to use the vesa driver and the resolution is wrong but what the
heck.
Puppy is cool Smile


Hey nice one Billtoo - puppy is great for tinkering about, customizing, building and experimenting with. Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Tue 10 May 2011, 07:42    Post_subject:  

James C wrote:


I do manual install's which means I don't use a cd. Anyway, I burned a cd of 525-02 and it booted (pfix=ram) straight to a working desktop. No prompt.
Still had to configure internet but sound and display work from the cd.
Timing issue?


Manual frugal install is how i use Puppy - i have never tried a full install or even a CD/DVD install of puppy, i do have a USB install as back up just in case my hard drive dies.

I don't know why it would work from a CD but not a frugal install - like you say maybe some kind of timing issue, something (audio) not loading in time and having a knock on effect ?

Playdayz posted this above - i wouldn't be able to make heads nor tails of it but maybe some one who knows about such things might see it.

Quote:
/var/log/Xorg.0.log might have useful info. You could rename it from the command line after it fails to boot cp /var/log/org.0.log /var/log/Xorg.fail or something so that it doesn't get overwritten when you successfully use xorgwizard.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Tue 10 May 2011, 07:52    Post_subject: Re: DEVX and Instant Update ?  

Hesse James wrote:
Hi Stu
So far your Puplets works ok for me (btw the first one with 2.6.3Cool. For development reasons which DEVX would you recommend ? I have taken the standard lupu_devx_525.sfs and renamed it into lupu_devx_526.sfs to make it working. Is this your recommended version ?

Additional question: is the actual 5.25 Instant Update installed or do I have to apply this on a fresh "lite" install ?

Thanks in advance for a short notice.

Christian


Hi Hesse James,
Thanks for testing - im afraid i never kept the devx for those previous builds - im not sure what the correct procedure is or if it safe, advised to use devx from a different build or kernel version?

As lucid lite 004 will be around for a few days i have upload the devx for that one - it is called lupu-devx-525 but it was made with 004 build so it is the right one for that.

cheers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Iguleder


Joined: 11 Aug 2009
Posts: 1926
Location: Israel, somewhere in the beautiful desert

PostPosted: Tue 10 May 2011, 07:58    Post_subject:  

My 2.6.38.5 got messed up and I haven't tried the second attempt, but I think I'll abandone it for now, because 2.6.39 should be quite good and because I'm working on a tweaked 2.6.32 which should be very good - I remember I got sound working for pretty much anyone when I developed Puppy Squeeze.

Had to abandon both because my personal life got too messy.

The tweaked 2.6.32 comes with a build script that can build any 2.6.32.x, which makes things quite fun Smile

It could be useful on the IcePuppy and Lite front, with 2.6.38+ - someone could tweak it to match this kernel. I'll post this script once I get everything working, I'm doing the first build atm. All we need is a working .config for the kernel series and matching patches (which are very easy to obtain or generate).

_________________
My homepage
My GitHub profile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
ICQ 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 11 May 2011, 01:15    Post_subject:  

Manual frugal install of v004 on the P4 test box.Still booting to a prompt on initial boot. Not a big deal to me since once xorgwizard is run it doesn't need to be touched again.
Sound was working on boot again.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4496
Location: Earth

PostPosted: Wed 11 May 2011, 14:49    Post_subject: Problem booting a 2.8GHz Celeron with SIS MB video  

System is booting from Live media to X desktop (pfix=ram). When arrival at desktop, mouse is frozen and keyboard doesn't respond.
System has 1GB RAM, 2.8GHz Celeron with SIS MB video.

Edited 1: When I boot with pfix=nox, it goes to text based select Keyboard screen and keyboard is frozen. Arrow keys, enter key, nothing works. Power off button, only.

What would be a recommended course of action?
Edited 2: OK, it appears that it doesn't like my USB keyboard+mouse coming thru the KVM.

Thanks in advance

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 10 of 11 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1069s ][ Queries: 12 (0.0065s) ][ GZIP on ]