Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 02:41
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Lighthouse Pup 5.03 203M Wine 1.3.14 (not being maintained)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 10 of 16 [228 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Next
Author Message
nickdobrinich

Joined: 05 Apr 2007
Posts: 77
Location: Cleveland OH USA

PostPosted: Mon 16 May 2011, 01:35    Post subject: VirtualBox for LHP
Subject description: merci
 

@Tazoc,
Thank you for the fast reply.
Using gparted inside of the VM is pure genius.
I will try forthwith.
I already did the symlink once I found out I was filling up my LHP save file.
If I can get this to work I will try to post the VDI somewhere public to further the advance of LHP onto everyone's desktop.
Nick
Back to top
View user's profile Send private message 
nickdobrinich

Joined: 05 Apr 2007
Posts: 77
Location: Cleveland OH USA

PostPosted: Mon 16 May 2011, 23:56    Post subject: Pburn 3.3.0 burn failure
Subject description: error between keyboard and chair
 

EDIT: in swapping removable CD drives around, I used a ROM drive which of course cannot burn a CD.
This is what the error messages look like.
ID 10 T.
If someone could remove this post, I would be less embarrassed.


I don't often burn data CDs but I had a Windows data CD to burn tonight with long file names with spaces.
Pburn 3.3.0 failed repeatedly on several machines in both LHP 5.03g and 5.02g.
I was finally able to burn it on one of the PCs with an old Puppy 4.31 running Pburn 3.1.2
As an added note, I burn ISOs on this same PC with Burniso2cd all the time.

Here is the failed Pburn.log:

Pburn version 3.3.0

###################################################
COMMAND:
###################################################
mkisofs -f -iso-level 3 -D -R -J -joliet-long -V "pburn_project" -p root -publisher "Pburn" -o "/root/.pburn/Pburn.iso" -exclude-list /root/.pburn/tmp/exclude -graft-points -path-list=/root/.pburn/tmp/graft_points
cdrecord -multi -tao -v dev=sr0 driveropts=burnfree "/root/.pburn/Pburn.iso"

###################################################
OUTPUT:
###################################################
Warning: -follow-links does not always work correctly; be careful.
I: -input-charset not specified, using iso-8859-1 (detected in locale settings)
Using ROOM_CONTROLLER_RELEASE_N000.PD;1 for /mnt/sda7/Delta/Delta Controls/pdf/V3/Room Controller Release Notes_rev 1.2.pdf (Room Controller Release Notes_rev 1.1.pdf)
More of the same...
Using ROOM_CONTROLLER_RELEASE_N000.PD;1 for /mnt/sda7/Delta/pdf/V3/Room Controller Release Notes_rev 1.2.pdf (Room Controller Release Notes_rev 1.1.pdf)
2.27% done, estimate finish Mon May 16 23:29:42 2011
4.55% done, estimate finish Mon May 16 23:27:08 2011
More of the same...
97.62% done, estimate finish Mon May 16 23:24:30 2011
99.89% done, estimate finish Mon May 16 23:24:30 2011
Total translation table size: 0
Total rockridge attributes bytes: 240538
Total directory bytes: 716800
Path table size(bytes): 4924
Max brk space used 20e000
220245 extents written (430 MB)
scsidev: 'sr0'
devname: 'sr0'
scsibus: -2 target: -2 lun: -2
wodim: No such file or directory.
Cannot open SCSI driver!
For possible targets try 'wodim --devices' or 'wodim -scanbus'.
For possible transport specifiers try 'wodim dev=help'.
For IDE/ATAPI devices configuration, see the file README.ATAPI.setup from
the wodim documentation.
TOC Type: 3 = CD-ROM XA mode 2

Last edited by nickdobrinich on Sun 22 May 2011, 22:15; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
jasmac


Joined: 03 Jun 2009
Posts: 62
Location: Canberra, Australia

PostPosted: Wed 18 May 2011, 16:32    Post subject:  

Hey Taz,

Been a fair while since I have checked, you are still doing great work. I will be updating my usb once I get some time. This release sounds pretty sweet. Your LHP always travels with me and is never far away when I need it and is still working great. I have not been doing any new backgrounds, I have taken up photography and am trying to make something of it. I am on dA, feel free to grab anything that you like from it and if there is anything there that you like but I have not put up a suitable size just let me know and I will send you the full size so you can do what you want with it. Keep up the work mate much appreciated.

