Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 03:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
The Official Release of Lucid 5.25 (Lucid Five Twenty-Five)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 82 of 129 [1925 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 80, 81, 82, 83, 84, ..., 127, 128, 129 Next
Author Message
chrismt


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 255

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 08:44    Post subject:  

einar wrote:
chrismt wrote:
@ playdayz and everyone
EDIT:
Tried Lubuntu 11 beta yesterday, it boots faster than Lucid 5.25. I wonder why? Or maybe i am wrong



where did you find lubuntu 11 beta ? tried to find the iso for comparison to 525. only found the normal ubuntu,kubuntu,edu,x and myth

Edit : found it, its huge 593mb


Although you found it, I will just post it for others. Yes, it is around 600 MB but it is kinda fast, i noticed it booted a little faster than Lucid, or I wonder if i was simply dreaming

Lubuntu 11 Beta

http://www.linux23.com/torrent/lubuntu-11-04-beta-1:ca3898132d1b76134846e2b58962fc310eb28654
Back to top
View user's profile Send private message 
Terryphi


Joined: 02 Jul 2008
Posts: 759
Location: West Wales, Britain.

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 10:38    Post subject:  

Firewall OFF is not saved on re-boot. Is this a bug or a feature? If it is a feature how do we get rid of it? Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5103
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 13:09    Post subject: Re: NForce 10/100 killed by 5.25 upgrade
Subject description: No connection :(
 

Flash858 wrote:
I like the new feel (once openbox was removed) of 5.25, but my Ethernet controller (Nvidia NForce 10/100) which has been working with zero config out of the box on every other puppy/puplet since 2.something is no longer recognized. Additionally, neither of my wireless USB adapters would work, not even with Ndiswrapper, so there seems to be somewhat of a regression here. Where can I get the old forcedeath driver? Anyone know? Thanks !

If you did some type of upgrade over a previous version, you just discovered some of the possible problems with upgrading. Your results will very.
If not an actual upgrade process, give details how you installed Puppy 5.25
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5103
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 13:14    Post subject:  

Terryphi wrote:
Firewall OFF is not saved on re-boot. Is this a bug or a feature? If it is a feature how do we get rid of it? Wink

How did you try to turn it off?
How are you running Puppy?
Back to top
View user's profile Send private message 
Tui

Joined: 27 Sep 2006
Posts: 380
Location: Wellington New Zealand

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 19:03    Post subject: Bits and pieces of closed windows left behind ?  

I have just upgraded to this version from v5.2.0
and also changed to a large Samsung LCD widescreen monitor.

I am not sure where this problem lies.

I have bits and pieces of previous opened windows staying behind, well
it looks like that, also I notice small length white lines flickering
up and down the left hand side of screen.

I will try to get a screenshot of that. Also I note that there something
going on with monthly cal letters missing and early part of month dates
not in sequence.

Can any one help me with one please.

Tui
525version.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  525version.jpg 
Filesize  207.5 KB 
Downloaded  289 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5103
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 20:43    Post subject: Re: Bits and pieces of closed windows left behind ?  

Tui wrote:
I have just upgraded to this version from v5.2.0
and also changed to a large Samsung LCD widescreen monitor.

I am not sure where this problem lies.

I have bits and pieces of previous opened windows staying behind, well
it looks like that, also I notice small length white lines flickering
up and down the left hand side of screen.

I will try to get a screenshot of that. Also I note that there something
going on with monthly cal letters missing and early part of month dates
not in sequence.

Can any one help me with one please.
Tui

Could be caused by:
Bad download of Lucid 5.25.
Wrong resolution setting for the bigger monitor.
May need different video driver to drive bigger monitor.
If upgraded over a previous version. Results sometimes can not go well.
Old files from previous version corrupted new files.
Install location not wiped clean before install.
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1026
Location: the australian mallee

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 22:59    Post subject: oops late problem? maybe  

Decided to use the "latest and greatest" 525 for a new laptop machine.

Found I could not install grub to anything, said it did, nothing there and didn't boot grub!

Could a tester or two also try this out if possible please before I try to return the box.

------------
Also, can someone tell me where I stop connections being started on the network being started, I am finding a google connection on port 80 happening before a browser is even started.


thanks
scsijon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4782
Location: GB

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 00:02    Post subject:  

Quote:
Found I could not install grub to anything, said it did, nothing there and didn't boot grub!

Could be one of the oldest problems with converting HDs to Linux? Remove HD from laptop, use converter to fit into a desktop. Use a debug script to clean out the MBR, then reinstall. Refit into laptop. Usually works. [Didn't forget to start liveCD with pfix=ram?].
Alternatively, is it an HP/Compaq with those weird proprietary boot instructions split between the HD MBR and a hidden partition at the end of the HD.
My very best advice stands - never buy laptops, never buy proprietary kit.
If it must be portable, buy an Android smart phone, otherwise get a kit from NewEgg(USA), CCL(UK), ??(Oz).
Back to top
View user's profile Send private message 
Greatnessguru


Joined: 09 Jul 2007
Posts: 104
Location: rural McBain MI USA (near Cadillac MI)

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 00:19    Post subject: Psync ignores "Use UTC Hardware Clock" setting  

Psync ignores "Use UTC Hardware Clock" setting

So when I have the timezone set to other than UTC,
and "Use UTC Hardware Clock" is set,
Psync syncs the hardware clock to the timezone time
and ___not___ the UTC time.

