Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 03:31
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Fluxbox Windowmanager
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 4 [55 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
Rupp

Joined: 29 Aug 2009
Posts: 87

PostPosted: Sat 12 Mar 2011, 23:24    Post subject:  

dejan555 wrote:
OK, since I booted 5.2 to compile pidgin I installed aragon's 1.3.1 pet this times and had crash on same action. It really is very fast, I think much faster then fbpanel/openbox combo they have in 5.x and I like aragon's green theme mod too.


Dejan,

Did you enable logging with fluxbox, to see if it showed the error?
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2686
Location: Montenegro

PostPosted: Sun 13 Mar 2011, 13:01    Post subject:  

No Rupp, I'll check how to do that.
_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Mon 14 Mar 2011, 04:35    Post subject:  

can confirm the crash on deiconifiing for 4.31. have reported the issue to the bugtracker.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2686
Location: Montenegro

PostPosted: Mon 14 Mar 2011, 05:03    Post subject:  

Thanks aragon.
_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Eyes-Only


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 1046
Location: La Confederation Abenaquaise

PostPosted: Mon 14 Mar 2011, 16:48    Post subject:  

Hmm... now that makes me wonder why it is that I'm the only one not experiencing that crash? - now on two systems, my Luci-252 and my ClassicPup-214X?

I guess I'm always the lucky one, eh? Confused

@Grimoire: You'd asked if this Fluxbox would work in other builds aside from 4.3.1 I believe? ( See page 2 of this thread. ) By all means, yes! Very Happy And by my account and usage of 3 to 4 hours a day, it works great! This has been the fastest, best, Fluxbox install I've ever used on any distro BAR NONE!

HTH?

Cheers/Amicalement,

Eyes-Only
"L'Peau-Rouge"

_________________
*~*~*~*~*~*
Proud user of LXpup and 3-Headed Dog. Cool
*~*~*~*~*~*
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Tue 15 Mar 2011, 16:30    Post subject:  

Eyes-Only wrote:
Hmm... now that makes me wonder why it is that I'm the only one not experiencing that crash? - now on two systems, my Luci-252 and my ClassicPup-214X?

I guess I'm always the lucky one, eh? Confused


seems so, i've tested it on my arch-install and bingo bug reproducable.

bug-tracker says it's solved, so i'll try to build thi git-version and report back...

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
Rupp

Joined: 29 Aug 2009
Posts: 87

PostPosted: Tue 15 Mar 2011, 22:48    Post subject:  

aragon wrote:


seems so, i've tested it on my arch-install and bingo bug reproducable.


I never had that problem on my Arch install.
Back to top
View user's profile Send private message 
Eyes-Only


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 1046
Location: La Confederation Abenaquaise

PostPosted: Wed 16 Mar 2011, 13:52    Post subject:  

Hmm... well then, if I'm not experiencing any of the problems on any of my Puppy installs ( from hard drive to frugals to Luci-252 back to ClassPup-214X and everything in between I might add ), then what should I do Aragon? Should I do - as the old saying goes in English, "just let sleeping dogs lie" and leave well enough alone? Or instead, should I go and uninstall my 1.3.0 and upgrade with whatever you are going to come out with next - supposedly solving the problem from bugtracker?

BTW: The system all these Pups/puplets are running upon is an OLD ( approx. 8 or 9 y.o. if not older ) DELL 2400, 2.4gigs "Celery" processor, 512megs of RAM/1gig SWAP with a 160gig HD with 4 partitions.

I hope the specs in some way help?

Cheers/Amicalement,

Eyes-Only
"L'Peau-Rouge"

_________________
*~*~*~*~*~*
Proud user of LXpup and 3-Headed Dog. Cool
*~*~*~*~*~*
Back to top
View user's profile Send private message 
`f00


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 809
Location: the Western Reserve

PostPosted: Fri 18 Mar 2011, 19:18    Post subject:
Subject description: looks like..
 

..my weekend activity is slated (enough fooling around, afterstep 2211 can wait since it needs compile and some real attention to bring it to a meeting place while ede is getting there albeit slowly there are personal targets being ranged).

c'mon dogs, let's see if there's anything to these flux dux …

___addenda (scouting the marsh) `110319/20___
w020 (multisession)
Kind of a bust-out (since I decided to keep fluxbox-1.0.0 'just in case' .. moved and renamed all components of that version). Extracted fluxbox-1.3.1 and the mans (truly don't like dotpet automation) and started from prompt. Not too usable, but not a disaster either. Took a look at some of the readable stuff and made a few adjustments, spent some time with both 1.0.0 and 1.3.1 and for me it's not much gained at this point in time. 100 'just works' while I'd have to sit down with a clear guide to what's new or been changed in the 131 init. For example, window and context menus (such as for client list and toolbar buttons) aren't even showing in 131 for me - root+base menu is functional after a copyover from the 100's root dir (after the initial startup, I didn't have much faith in what the updaters could accomplish). embed'd image as a link to a bigger different image (only 61k) follows:

After a reboot/save, repeated minimizing/restoring from the client menu or by lxpanel (group by wincmd/individual by taskbuttons) results in no issues with dropping out of X (tad clumsy having to use lxpanel for missing window/context menus in flux). Early on it did somewhat erratically drop out (before the reboot/save) but there was no consistent pattern I could see. The 'graphical' rootmenu with icons is fine with an older imlib2-1.4.0 so didn't use the new package (have tried that in other pups and sometimes there are issues with other apps that seem to prefer the older imlib).