Cheers

Jason

http://jamcpics.deviantart.com/gallery/
Back to top
View user's profile Send private message 
tazoc


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1157
Location: Lower Columbia Basin WA US

PostPosted: Fri 20 May 2011, 12:59    Post subject:  

Hi Jason,
Very nice photography there--after a hard day of coding and debugging it was relaxing to sit back and browse your latest work. I especially liked Are you Eyeballing Me Boy and My Pooch. I'd like to see a color pic of your puppy and include both in a future release. Bee in Blue is a stunning display of color and detail.
Thanks for sharing these!
TazOC

_________________
lhpup.org Lighthouse 64 6.02
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jasmac


Joined: 03 Jun 2009
Posts: 62
Location: Canberra, Australia

PostPosted: Fri 20 May 2011, 19:16    Post subject:  

Hey Taz,

Thanks, the one of my pooch is actually a b/w photo, unfortunately I don't have a colour one, well I don't think I took a colour one, I will have a look through and see. I have just put up another one of both my dogs that is in colour that you may also like.

Cheers

Jason
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4506
Location: Earth

PostPosted: Thu 26 May 2011, 14:14    Post subject: Need understanding  

Double post. how to delete?
Last edited by gcmartin on Thu 26 May 2011, 17:51; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4506
Location: Earth

PostPosted: Thu 26 May 2011, 17:50    Post subject: Need understanding  

@TazOC

Live media Mariner start up with SAMBA SFS added to media (before boot), and I can see the LightHouse boot configuration manager pick up all the SFS files and load them during boot. But, unfortunately, once at desktop, the system does NOT seem to have SAMBA 'installed" when I get to desktop. Mariner is there; FF is there; but not SAMBA. I see the couple of stops before getting to desktop on 1st boot, but, don't know where to point the finger as to why SAMBA is not present and ready to work, when using this SFS method of starting a fresh system is used.

Note: SAMBA works PERFECTLY when I start without adding SAMBA SFS at boot selection and then use your desktop tool to add SAMBA to the system after desktop start and after adding update fixes using the same tool.

So, it appears that the PET is perfect, but something a little off when 1st booting with a Live media that has the SAMBA SFS added.

If its a startup procedural thing, I have not found proper path and could probably use a little guidance.

Hope this helps

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile

Last edited by gcmartin on Fri 27 May 2011, 11:57; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Barburo


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 283

PostPosted: Fri 27 May 2011, 10:14    Post subject: Chrome Browser  

Hi Taz,
I updated Firefox through the automatic upgrade to version 4 and it is much faster than the 3.x versions.
It made me wonder whether Chrome was worth a look so I included the .sfs file for Chrome and rebooted.
I seem to have the same result as HiDeHo - Chrome starts to load pages then crashes.
I tried the fix several times (deleting the default folder from .config) but it doesn't work for me.
Chrome tries to load a page - you can see it start to load - then the sad face and message that it failed.

The only pages I got to load properly were the Google web page and Google Calendar. It fails on the Gmail page and all others.
I am running .sfs files for KDE and Mariner, with C-F, Firefox,Java, LibreOffice and Xfce.
I successfully downloaded an old version from Slackware12.eu :
google-chrome-4.0.202.2-i386-1as.tgz
which the PPM intercepted and installed for me. It seemed to work OK, so I uninstalled it and tried again with the .sfs file.
Still crashes.
Any ideas?

_________________
Laptop: Acer Aspire 5810TZ
Back to top
View user's profile Send private message 
tazoc


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1157
Location: Lower Columbia Basin WA US

PostPosted: Sun 29 May 2011, 23:22    Post subject: Re: Chrome Browser  

Barburo wrote:
Hi Taz,
I updated Firefox through the automatic upgrade to version 4 and it is much faster than the 3.x versions.
It made me wonder whether Chrome was worth a look so I included the .sfs file for Chrome and rebooted.
I seem to have the same result as HiDeHo - Chrome starts to load pages then crashes.
I tried the fix several times (deleting the default folder from .config) but it doesn't work for me.
Hi Barburo,
Only idea I have is to mount the Google-Chrome-7.0.517.sfs in ROX and copy the script /usr/bin/google-chrome from inside the SFS, into and overwriting existing script in /usr/bin, then start from terminal
Code:
/usr/bin/google-chrome
Still I like FF 4.01 best.
-TazOC

_________________
lhpup.org Lighthouse 64 6.02
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
HiDeHo

Joined: 16 Mar 2011
Posts: 289

PostPosted: Wed 08 Jun 2011, 07:45    Post subject:  