Therefore, after a reboot, the system thinks the hardware clock is set to UTC
when in fact Psync had wrongly set it to the timezone time.
So the system computes the timezone time as an offset from the timezone time
set by Psync, and not as an offset from UTC time.

This can't be hard to fix, but how did it get so busted in the first place?

Thank you,
Eddie Maddox
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Germador

Joined: 13 Mar 2011
Posts: 7
Location: Yellville, Arkansas

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 01:26    Post subject: San Disks
Subject description: Using the 4gb San Micro Disk and the San Disk 16gb
 

I didn't have to make a swap space on the Micro disk since I had made the swap space on the larger San Disk. The San Disks are the USB flash drives. The larger San Disk is labeled as PuppySave now. Neither one of them are shown in BIOS. The BIOS reports as the first boot drive the 1TB Seagate SATA drive where I have Ubuntu 10.10 at. Ubuntu 10.10 has sda1 and sda5. Lucid 5.25 is using sda5 when it boots up now. It booted successfully this time without the CD. I loaded the 5.11 Full Nvidia driver for my GT 9500 video card but it really wasn't necessary I found out. This time I didn't mess up my hard drives. I have the full install to the USB flash drives which is cool because I have hard drives without this much space before. I really like this version as it was what I wanted with the TeenPup or what is now known as the Legacy OS. In my opinion this is an updated version of the Legacy OS. I don't mean that in a bad way. I really was impressed with Legacy OS but this gives me quickpets and I really like it. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 02:35    Post subject:  

Twice downloaded and made CD 525, 2nd time into Ext3 partition as Pburn objected to FAT32.

Burner speed reduced, just 16.

My install is: saved session + whatever to HD in restart, using CD for booting only.

520 all the time did well, 525: no sound, button dead in setup, red box white cross at speaker symbol down in screen.

Downgrading to 520: everything o.k again, including sound.

No difference in result between the 2 attempts, 2 CDs.

Question

Edit: I downloaded from
http://diddywahdiddy.net/Puppy500/lupu-525.iso
as indicated in topic start message ..... but the CD is only 128MB and most of the menu items have disappeared ..... wrong version? Where can I find the full version?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Terryphi


Joined: 02 Jul 2008
Posts: 759
Location: West Wales, Britain.

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 03:27    Post subject:  

bigpup wrote:
Terryphi wrote:
Firewall OFF is not saved on re-boot. Is this a bug or a feature? If it is a feature how do we get rid of it? Wink

How did you try to turn it off?
How are you running Puppy?


Right click on firewall icon in tray. Select Firewall ON/OFF> Firewall OFF.

Frugal install.

Call me old fashioned but I don't expect an OFF switch to switch itself back on when I reboot!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5723
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 03:37    Post subject:  

willem1940NLD wrote:
Twice downloaded and made CD 525, 2nd time into Ext3 partition as Pburn objected to FAT32.

Burner speed reduced, just 16.

My install is: saved session + whatever to HD in restart, using CD for booting only.

520 all the time did well, 525: no sound, button dead in setup, red box white cross at speaker symbol down in screen.

Downgrading to 520: everything o.k again, including sound.

No difference in result between the 2 attempts, 2 CDs.

Question

Edit: I downloaded from
http://diddywahdiddy.net/Puppy500/lupu-525.iso
as indicated in topic start message ..... but the CD is only 128MB and most of the menu items have disappeared ..... wrong version? Where can I find the full version?


The full version of 525 is 128 mb.Sounds like a bad download, do you check the md5 sum?
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5723
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 03:46    Post subject:  

Terryphi wrote:
bigpup wrote:
Terryphi wrote:
Firewall OFF is not saved on re-boot. Is this a bug or a feature? If it is a feature how do we get rid of it? Wink

How did you try to turn it off?
How are you running Puppy?


Right click on firewall icon in tray. Select Firewall ON/OFF> Firewall OFF.

Frugal install.

Call me old fashioned but I don't expect an OFF switch to switch itself back on when I reboot!


I'll confirm this, just tested on my frugal install of 525.I leave my firewall enabled but for testing purposes......... turned firewall off the same way and rebooted....firewall was back on.
Since default is "off" I'd think the "off" setting should be saved on reboot too.
Back to top
View user's profile Send private message 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Tue 05 Apr 2011, 06:50    Post subject:  

James C wrote:
.......................

The full version of 525 is 128 mb.Sounds like a bad download, do you check the md5 sum?
No, I am not a technician; md5 sum check I vaguely know, embedded in ISO I guess and automatic check in k3b before burning (SUSE).

I do not understand the how-to thread:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=28799

But I can hardly imagine 2x download to be exactly the same way bad .... almost all standard apps missing in menu and no sound ..... unless my hardware fails.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 82 of 129 [1925 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 80, 81, 82, 83, 84, ..., 127, 128, 129 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1194s ][ Queries: 12 (0.0224s) ][ GZIP on ]