___addenda2 (lunch in the field) `110323___
mp520 (ephemeral 1stlook)
Everything seems kopacetic, no real issues with a fresh install (my bad on the above, but there should be a way to have two separate versions .. maybe a 'remote' or somesuch to ensure the proper match at startup of different inits). Without getting too invested in a throwaway install (mp520 and 511 have some minor menu-issues that annoy me when using other wms), it's all good with the window/taskbutton context menus now .. oddly enough there seems to be no context menus for apps in the workspace/client menu now (there was such on fluxbox-1.0.0 link to example here @268k for clarification, on that particular install the menu was a popup) but there could be some interaction with all the various config items.

No crashing at all with repeated deiconifying from the workspace/client menu (but since no context menus for apps in that menu-list, re-iconifying is done by taskbutton or from the window's titlebar button or context menu)

Readily accepts realtime manual menu editing - something I usually do to get icons in and my own base mods (in macpup any wms that use a puppy-standard xdg rootmenu may likely have to be manually edited anyway to take care of an annoying anomaly). Can be slightly balky to get correct as-intended style looks (active/passive text-fgs in menus may not look right until a simple [restart]).

Last edited by `f00 on Fri 25 Mar 2011, 22:27; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Sat 19 Mar 2011, 06:44    Post subject:  

@eyes-only: i will post the same package with the bugfix,so i think there should be no problem in upgrading.

Aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Mon 28 Mar 2011, 03:07    Post subject:  

Uploaded bugfix-release that solves the crashes on icon-menu to the first post.

@eyes-only: if you got no crashes, you don't need to install.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
Eyes-Only


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 1046
Location: La Confederation Abenaquaise

PostPosted: Fri 01 Apr 2011, 17:10    Post subject:  

I've been away for quite some time and so unable to follow up on this thread unfortunately. Crying or Very sad Thanks for the heads up Aragon! While ATM I'm literally drowning in emails and catch-up items I'll download the updates on page numero uno and get those installed ASAP barring any impending disaster I may cause on my end here. LOL!!

Again Aragon, thanks muchly for all your hard work and dedication ( and to all you others reading as well! ) when it comes to the Puppy Community.

Cheers/Amicalement!

Eyes-Only
"L'Peau-Rouge"

EDIT #1: LOL! Wouldn't it be wonderful if I could READ? I see now what I missed in your last post Aragon - that I DON'T have to install if having no problems, etc.

Still, however, I think I'll d/load the updates just so as to have them on my backup DVD. Good idea me thinks! Wink

_________________
*~*~*~*~*~*
Proud user of LXpup and 3-Headed Dog. Cool
*~*~*~*~*~*
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2686
Location: Montenegro

PostPosted: Sun 10 Apr 2011, 16:56    Post subject:  

Well I compiled current git version and couldn't crash it so far so I guess they solved the bug. If anyone wants pet for 215 CE let me know (running this version on my laptop Razz )
_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Masf

Joined: 19 Apr 2011
Posts: 5

PostPosted: Tue 19 Apr 2011, 13:51    Post subject:  

Help me please

The installation was successful, but when i restart puppy I see the original menu bar.

Can be fixing going to promnt and written "XWin startfluxbox", but I like not having to do it every time.

there is an image:
http://img59.imageshack.us/i/image1nn.png/

Also, the option to change window manager in the menu (desktop/desktop settings/WM switcher switch between windowmanagers) don`t do anything.
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Tue 19 Apr 2011, 16:46    Post subject:  

hi masf, the problem is, that you have fluxbox and an independant panel running at the same time. the panel in your pic might be fbpanel.

to work around this problem please do the following:

1. copy /root/.xinitrc to /root/.xinitrcSAVE
2. open /root/.xinitrc in an editor
3. Look for a part that looks like the following (in my version line 138 ff)

Code:
#v3.95 support fbpanel tray/taskbar...
#only launch tray for w.m. without inbuilt tray...
if [ "$CURRENTWM" != "jwm" -a "$CURRENTWM" != "icewm" ];then
 [ -f /usr/bin/fbpanel ] && fbpanel &
 [ -f /usr/bin/lxpanel ] && lxpanel &
fi


4, change line
Code:
if [ "$CURRENTWM" != "jwm" -a "$CURRENTWM" != "icewm" ];then

to
Code:
if [ "$CURRENTWM" != "jwm" -a "$CURRENTWM" != "icewm" -a "$CURRENTWM" != "startfluxbox" ];then

5. Save the file
6. Exit to prompt
7. xwin startfluxbox

the second panel should be gone.

if not, please post again.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 4 [55 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1150s ][ Queries: 12 (0.0320s) ][ GZIP on ]