Hi i am building a puplet from 525 i just want to know what you did to give 40 sfs files to Lighthouse pup, and if its an easy to do. i am not into programming or html or things like that but am willing to give it a go

i have started a post here about it too http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=532020#532020
Back to top
View user's profile Send private message 
tazoc


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1157
Location: Lower Columbia Basin WA US

PostPosted: Wed 08 Jun 2011, 13:44    Post subject:  

HiDeHo wrote:
Hi i am building a puplet from 525 i just want to know what you did to give 40 sfs files to Lighthouse pup, and if its an easy to do. i am not into programming or html or things like that but am willing to give it a go

i have started a post here about it too http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=532020#532020
The extra SFS mods include the init script, (inside the initrd.gz) /usr/sbin/bootmanager and /usr/sbin/bootsfscfg.

I've posted those and other 5.03 scripts and patched apps at http://lhpup.org/source/503/. Some experience with bash scripting, adding loop device nodes, building and testing the initrd.gz, etc. is required.

As Jasper noted on the other thread, MU made a utility for merging SFS files to reduce their number: SFS-Combiner

Shinobar's sfs_load-1.1 on-the-fly is another option for using >6 SFS; there may be others.
Hope that helps,
TazOC

_________________
lhpup.org Lighthouse 64 6.02
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
l2ulinux


Joined: 25 Jan 2011
Posts: 148
Location: Blountstown, Fl.

PostPosted: Wed 08 Jun 2011, 14:57    Post subject: Lighthouse Pup 5.03 203M inc
Subject description: Learning
 

I have used your PUPPY Release for about six months and I wanted to say. THANKS FOR YOUR HARD WORK AND TIME SPEND TO DO THIS.

Operating System
Version
Kernel Linux 2.6.33.2 (i686)
Compiled #1 SMP Mon Apr 5 12:55:04 Local time zone must be set--see zic m
C Library GNU C Library version 2.11.1 (stable)
Default C Compiler Unknown
Current Session
Computer Name Mariner
User Name root (root)
Home Directory /root
Desktop Environment Unknown (Window Manager: JWM)
Misc
Uptime 3 hours, 59 minutes
Load Average 0.00, 0.00, 0.00
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Mon 20 Jun 2011, 20:10    Post subject:  

I was surprised to find that my version of Egg Recorder
works on Lighthouse 503g.
It has a beautiful interface on Lighthouse!!!

It's a simple audio recorder, meant to be a replacement for precord.

Try it out...

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=535213&sid=a5178a0fd53e3b16fffed19a5e830ddc

_______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Thu 23 Jun 2011, 20:34    Post subject:
Subject description: bibletime 8.1
 

Hi TazOC,

Bibletime 8.1 is a bugfix release that appears to have solved the problem of displaying all resources. If you get a chance please take a look at it. There may even be a 64 bit version available.

The screenshot is from Ubuntu 11.04, 64 bit version.

Cheers,
Jim
Bibletime8-1.png
Description 
png

 Download 
Filename  Bibletime8-1.png 
Filesize  666.83 KB 
Downloaded  202 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
algyzas

Joined: 24 Nov 2008
Posts: 21

PostPosted: Sat 09 Jul 2011, 04:28    Post subject:  

I don't like this thing. So complex, not so many people working on it, so bugs, bugs... Tried 5.03. First of all, Opera did not started at all:

bash-4.1$ opera: XSetLocaleModifiers failed with LC_CTYPE 'lt_LT'
opera: LC_CTYPE changed to 'POSIX'

<spot> ~

Yes, really POSIX, I saw this DIY Linux thing a lot. It is probably because I chosed non en_US locale, that's why this panic. But c'mon, not everybody is living in US. Then I tried package manager:

bash-4.1$ sudo su

# gslapt
Failed to open package_data
package_data: No such file or directory
Perhaps you want to run --update?
Failed to download: Couldn't resolve host name
Failed to download: Couldn't resolve host name
Failed to download: Couldn't resolve host name
Failed to download: Couldn't resolve host name
Failed to download: Couldn't resolve host name
Failed to download: Couldn't resolve host name
Failed to download: Couldn't resolve host name
<root> ~

It couldn't resolve host name. So first impressions are - browser is not working, package manager is not working also. Deleted.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 10 of 16 [228 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1090s ][ Queries: 12 (0.0076s) ][ GZIP on ]